С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 039
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Мъдрите стари хора  имат лаф, кой пръв ще раздере котката.
 Все ще стане един ден, резултатът е същият,  който е пръв печели  или губи всичко, но така или иначе ще стане пак това. Та да е навреме ,без илюзии.

# 391
  • София
Колкото и да не ви се вярва, детето намираше начин да звънне на баща си, после майката забрани тези позвънявания.

Не ни се вярва, ама изобщо. Хората не успяват да ограничат екранното време на 8 годишните, защото са с телефони и в училище, майка на тийн ще му забрани да звъни на баща си просто е научна фантастика. Той ако много го беше гледал детето щеше даже да иска да живее с него, момчетата като станат на 11-12 и определно се лепят за бащите и ги предпочитат. Пък ако майката не изпълнява режима, да ти кажа при дело се готви да живеете със сина му, защото подобно нещо оспорва родителския и капацитет, и директно може бащата да вземе правата.
Но у нас е мода с тия ощетени бащи, които са ограничени да плащат минимална издръжка, нула задължение да си гледат децата, че и понеже това не им е достатъчно се правят и на жертви. Замисли се сериозно с какъв мъж си се събрала. Вашето общо дете надали ще го гледа повече.

# 392
  • В полите на Пирин планина
Аз мисля, че постепенно ще се напаснете...
ММ също работеше на ненормирано работно време - случвало се е да излезем на разходка с бебешката количка, защото в тоя ден почива (уж!) по график, да го извикат и той да ме зареже насред разходката и да хукне на работа. Не ми е било приятно. Мънкала съм. После вече свикнах.
Но винаги сме се грижили заедно за децата.

# 393
Не е адекватно непрекъснато да се осъжда избора на Фокси, вместо да се дадат препоръки за подход от опит. Никой не пише в тази тема, за да правите избор вместо него!
Ако няма какво да кажете - ми не пишете пък, грозно е да подтикваш към развод млада бременна жена в най- хубавия етап от живота и.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 14:29 от •mimoza•

# 394
  • София
Принципно е по-добре развод, отколкото лош брак. И за едно дете е по-добре да не расте в лоша домашна среда.

# 395
Изобщо няма проблем в това, че работи много, къде видяхте това? Проблемът, е че малкото свободно време, което има този мъж, предпочита да го прекарва с майка си, а не с жена си. И това си е съществен проблем, ако не се промени веднага. Дано се усети и започне да се грижи първо за своето си семейство, което включва него, жена му и бъдещото му дете.

пп. Точно този мъж трябва да се погрижи за бременната си жена и да я накара да се чувства обичана и щастлива. А не да вдига панаири, че баща и я попитал, какво иска за ядене.

# 396
Според мен ходи у майка си, защото живеят у тъстовете.  За мен правилният подход е веднага да се изнесат и всяка вечер, колкото и да е късно мъжът да се прибира при жена си в техния дом. Така едно по едно ще отхвърля неща и ще си наредят дома. Иначе тя си е при техните и той, съвсем нормално предпочита да иде да си подреди нещата и да си човърка храстореза, вместо да стои в чуждия дом при чуждите родители.

Не знам какво ще ремонтират тия две момчета и колко време, но натискай да е минимално и ако трябва още другата седмица се пренасяй. Всъщност изобщо не ми е ясно защо при празно жилище и то с годни за употреба кухня и баня се натискате у вашите, предполагам, че и на самата тебе ти е по-удобно те да се грижат за тебе и да те глезят, но това може да ти струва много.

# 397
Според мен ходи у майка си, защото живеят у тъстовете.  За мен правилният подход е веднага да се изнесат и всяка вечер, колкото и да е късно мъжът да се прибира при жена си в техния дом. Така едно по едно ще отхвърля неща и ще си наредят дома. Иначе тя си е при техните и той, съвсем нормално предпочита да иде да си подреди нещата и да си човърка храстореза, вместо да стои в чуждия дом при чуждите родители.

Не знам какво ще ремонтират тия две момчета и колко време, но натискай да е минимално и ако трябва още другата седмица се пренасяй. Всъщност изобщо не ми е ясно защо при празно жилище и то с годни за употреба кухня и баня се натискате у вашите, предполагам, че и на самата тебе ти е по-удобно те да се грижат за тебе и да те глезят, но това може да ти струва много.

Вярно е, че и на него може да не му е приятно да е заврян зет и за това да се чуди как да избяга при майка си.
Ако ситуацията беше обратна щяхме да изядем мъжът с парцалите как е заврял бременната си жена при родителите си, но щом жената е навряла мъжът си там - логично няма никакъв проблем.

