С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 036
  • 755
  •   2
Отговори
# 405
Писала съм тук няколко пъти,тези които ме помнят ще знаят за какво става на въпрос.
Ще сключваме брак и ще направим малко празненство. Със свекървата не си говорим,сина й също не й говори заради тяхни си неща,случили се наскоро  . Не сме й казали все още ,но остава 1 седмица до деня . Една част от мен смята ,че е редно да знае,но пък веднага след това се обажда наранената част от мен,която знае ,че свекървата всъщност не ме иска за снаха и се чудя дали да настоявам да й се каже . Преди година щяхме да се женим обаче се скарахме с мъжа ми ,а тя налее масло в огъня като започна да говори,че съм целяла нещо с това да искам да се женим и разни подобни. Така и не се оженихме тогава ,не заради нейните думи ,а заради наши си неща ,но тези думи останаха загнездени вътре в мен .   Той няма никакъв имот към момента на негово име, такаче твърденията са й безпочвени и ме нараниха. Казвала е и още много неща и сега се чудя изобщо да й съобщаваме ли. Сина й не желае да й казва ,но се поставям и на нейно място и аз съм майка на син и не би ми харесало да се ожени без да знам.  Та общо взето доброто и лошото в мен се бият . Съвет  какво е правилно от ваша гледна точка да направим ?

Не! Луда ли си. Само ще си скапеш деня. Синът и не напира да и казва, ти зорлем се буташ.

# 406
Ради, щом собственият ти мъж не иска да я кани - да не си посмяла, че може и да не подпишете.
Кажете й след като се ожените - поне пред свършен факт да почне да реве и да припада как си съсипала живота на сина й.
Представи си сега тоя цирк да ти го спретне на сватбеният ти ден.
Отщя ли ти се да я каниш? Да? Чудесно!

# 407
Ради, признай си, че ти харесва да си правите драми със свекърва ти. Явно искаш поредната такава на сватбата си. Успех!

# 408
Ради, при условие, че и мъжът ти не си говори с нея, най-добре изобщо не възстановявай контактите. Като настъпиш пак мотиката нали не очакваш други резултати. Надали свекървата се е променила.

# 409
  • Най-красивата страна
Ради,нека синът и да прецени дали да я информира или не.
Това е неговата майка.

# 410
Ариел така предствено наистина още повече ми се отщя.

Марена , на теб няма какво да ти кажа ,щом виждаш под въпроса ми желание за циркове ,ще те оставя така да мислиш .

Боряна , не очаквам да се е променила  просто ме гризе съвеста ,че може би е нужно да знае, нищо повече. Аз не желая да общувам с нея ,нито да си възтановяваме контактите . Реших просто да си сверя часовника с вас дали изобщо е нужно или аз както винаги с моята доброта си вкарваме автогол ,а за други си търся циркове 🤷‍♀️
Благодаря ви

# 411
Ради, мъжът ти трябва да реши. Ти и в двата случая покажи, че си ОК с решението му.

Фокси, нещата са започнали да се нареждат. Независимо от многото крайни коментари, мисля че имате всички шансове да живеете съвсем прилично заедно. Със сигурност ще е по-малко време край тебе, отколкото ти се иска /ама и ти си свикнала да ти угаждат/. Майка му ще го придърпва. Да се надяваме, че тя ще спазва някаква мярка, или че той ще започне да слага граници. Ако мъж отсвири самотната си майка, когато има реална нужда от него, бих се запитала как ще се отнася към мен в нужда. И не се вслушвай в пророкувания от сорта "излез от къщата на вашите, пък ще те видим как ще се справиш сама с такъв мъж". Ще се справиш и сама, ама не е това идеята! Той трябва да усети, че имаш реална нужда от него, не от парите му, а от неговото присъствие и участие. Дай му шанс да се изгради като баща, а и като съпруг, въпреки че ще му бъде за втори път.

# 412
Ради, мъжът ти трябва да реши. Ти и в двата случая покажи, че си ОК с решението му.

Фокси, нещата са започнали да се нареждат. Независимо от многото крайни коментари, мисля че имате всички шансове да живеете съвсем прилично заедно. Със сигурност ще е по-малко време край тебе, отколкото ти се иска /ама и ти си свикнала да ти угаждат/. Майка му ще го придърпва. Да се надяваме, че тя ще спазва някаква мярка, или че той ще започне да слага граници. Ако мъж отсвири самотната си майка, когато има реална нужда от него, бих се запитала как ще се отнася към мен в нужда. И не се вслушвай в пророкувания от сорта "излез от къщата на вашите, пък ще те видим как ще се справиш сама с такъв мъж". Ще се справиш и сама, ама не е това идеята! Той трябва да усети, че имаш реална нужда от него, не от парите му, а от неговото присъствие и участие. Дай му шанс да се изгради като баща, а и като съпруг, въпреки че ще му бъде за втори път.

