С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 923
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Стига приятелка да не значи нон стоп общуване, прекарване на свободното време и почивки заедно. Повечето жени не искат и понасят това.

# 541
Когато имам снахи, ще гледам да не преча с нищо и това ще е предостатъчно, като чета темата...

# 542
  • Варна
Стига приятелка да не значи нон стоп общуване, прекарване на свободното време и почивки заедно. Повечето жени не искат и понасят това.

аз и със собствените си приятелки сега не общувам "нон стоп" така да се каже. Relaxed Аз не съм задушаваща личност, даже със собствения ми мъж понякога ходим по отделно на почивка Simple Smile За мен приятелка има друг смисъл, т.е. да може да седнем и да изпием по женски едно кафе, да си поговорим и да ни е приятно.Не да си говорим зад гърба и да си правим номера.

# 543
Когато имам снахи, ще гледам да не преча с нищо и това ще е предостатъчно, като чета темата...
Не си чела достатъчно теми. На едни им пречи че се меси, на други сме чели, че свекървата пречи като не се обажда. Та нещата са защо си Зайо със шапка, защо си без шапка.
Веси,  хубаво човек иска да е приятел, но в живота не със всеки можем да си допаднем и да се сприятелим, независимо от желанието ни. Освен това приятелството е двустранен процес.

# 544
Свали илюзиите, най-опаснаат е да станеш приятелка. Всеки да си знае чина в армията. Единственото полезно нещо е да   не се намесваш. Съвети - веднъж, че повторението е  вредно, дори за спомените.
 И аз  повтарям спомени , като съм забравила , обикновено неща , дето не съм  сдъвкала , дето още ме  дразнят, като ги сравнявам или стане дума. Били са   интересни за момента и запаметени.
 То  идва отвътре  е няма спирачка,  а  е досадно,  не мен не беше,  слушах  с интерес за стари времена, но не всеки  иска. Мислиш  , че предаваш семейната история, но не било така ,повтаряш се до откат.
Клюки - за съсед, роднина, познат от близо, мисля че си  имат място, връзка  между близки , интерес. Но   и това  разбирам е  излишно и  се използва за друго.
 Идва въпрос - кому пука за история на някакви ...каквото било, било. Корени - да не са на английските крале.
 Всеки да живее както го разбира. Като каже "здрасти" се отговаря.

# 545
За свекървите, които не се месят, най-кофти коментарите в темата са били "Тя си живее живота!",  докато за помагащите и всеотдайни са ... пази Боже Simple Smile

# 546
  • Варна
Освен това приятелството е двустранен процес.
Абсолютно.
Просто бих подала ръка, така да се каже, а вече зависи. Все пак  младите хора имат нужда от добър пример.
И да, имам приятелки и колежки , които имат добри и приятелски отношения със свекървите си, не е в сферата на фантастиката. Ама точно свекървите им са показали добро отношение като начало.
Аз съм имала свекърва , която не се меси. С нищо , даже освен че не се меси и с нищо не ни е помагала. Нямам отношение към нея, чужд човек. Сина ми понякога ходи лятото да ги види, сега като е голям , в друг град са. Като беше малък  не поемаха ангажимент.

# 547
  • София
Е, от "добри отношения" до "приятелка" има сериозна разлика. Никога не съм имала желание да ставам приятелка със свекървата. Приятелки имам достатъчно, нови не ми трябват. Близост със свекърва също не съм търсила. Достатъчно ми е било когато се засичаме (което, ако може, да е по-рядко) да има възпитани отношения и да не ми се бърка в семейството. Накратко - за мен "добри отношения" са възпитани отношения в редките случаи когато се виждаме.

# 548
  • Варна
Естествено, това са други поколения, с 25-30  години  поне и повече  възрастова разлика, няма как да са толкова близки темите на разговор и възгледите.Става въпрос за нормални отношения и разговори, не да изтръпваш като се наложи да се събирате семейно и  да те боли главата след това.
Имам колежка , нямат деца, и причината не е мъжки фактор/ това го знам 100%/ .Просто въпреки опитите , така се случи..Свекърва и вместо както обичайно би се очаквало да е с кофти отношение - напротив. Много са близки, дори получава подаръци често.Казва винаги "случих на мъж ,  на семейство и на страхотна жена за свекърва  " винаги тя.

# 549
Много е важно и свекъра какъв е - например при мен той държи нещата под контрол иначе свекърва ми да се беше изпокарала безвъзвратно и с мен и със зет си.
Мен ме обвинява, че съм била импулсивна - но на нея й е позволено да обижда и мен и мъжът на дъщеря си просто защото била "загрижена".
Ако свекъра не я строяваше вероятно щяхме да сме прекъснали контакт.

# 550
Arielle, твоята свекърва е съкровище.
Благодарение на нея и нейният импулсивен натиск ти учи нещо, което ти е полезно в живота. Не знам дали и тя не го финансира.
Жилище ще ви купи.
Не ви е разделила и не е намерила подходяща немска жена за половинката ти.
И ти все намираш да си недоволна от нея.
Наистина ли не можеш да оцениш, че въпреки "характера", който не харесваш, тя реално е твоят гръб в Германия, а не синковеца.

# 551
Arielle, твоята свекърва е съкровище.
Благодарение на нея и нейният импулсивен натиск ти учи нещо, което ти е полезно в живота. Не знам дали и тя не го финансира.
Жилище ще ви купи.
Не ви е разделила и не е намерила подходяща немска жена за половинката ти.
И ти все намираш да си недоволна от нея.
Наистина ли не можеш да оцениш, че въпреки "характера", който не харесваш, тя реално е твоят гръб в Германия, а не синковеца.

Как значи "не ни е разделила"?
Тя много упорито се опитваше и дъщеря си и сина си да "раздели" още в зародиш, ама не й се получи като зет й отряза всякакъв контакт, че и дъщеря й настрои против нея.
След този цирк реши да укроти топката, но новината за годежа ни направо я попари. Все едно й казахме, че някой е умрял.
А тя жилище ще купува на сина си, не на мен (да не е луда, ще взема половината при развод).

# 552
  • София
Така де, ама на една друга съфорумка, обясни, че ако ти кажат, че не искат да вземеш нещо, ще си тръгнеш на момента.

# 553
Така де, ама на една друга съфорумка, обясни, че ако ти кажат, че не искат да вземеш нещо, ще си тръгнеш на момента.

Да, ако се намеси предбрачен договор ще си тръгна.

Свекървата между другото е правила намеци на мъжът ми за това, но той категорично е отказал.
Вероятно същото е изисквала и от дъщеря си.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:14 от Arielle

# 554
Че каква е разликата между жилище купено на синът и предбрачен договор?
Филмираш се.
Ако свекървата е искала да ви е разделила.
Нищо такова не се случва.
Ще има брак, жилище, работа и т.н.
Отпусни се. И се радвай на животът си.

Общи условия

Активация на акаунт