Аз бих излязла под наем докато трае ремонта - съвсем сериозно. Не да вегетирам между две семейства. Не разбирам защо не го направят това?

# 398
Писала съм тук няколко пъти,тези които ме помнят ще знаят за какво става на въпрос.
Ще сключваме брак и ще направим малко празненство. Със свекървата не си говорим,сина й също не й говори заради тяхни си неща,случили се наскоро  . Не сме й казали все още ,но остава 1 седмица до деня . Една част от мен смята ,че е редно да знае,но пък веднага след това се обажда наранената част от мен,която знае ,че свекървата всъщност не ме иска за снаха и се чудя дали да настоявам да й се каже . Преди година щяхме да се женим обаче се скарахме с мъжа ми ,а тя налее масло в огъня като започна да говори,че съм целяла нещо с това да искам да се женим и разни подобни. Така и не се оженихме тогава ,не заради нейните думи ,а заради наши си неща ,но тези думи останаха загнездени вътре в мен .   Той няма никакъв имот към момента на негово име, такаче твърденията са й безпочвени и ме нараниха. Казвала е и още много неща и сега се чудя изобщо да й съобщаваме ли. Сина й не желае да й казва ,но се поставям и на нейно място и аз съм майка на син и не би ми харесало да се ожени без да знам.  Та общо взето доброто и лошото в мен се бият . Съвет  какво е правилно от ваша гледна точка да направим ?

# 399
  • Най-красивата страна
Свекървата е останала сама и се е вкопчила в сина си.
Не възприема младите като отделно семейство.
Според нея снахата Foxy9 е просто един нов член на семейството на свекървата,който трябва да се приспособява ...
Възможно е също свекървата да жали още за предишната снаха,защото хората с такъв манталитет не одобряват разводите..
Фактът,че младите ще живеят в жилище,което е на родителите на Foxy вероятно е трагичен за нея,защото според селските разбирания синът и ще е ,,заврян зет,,.а мястото на булката е на село в къщата на свекървата.
Foxy естествено не иска да живее на село и това побърква свекървата.
Мъжът обаче е възпитан от същата тази свекърва и е добре,че изобщо се е съгласил да живее в апартамент на тъстовете.
Свекървата след като е останала сама много ясно,че ще очаква сина и да върши мъжката работа в двора на село.Кой друг да я свърши?
Не се съобразява с това,че младите правят ремонт,защото е бясна,че не са при нея на село.
И защото смята,че тя е по-важната и каквото каже това трябва да става.
За храната-ами аз дори бременната си приятелка питам какво и се яде,като я поканя на гости.

Foxy,радвай се,че не живеете заедно със свекървата.
Мъжът ти тя ще продължи да го ангажира,а той ще продължи да и угажда.Възможно е даже да се чувства виновен за това,че ще живеете на друго място и да я съжалява.

Очаквай проблеми с нея и когато се роди детето-вероятно ще се бърка и ще дава непоискани съвети...

Все пак не те познавам и това са само предположения.
Но съм била свидетел на подобни ситуации ...

Гледай да не си тровиш нервите заради нея.

# 400
Ради, щом синът ѝ не иска - не се бутай между шамарите. Колкото до това, че ти не би искала детето ти да се ожени, а ти да не знаеш - правиш грешката смесваш нещата. Свекърва ти няма да бъде поканена, защото се е държала зле с теб и със сина си, а не защото вие сте лоши. Реално никое дете, което е отгледано от добри родители, не би искало да се ожени без те да присъстват.

# 401
  • София
Скрит текст:
Според мен ходи у майка си, защото живеят у тъстовете.  За мен правилният подход е веднага да се изнесат и всяка вечер, колкото и да е късно мъжът да се прибира при жена си в техния дом. Така едно по едно ще отхвърля неща и ще си наредят дома. Иначе тя си е при техните и той, съвсем нормално предпочита да иде да си подреди нещата и да си човърка храстореза, вместо да стои в чуждия дом при чуждите родители.

