С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 007
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Ради, това твоето не е точно доброта, бих използвала една, хм, друга дума.

# 421
Доколкото си спомням мъжът е предложил да живеят при родителите й, докато трае ремонта, за да има някой покрай нея в това и положение.
Така, че не са го завряли, а сам се е заврял.
Което всъщност показва, че е загрижен и държи тя да се чувства комфортно физически и емоционално.
При опцията квартира Фокси би се товарила най- малко с домакинската работа, което може да не е препоръчително за тази крехка , трудна, но и така желана бременност.

# 422
Доколкото си спомням мъжът е предложил да живеят при родителите й, докато трае ремонта, за да има някой покрай нея в това и положение.
Което всъщност показва, че е загрижен и държи тя да се чувства комфортно физически и емоционално.
При опцията квартира Фокси би се товарила най- малко с домакинската работа, което може да не е препоръчително за тази крехка , трудна, но и така желана бременност.

Така е, но може би е нямало да има нужда да се "крие" при майка си, ако не се е дразнил от родителите й.
Нещо което тя е трябвало да предвиди.

# 423
  • София
Или е решил, че ще му е по-лесно друг да се грижи за жена му и да му спести грижите по домакинство, за да може той да обърне внимание на приоритета си – майка му. Предвид описаното поведение, залагам на моя вариант. Затова и "усложнява" ремонта – така бави изнасянето.

# 424
Това "криене" се роди от темата. Няма как ние да знаем дали е така. До колкото виждам Фокси застана зад съпруга си, така, че тя си го познава най- добре. Аз лично предполагам, че е добряк и това му играе лоша шега.
milenaka, твърденията ти са меко казано абсурдни. Защо се вкарвате във филми и се самонавивате? Сюжет за индийски сериал написахте 😂

# 425
  • В полите на Пирин планина
Точно така - не е научен да отказва и майка му го върти на малкия си пръст. И го манипулира, че няма кой друг да ѝ помогне. То вероятно няма, но човек се занимава с толкова неща, с колкото може да се справи ( в общия случай, с леки изключения, когато наистина е нужно ).
Имам около мен и други подобни майки на мъже, които всячески се стараят да ги придърпат при мама редовно, да кажем поне два пъти в месеца, да ходят на село, че все има нещо много спешно да се прави.

# 426
Това "криене" се роди от темата. Няма как ние да знаем дали е така. До колкото виждам Фокси застана зад съпруга си, така, че тя си го познава най- добре. Аз лично предполагам, че е добряк и това му играе лоша шега.
milenaka, твърденията ти са меко казано абсурдни. Защо се вкарвате във филми и се самонавивате? Сюжет за индийски сериал написахте 😂

Голям добряк ще да е щом бившата му жена ограничава достъпа на общото им дете до него.
Ама направо "добряк" за чудо и приказ.

# 427
Като наистина няма кой, има начин да се подредят приоритети и да се сложи граница. Напр. една събота и неделя е при майка си и колкото работа свършат, толкова. След един месец пак. Ама всяка събота и неделя и всичкото време в което почива да е там...

# 428
Що? Може пък да е ината коза например?!
Ти познаваш ли я?

# 429
Като наистина няма кой, има начин да се подредят приоритети и да се сложи граница. Напр. една събота и неделя е при майка си и колкото работа свършат, толкова. След един месец пак. Ама всяка събота и неделя и всичкото време в което почива да е там...

Представям си как го манипулира и му набива чувство за вина (особено пък и ако е единствен син отиде).

# 430
Не е причината в майката, тя може да си иска и да настоява, но ако синът не иска, няма как да го накара - самият той ще се дърпа, отлага, муси и клинчи.

Помислете реално - във всички такива случаи представени тук, многострдалният уж син ходи с желание, нещо си свърши по двора, бъзика си свои си, или общи неща, после си почива, пие кафенце... Изтормозените мъже, които майка им ги насилва да свършат нещо по двора, щото няма друг не изглеждат така. Тия, за които често говорим тука просто си искат така да си прекарат свободното време, предпочитат да си ходят там, отколкото да се занимават с друго.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 17:05 от Iris04

# 431
  • София
Скрит текст:
О, не. За разлика от други, аз пиша единствено въз основа на написани в темата факти. Затова ще цитирам. Написах това:
Скрит текст:
Или е решил, че ще му е по-лесно друг да се грижи за жена му и да му спести грижите по домакинство, за да може той да обърне внимание на приоритета си – майка му. Предвид описаното поведение, залагам на моя вариант. Затова и "усложнява" ремонта – така бави изнасянето.
Което се основава на:
... когато има свободно време, той е приел, че трябва да се погрижи за дома на майка си и нашите неща физически остават на заден план, точно в момент, в който на нас ни е наистина нужно да се подредим.
...
.. обаче аз не съм тази, която иска ремонти. Апартаментът не е  зле - един латекс , ламинат и нови мебели. Дограма, газ, изолация и кухня в добро състояние - има! Уреди - има!
Той държи да го прави от-до!
...
...
Виждам с каква страст той помага на майка си и подрежда и си сяда да си пие кафе и му е приятно. И затова съм стигнала до извода, че той има нужда от майка си повече от мен,
...
... ми каза,че е по-добре първите месец-два да останем при родителите ми, за да могат хем да ми помагат, живот и здраве като родя, ...

# 432
Синът ходи да си подрежда някакви неща при майка си и да и прави компания. Не прави ремонти и не помага кой знае колко, а майка му не е грохнала старица.
И какво значи, че тя трябвало да домакинства? Не трябва ли двамата да го правят и да се грижат за дома си? Или продължава да битува схващането, че домакинската работа е зачислена на жената? То пък и колко работа да има в домакинство, в което живеят двама?
И защо този така прекрасен мъж, очаква друг да му гледа детето, при това месец-два? После предишната му жена, не му давала детето. Да, и един мармот завива шоколад.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 16:27 от alex_jp

# 433
  Колкото работа има в един селски двор - на 10 дни косене ,пръскане ,копане,  ако поддържаш е  часове за един здрав човек.
 Колко време се подреждат "свои неща"? Да не ги прави отново?

# 434
А мъжът какво, да готви супички за жена си, която не ходи на работа и живее с майка си и баща си, който пък се грижи какво й се хапва...
Няма ли да станат прекалено много 4 човека в една кухня?
Пък на нея, щом толкова й липсва мъжа й, да ходи с него на село, да си почива на чист въздух.
И да казва директно на свекървата какво да готви.
Много недосетлива тая жена, да не се сети снахата каква точно супичка хапва.
Мръън, мръъън.
То, като се роди детето, фокси сигурно няма да иска да се изнесат, че да има кой да й помага.
 Колкото работа има в един селски двор - на 10 дни косене ,пръскане ,копане,  ако поддържаш е  часове за един здрав човек.
 Колко време се подреждат "свои неща"? Да не ги прави отново?

Общи условия

Активация на акаунт