С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 000
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
В нашия случай мъжа напусна къщата на тъстовете и след време заживя на квартира с друга жена с детенце. Живяха 2- 3г и за съжаление жената се разболя и почина миналата година. Детето се отглежда в друг град на доста километри, а той често ходи да го вижда, въпреки, че не е негово. Вижда собственото си дете по график.
Та...така! В крайна сметка винаги страдат децата.
Тя като не е къщовница той защо не си извади ръцете от задника и не стане той къщовник? И не е къщовница, ама за друго става, че и дете да направят. Тцтцтц.
Защото някой все пак трябва да изкарва пари, за да се издържат, не мислиш ли?
Ако жената поне си гледаше детето щеше да е приемливо, но тя и това не правеше, освен че не работеше  В днешно време предполагам семейството все още се състои от поне двама души, което носи някакъв ангажимент и за двамата.
Ако мъжа ще си върши всичко сам тогава за какво му е жена?! К**ви колкот' щеш!
Ама извъртате както ви е удобно! Нищо невиждано и абсолютно типично за тази тема.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 00:19 от •mimoza•

# 451
Жената, явно си живее живота, вас това защо ви засяга? Очевидно, без мъжко внимание не е останала, ако и да не е "къщовница".

# 452
  • София
В предишния пост не пишеше, че тя не е работила.

# 453
... жената /познавам я от малко дете/ не е къщовница, а е и с претенции и най- добре и беше у майкини.
За колко мъже може да се каже същото...
Че даже и не дават дума да се чуе да се изнесат от мама (със или без жена). Големи мъже, мама ги пере (примерно).
И аз ги пера моите, що?
Не мога да си представя всеки вкъщи да си плицика 10-те парцала отделно.
В предишния пост не пишеше, че тя не е работила.
Не е и нужно - по подразбиране е била в майчинство. Освен това работеща жена не значи жена без ангажимент към семейството, освен, ако не е основен източник на доходи и няма реална физическа възможност и време за това.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 21:23 от •mimoza•

# 454
  • София
Е, да, разбира се, че не отделно. Един път един пере дрехите на всички, друг път – друг.

Никъде не видях и да е била в майчинство.

И работещият мъж, и работещата жена имат ангажименти към дома и семейството. Освен ако нямат прислуга, де. Но ако нямат, ежедневните дейности са задължение на всички здрави хора в дома, освен ако не са прекалено малки или прекалено възрастни.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 21:28 от milenaka

# 455

..

Това сериозно ли?? Значи това двама души да се обичат не влиза в сметката, жената е да шета вкъщи

# 456
Демек, тоя с по- високите доходи си взима жена, за домашна помощница, така ли? Ми ако жената изкарва повече, значи мъжът трябва да поеме цялото домакинство, в такъв случай.

И всъщност, ако жената работи, поема цялото домакинство, шофира и т. н., за чий х..., точно и е да обслужва още един човек?

# 457

..

Това сериозно ли?? Значи това двама души да се обичат не влиза в сметката, жената е да шета вкъщи
Нормално всеки полага усилия и върши това, което може в тяхното съвместно съжителство, а не чака наготово. Когато го няма баланса и един от двамата не допринася с нищо /не може или не иска/тогава развода е най- естествения завършек на този брак.
Не случайно е казано, че жената прави от къщата дом. Разбирайте го както искате, ако можете.
milenaka, да, правили са го - прали са. Изненадах се, но беше приятно.
И да, точно това е
И работещият мъж, и работещата жена имат ангажименти към дома и семейството. Освен ако нямат прислуга, де. Но ако нямат, ежедневните дейности са задължение на всички здрави хора в дома, освен ако не са прекалено малки или прекалено възрастни

# 458
Да си къщовница не е равнозначно на това да си слугиня.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 06:53 от •mimoza•

# 459
Айде, няма нужда. Къщовничи си колкото искаш, аз предпочитам да си пия аперола навън и да ходя на театър.

# 460
Изобшо не съм съгласна с тав публикация.
Това като баша ми, който ми изнасяше лекции по време на студентските години - "Ако си организираш времето добре, ше можеш да се наспиваш, на учиш, да излизаш, да си готвиш, да си изчистиш вкъщи." Да, ако денонощието не е 24 часа.
Няма нужда да сме всеможещи и всезнаещи. Мерси.