Вярно е, че и на него може да не му е приятно да е заврян зет и за това да се чуди как да избяга при майка си.
Ако ситуацията беше обратна щяхме да изядем мъжът с парцалите как е заврял бременната си жена при родителите си, но щом жената е навряла мъжът си там - логично няма никакъв проблем.
Скрит текст:
Аз бих излязла под наем докато трае ремонта - съвсем сериозно. Не да вегетирам между две семейства. Не разбирам защо не го направят това?
Не го е навряла тя:
Скрит текст:
Относно защо се е разделил с бившата си жена, аз няма как да кажа обективно дори да искам, защото знам само неговата гледна точка. Били са твърде млади, всеки е дърпал към себе си, като цяло той не е скандалджия, кротък е и казва, че тя е правила доста скандали. Тя е стажувала, съответно той е поел изцяло материалнато част, но въпреки това е недоволствала. Той ми е казвал, че тя се е оплаквала, че вечно няма време за нея и детето, а той просто е работил и правил всичко по силите си да подсигури дома. Факт е,че работи много.
В началото се чудех защо пък чак така, но ако трябва да бъда честна и на мен започна да ми тежи, защото той наистина работи страшно много, прибира се всяка вечер не по-рано от 19:30-20:00 и когато има малко свободно време гледа да свърши я нещо на майка си, я нещо да пипне по автомобили, вила и т.н. Но време за мен намиро изключително рядко напоследък. Последно сме ходили на почивка септември и оттогава една неделя-две на разходка... Аз го виждам вечер точно за 2 часа. Да, аз от началото на бременността съм спряла да работя по препоръка на лекарите гледах да лежа през първите 3 месеца. Да, покрива доста.
В момента сме пред ремонт в апартамента, в който ще живеем, лятната ни вила е разбита също.
А предисторията е,че мен есента ме оперираха и
той предложи да отидем у моите родители,
Скрит текст:
за да ми е по-лесно, тъй като точно тогава нямахме условия. От есента той не е спирал да работи, наистина, но не намира време да ремонтира апартамента, не намира време и да дооправи вилата. Не иска да вика майстори, за да им плаща, защото той самият има строителна фирма и иска сам да си оправи нещата. През лятото ще му се налага да отсъства и съответно няма да му остане времие да ремонтира апартамента и ми каза,че е по-добре първите месец-два да останем при родителите ми, за да могат хем да ми помагат, живот и здраве като родя, хем той да не е притиснат със срокове с апартамента.
В същото време виждам,че не се чувства комфортно, дори ми натяква на моменти, че сме у моите родители, но и не прави нищо по въпроса, за да се отделим по-бързо.
Днес вече не издържах и му казах, че това го приемам малко като психологическо насилие, защото хем оставаме у родителите ми, за да не е притиснат той с времето и апартамента, хем ми се мрънка, че сме тук. И аз се чувствам зле, а нищо не мога да направя. Родителите ми не се месят по никакъв начин, съгласни са с всичко, грижат се за мен, разбрани са, предлагат помощта си винаги. Но всички сме на мнение и е най-естественото нещо да сме си отделно.
Съпругът ми се сърди, ако баща ми ме пита хапва ли ми се нещо, имам ли нужда и съответно той се грижи за мен в момента... И е сърдит защо баща ми го прави, а реално ако не го прави той, мъжът ми няма време. Вариантът в момента е вилата да се дооправи по възможно най-бързия начин, за да се качим там, но тя е само за лятото, защото е на дърва и на мен ще ми се налага по няколко дни в седмицата да оставам сама и нямам възможност да си паля печката, а повярвайте ми и май месец, че и юни там си става студено вечер. Съответно баща ми трябва да се ангажира и той да го прави. Отделно е извън града и бременна сама нощем не бих стояла там. Просто не е пригодено в момента за живеене - нямаме камери, нямаме сод. Имаме 3 кучета, с които сама ми е трудно да се справя...

Ради, много ли държиш да си създаваш драми?
Ако отговорът е "да", кажи ѝ.
Аз въобще не бих ѝ казвала и не бих се занимавала с нея.

# 402
Ради, не се бутай между шамарите, зорлем. Кажи на мъжа си, той да реши, дали ще кани майка си и не се занимавай повече.

# 403
Айде да спрете да разигравате сценарии с живота на Фокси...
Ради, според мен е редно да знае. Каквато и да е ответната реакция вие ще сте направили това, което зависи от вас.

# 404
Е толкова ли е трудно да излязат под наем или "работохолика" няма как да извади кеш пари за няколко наема напред плюс депозит за наемане на апартамент?
То да мрънкаш и да недоволстваш на готов масраф е много лесно - да извади едни готови пари за жилище под наем.
Аз директно бих го заставила при следващата забележка към баща ми или начина по който живея.

Общи условия

Активация на акаунт