С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 022
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Това, че е разведен не е проблем. Проблемът е, че приоритет не са бременната му жена, а скоро и детето му.
Оттук насетне има 2 ваврианта - или се примирява с това положение или се опоитва да го промени. Обаче, да издам една тайна: промяната трябва да е пожелана от него. Иначе няма да стане.

# 316
Не разбирам, защо трябва да ремонтирате първо вилата, като основно живеете в апартамент. Оправете първо него.
И знаеш поговорката: На обущаря децата ходят боси. Така и с вашата работа: строителна фирма има, време няма.

# 317
Проблема не е в самия факт, че е разведен. Всеки от нас има право на нов шанс. По скоро причините за развода могат да са големи червени лампи. Също и отношението към детето. Ако не полага особени грижи и не обръща внимание на едното дете, какво чудо очаквате за другото?

# 318
Това, че е разведен не е проблем. Проблемът е, че приоритет не са бременната му жена, а скоро и детето му.
Оттук насетне има 2 ваврианта - или се примирява с това положение или се опоитва да го промени. Обаче, да издам една тайна: промяната трябва да е пожелана от него. Иначе няма да стане.

За да промени човек нещо, първо трябва да осъзнае, че бърка някъде. След като не осъзнава, няма как да има и желание за промяна. Ако трябва да съм честна, нямам големи надежди, защото ако не си е взел поука от първия несполучлив брак и не се опитва да промени навиците си сега, то е като да се боря с вятърни мелници.
Не разбирам, защо трябва да ремонтирате първо вилата, като основно живеете в апартамент. Оправете първо него.
И знаеш поговорката: На обущаря децата ходят боси. Така и с вашата работа: строителна фирма има, време няма.
Ремонта с вилата е довършителен е, става въпрос за 3-4 дни работа. И да имаме някакво уединение лятото, когато си е тук.

# 319
Само не наричайте баба 57 годишна жена Simple Smile
Баба е на внучетата, за всички други е жена в силата си.

# 320
Жената е схванала голяма част от нещата.
Някои още около сватбата. Просто и трябва време да ги приеме.
Има мъже, които се чувстват реализирани само през работата особено, ако тя е с мъже.
На авторката ще и трябва много търпение и прочетени мнения за да промени нещата изобщо.
Или ще включи бащата като пълноправен бебегледач и част от семейството или ще повтори съдбата на първата жена.

Да си мъж не е само да работиш и да даваш пари, но и да отделяш време, да отглеждаш детето, да прекарваш време с жената. И т.н.

# 321
Жената е схванала голяма част от нещата.
Някои още около сватбата. Просто и трябва време да ги приеме.
Има мъже, които се чувстват реализирани само през работата особено, ако тя е с мъже.
На авторката ще и трябва много търпение и прочетени мнения за да промени нещата изобщо.
Или ще включи бащата като пълноправен бебегледач и част от семейството или ще повтори съдбата на първата жена.

Да си мъж не е само да работиш и да даваш пари, но и да отделяш време, да отглеждаш детето, да прекарваш време с жената. И т.н.
Или ще включа бащата или ще повторя съдбата на първата, звучи като цялата отговорност как ще се развият нещата, да е в моите ръце, а мисля че не е така. Смятам, че всеки постъпва по начин, по който е узрял да постъпи. И всички мои напъни биха били като изнасилване - прави нещо там, че жената да не мрънка ама дали ще го прави адекватно и с желание - едва ли.
Аз от своя страна мога да дам насока, мога да се опитам да му покажа хубавата страна на това да си вкъщи и част от отглеждането на детето, но не мога да запълня разни емоционални липси, нито да го накарам да му хареса.
Виждам с каква страст той помага на майка си и подрежда и си сяда да си пие кафе и му е приятно. И затова съм стигнала до извода, че той има нужда от майка си повече от мен, броени пъти съм канена да ги видя. Последните пъти не се чувствах желана, та затова смятам, че нещата са дълбоки и там трудно бих могла да повлияя... И да, определено смятам, че майката волно или неволно, носи вина за това нещо.

# 322
Все пак това е твоят избор за половинка.
Жените са кротце со благом можем да постигнем много. Не малко потребители споделиха опит в тази посока.
Да го чакаш да се сети надали е работещ вариант.
Това, че го виждаш щато изнасилване е странно. Чакате бебе, би трябвало да сте на върха на щастието и той да е готов на компромиси за да ти е комфортно.
Тук не става въпрос за "насилие", а постовяне на ясни граници при една вече разпаднала се връзка с дете иска ли още една такава или този път ще положи усилия и ще направи нещата различно от първия път.

# 323
Все пак това е твоят избор за половинка.
Жените са кротце со благом можем да постигнем много. Не малко потребители споделиха опит в тази посока.
Да го чакаш да се сети надали е работещ вариант.
Това, че го виждаш щато изнасилване е странно. Чакате бебе, би трябвало да сте на върха на щастието и той да е готов на компромиси за да ти е комфортно.
Тук не става въпрос за "насилие", а постовяне на ясни граници при една вече разпаднала се връзка с дете иска ли още една такава или този път ще положи усилия и ще направи нещата различно от първия път.
Разбира се, че правя и ще продължа да правя каквото мога и зависи от мен, въпросът е в неговото осъзнаване дали ще се получи.

# 324
  • София
Ненапразно другият брат се е дистанцирал...
А детенцето от първия брак? Към него има ли грижа и отношение?

# 325
Фокси, аз мисля, че много правилно гледаш на нещата - ти ще направиш каквото можеш, но основно от него зависи дали ще сте семейство. Дай му шанс, виж как ще се развият нещата, но бъди готова и за най-лошия вариант.

# 326
Разбира се, че ще положиш нужните усилия, но не отстъпвай прекалено много, за да не се озовеш с бебе, на село, и по цял ден само с майка му. А вечер с бебето, докато майка и син си правят компания.

И що за нахалство, да ти прави фасони, на питането на баща ти, какво искаш за ядене? Много неадекватна реакция. Не го ли изкоментирахте?

# 327
  • В полите на Пирин планина
Фокси, говори с мъжа си искрено, но без драма, не му натяквай, не приказвай против майка му, а наблегни върху онова, което имате заедно - вашето семейство.
Казвам ти го от опит, защото когато аз се събрах с мъжа ми, се опитах да се боря с постоянното вмешателство на свекървата и потроших много излишни нерви. Това беше за кратко, защото усетих, че ако съм твърде рязка го отблъсквам от себе си. Ние сме се карали само заради роднините му и постоянното им желание и изикване той да им е под ръка при всяка ситуация... Постепенно това спря.

Свекърва ми също е вдовица, а и моята майка е сама (разведена е) и ние помагаме и на двете. Случвало се е и майка ми да прекали, но аз лично се оправям с нея.

Твоят мъж също ще помага на майка си, но това едва ли включва все да е до нейната пола. Поговорете си как се чувстваш и ти. Ако наистина те обича, то той ще се замисли.

# 328
Разбира се, изкоментирахме неадекватната реакция спрямо баща ми, но на някои хора им трябва да преспят една нощ казаното, за да преосмислят разговора и мъжа ми е от тези хора, та изчаквам. Има желание да проведем разговор, аз винаги съм отворена към такъв.
Вече ми е малко трудно да водя един и същ разговор не знам колко пъти, особено в момента ми е обидно да се боря за внимание от съпруга си. И хормоните и мислите за бебка ми влияят.  Би следвало като е решил за втори път да създава семейство да има желание да се грижи за него, а не да го приема като задължение...

# 329
Какво толкова прави при майка си?

Общи условия

Активация на акаунт