# 461
То не е и нужно.
Баща ти е мъдър човек!

# 462
https://www.posoki.com/zavrashtaneto-na-tradicionnata-sapruga-ko … v-vid-emancipaciq

Аз никва "къщовница" не искам да съм - Трад уайф искам да съм, ама няма кой да плаща.
Къщовницата я чанчат и да работи и я гърбят и в домашните задължения.
Демек "къщовницата" за мен е една голяма балама.

Иначе нямам никакъв проблем да се нагърбя с цялото домакинство, но с оставени парички за шопинг, фризьор, спа процедури, дрешки. С голямо удоволствие ще върша цялото домакинство.

Ама да ме надупят да опъвам само защото видиш ли съм жена, е тая няма да стане.

# 463
А каква е?! Още живее с родителите си, ама мъжът черен го изкарахме за дето помага на майка си.
Един дол дренки са и двамата.
Щях да я разбера и да я подкрепя ако се бяха изнесли и са самостоятелни, но тук пак виждаме двойният аршин, с който се мери във форума: няма нищо нередно мъжът да е заврян зет, но е голяма трагедия ако жената е завряна снаха при свекърите.
Ммм, как обичам такива изкривяващи фактите изказвания! "Още" живея при родителите си?
По същата логика аз мога да отсъдя, че зад коментарите стои една злобна, неудовлетворена от живота си жена, защото за мен само жена, пълна с жлъч и яд, може да прочете за нечий проблем и да си сътвори куп негативни сценарии, които вероятно ще я успокоят. Но временно.
Да, имаме проблем в семейството и какво? Сигурно имам вина и аз и какво? Аз поне се старая да търся проблема, да се опитвам да го реша, не ме е срам да кажа къде бъркам и не си измислям, за да бъда по-харесвана, защото осъзнавам, че това няма да ми помогне занапред!
Не пиша злобни коментари на хората, защото, ако един зрял човек не иска да обиди и засегне друг човек, то той ще намери начин да не го прави! А такива патрули като теб по форумите това правите, че и си измисляте за по-голяма сензация и тръпка "Мале, виж ги тия, двама, не се отделили от мамите си, пък тръгнали семейства да създават."
Не, не е така. Според мен след като почива баща му се опитва да запълни празнотата на майка си и залита в тази посока. Но става твърде изразено. Особено в момента.
Майка му от своя страна я виждам, че се възползва и му натиска разни бутони, именно защото другия й син не желае да комуникира с нея. Според мен така си е послала.
Та, да, съпругът ми е добър човек, съвестен. Но това не значи, че е безгрешен. На него му се иска да огрее навсякъде, но не осъзнава, че по този начин никъде няма да е достатъчно.
Пък аз съм ясна - Богданка! 😀
Не виждам адекватен съвет, градивна критика, а само констатацията "И двамата са един дол дренки." И? Като го кажеш какво? Ще промениш ли нещо? Ще си докажеш ли нещо, какво?

# 464
Да внеса малко яснота за всички които смятат, че да си къщовница е равнозначно на това да си слугиня.
По- добре не можеше да бъде написано. Който не успее да хване същината и на така поднесен текст е достоен за съжаление
 https://jivotvorna.com/tag/%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%BE%D0%B2%D0%BD% … 0%B8%D1%86%D0%B0/

Аз разбрах - трябва да паля свещи вкъщи и да горя тамян.

А за тоя сайт думи нямам. Като жените искат сами да се навират да са командвани от мъжа, никой не може да ги спре. Ама айде да не съдим нормалните жени, които си намират мъже да ги обичат и без да слугуват, докато се самозалъгват, че правят нещо възвишено и духовно

Общи условия

Активация на акаунт