Ох много се посмях! Нареждали се били! В момента, в който тя поиска той да прекарва повече време с нея и с детето оня ще избяга при майка си както вече го е направил с първата си жена.
И двамата имат вина в тази ситуация, той е мамин син, но и тя е "галената Богданка" (като в народната приказка).
Ако не се стиковат и двамата не направят компромиси скоро време наистина ги виждам разделени.

# 413
Стига, де, какво значи свикнала била да и угаждат. Абсолютно права е, да е недоволна в описаната ситуация. Мъжът и трябва да си е с нея, това не е угаждане. Ремонтът на жилището, където ще живеят двамата и в последствие и детето му, следва да са приоритет. Не бил искал да е заврян зет, затова тичал все при мама. Сериозно ли? Като не иска да е заврян зет да се изнесат под наем или да ремонтира наличния апартамент и да се нанасят там. Ама нали, мама ще е недоволна.
Ариел, Фокси звучи много разумно и адекватно, какво значи мамина Богданка? Какво като е едно дете? Работила е преди да забременее, ще работи и след това. Най-вероятно сега е в болничен, който е 80% от заплатата и, така че и доход трябва да има. Очаквала е добронамерено отношение от свекървата, при положение, че тя предлага такова. Не се е получило, тя ще си направи изводите и това е. Тя какви точно компромиси да направи? Хайде да не прехвърляме от болната глава, на здравата.
Добре е, че почват ремонт, дано по-бързичко го приключат.

# 414
  • София
Вярно е, че и на него може да не му е приятно да е заврян зет и за това да се чуди как да избяга при майка си.
Ако ситуацията беше обратна щяхме да изядем мъжът с парцалите как е заврял бременната си жена при родителите си, но щом жената е навряла мъжът си там - логично няма никакъв проблем.

Аз бих излязла под наем докато трае ремонта - съвсем сериозно. Не да вегетирам между две семейства. Не разбирам защо не го направят това?
[/quote]

Абсолютно!
И аз си го помислих и щях да го напиша още сутринта, но чаках да се прибера на компютъра. Аз бих се изнесла в жилището щом е годно за употреба и бих му казала, че ако иска да живее с нас да се държи като адекватен съпруг и бъдещ баща, като се грижи за нашия общ дом и семейство вместо да ходи при майка си. И вече, ако тогава продължава да не сме приоритетни да си помисля какво ще правя с този мъж. Ама задължително сами. Дори под наем, както казва Ариел. Защото като нищо поведението му да е бягство от техните родители.
Отивам да дочета.

# 415
А каква е?! Още живее с родителите си, ама мъжът черен го изкарахме за дето помага на майка си.
Един дол дренки са и двамата.
Щях да я разбера и да я подкрепя ако се бяха изнесли и са самостоятелни, но тук пак виждаме двойният аршин, с който се мери във форума: няма нищо нередно мъжът да е заврян зет, но е голяма трагедия ако жената е завряна снаха при свекърите.

# 416
Доколкото си спомням мъжът е предложил да живеят при родителите й, докато трае ремонта, за да има някой покрай нея в това и положение.
Така, че не са го завряли, а сам се е заврял.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 15:42 от Бреза

# 417
Доколкото си спимням мъжът е предложил да живеят при родителите й, докато трае ремонта, за да има някой покрай нея в това и положение.

А тя не е можела да предвиди подводните камъни?
Нали той сам си е виновен. После и  свекървата е крива, че той се чуди как да избяга от родителите й.

# 418
  • София
Доколкото си спомням мъжът е предложил да живеят при родителите й, докато трае ремонта, за да има някой покрай нея в това и положение.
Да, точно. Даже го цитирах. Пък може и да побърза с ремонта, ако толкова иска да се махне от родителите й.

# 419
  • София
Аз Ради я помня, че се опитва всячески да си създава драми със свекървата, понякога от нищото. Има хора които обичат да живеят в напрежение, това ги държи. Обаче си спомням как една съфорумка разправяше, че била на една сватба, в която свекървата ревнала: Аййй, накого ме оставяш сине, тая ли ще ти е жена, защо ми го причини това..."
И все в тоя род.
Та, голям цирк може да стане, ако дойде,

Общи условия

Активация на акаунт