С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 041
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Какво толкова прави при майка си?

Подрежда в двора, свои инструменти, нейни неща, разчиства боклуци, чисти плевня. Направи нов покрив, защото стария капеше. Ще й оправи някой храсторез, нещо ще пригоди и т.н.
Къща с двор - човек винаги ще намери какво да прави.
В момента основно разчиства и подрежда негови неща, които съхранява там. Поне това знам аз.

# 331
Когато бяхте гаджета как е намирал време за теб?
Повече време ли бяхте заедно.

# 332
Изобщо няма никакво значение, какво прави при майка си. Огромен червен флаг, е че предпочита да прекарва малкото си свободно време, не с жена си, която междувременно е и бременна. Явни това си му е начинът на живот, харесва си му и не вижда причина да променя нещо.

# 333
Негови неща да си оправи. Това не отнема месец пък. Не е длъжна  и не знае  какво да прави с тях майка му. Покрив се бърза да не завали също.
 Това не е за редовно ходене , веднъж-два пъти за часове месечно става. И да си обира крушите към жена си. Явно се размотава и му харесва да е  там.
 Вместо да устройва  свое място, да планира  за себе си.
 Да прекарва време с жена си. Направо пък за дете не мисля как ще  е. Иска сериозен разговор, да знаеш колко деца ще отглеждаш.

# 334
  • Пловдив
Яко. Емоционален инцест.

# 335
Проблема не е в самия факт, че е разведен. Всеки от нас има право на нов шанс. По скоро причините за развода могат да са големи червени лампи. Също и отношението към детето. Ако не полага особени грижи и не обръща внимание на едното дете, какво чудо очаквате за другото?

Е със сигурност й е обяснил как бившата му жена е "луда" и за това са се развели.
И аз съм го гледала тоя филм, но за късмет не забременях.
Много жени се хващат на тоя номер и после теглят цял живот.

# 336
Интересно, ако вместо сина си, вика майстор за всичко и плаща с пари от същия син, дали ще е по-добре?!
Щото знам колко са пенсиите, а и като е сама, още по-трудно става с финансите.

# 337
Интересно, ако вместо сина си, вика майстор за всичко и плаща с пари от същия син, дали ще е по-добре?!
Щото знам колко са пенсиите, а и като е сама, още по-трудно става с финансите.
Какви пенсии, госпожо? Четете поне преди да стеляте насляпо...
Проблема не е в самия факт, че е разведен. Всеки от нас има право на нов шанс. По скоро причините за развода могат да са големи червени лампи. Също и отношението към детето. Ако не полага особени грижи и не обръща внимание на едното дете, какво чудо очаквате за другото?

Е със сигурност й е обяснил как бившата му жена е "луда" и за това са се развели.
И аз съм го гледала тоя филм, но за късмет не забременях.
Много жени се хващат на тоя номер и после теглят цял живот.
Не си е позволявал да ми обяснява такива неща, изтъквал е повече нейни недостатъци, да, но не е оневинявал и себе си.

# 338
Фокси, как си представяш да пробудиш бащинските чувства в него, ако в първите /неизвестно колко месеца/ сте при вашите? Той ще е спокоен, че не се нуждаеш от помощта му, а и без това не се чувства на място там, така че ще си намира все повече работа навън.
Моят съвет е да го засилиш да оправя апартамента /не е речено, всичко да е окончателно готово, въпреки, че е препоръчително/ и да се приберете там с бебето. И силно да ограничиш помощта от твоите родители. Мъжът ти изглежда отговорен човек. Сама казваш, че е работлив и спокоен. Целта е значителна част от тази отговорност да отива към теб и детето, а не да "изтича" навън.
Всичко това го казвам от опит - и двете ми дъщери са в чужбина. При раждането на всяко внуче сме ходили за някоя и друга седмица, след като мъжете им си взеха полагащата им сеотпуска. При това ражданията не бяха безпроблемни. Сега помагаме с децата 1-2 пъти годишно, най-вече през лятото. Но дъщерите ми основно разчитат на себе си и на мъжете си. Така се става семейство.

# 339
Фокси, как си представяш да пробудиш бащинските чувства в него, ако в първите /неизвестно колко месеца/ сте при вашите? Той ще е спокоен, че не се нуждаеш от помощта му, а и без това не се чувства на място там, така че ще си намира все повече работа навън.
Моят съвет е да го засилиш да оправя апартамента /не е речено, всичко да е окончателно готово, въпреки, че е препоръчително/ и да се приберете там с бебето. И силно да ограничиш помощта от твоите родители. Мъжът ти изглежда отговорен човек. Сама казваш, че е работлив и спокоен. Целта е значителна част от тази отговорност да отива към теб и детето, а не да "изтича" навън.
Всичко това го казвам от опит - и двете ми дъщери са в чужбина. При раждането на всяко внуче сме ходили за някоя и друга седмица, след като мъжете им си взеха полагащата им сеотпуска. При това ражданията не бяха безпроблемни. Сега помагаме с децата 1-2 пъти годишно, най-вече през лятото. Но дъщерите ми основно разчитат на себе си и на мъжете си. Така се става семейство.
С това се боря в момента, нали затова се ядосвам 😀 Защо си мислите, че не се опитвам да променя ситуацията?

# 340
Ама как се бориш? С приказки и мрънкане? Като се примиряваш да живееш при вашите за неизвестно колко време? Те да ти помагат с бебето? Да стяга апартамента и се прибирай там след раждането. Ще не ще, ще трябва да се включва.

# 341
  • Пловдив
Абе.... аз не съм първата жена, ама ако тоя мъж ми беше мъж - и аз шях да вдигам скандали. Хем УЖ много работи, хем нищо насреща, хем строител, хем у нас бомба, и за капак - малкото свободно време - с мама.

# 342
Ама как се бориш? С приказки и мрънкане? Като се примиряваш да живееш при вашите за неизвестно колко време? Те да ти помагат с бебето? Да стяга апартамента и се прибирай там след раждането. Ще не ще, ще трябва да се включва.
Ами, ако не се преборя с разговори и граници аз не знам друг начин.
Малката подробност, че в момента гледам да съм спокойна на фона на създалото се напрежение и да се постарая да бъда възрастния в ситуацията. Със сигурност няма да застраша състоянието си в момента в името да докажа нещо на някого. Затова са разговорите, затова е комуникацията, не виждам какво мога да направя повече. Да хвана маламашката ли? Как заставяш човек, който тепърва ми заявява, че му се налага лятото на пътува и да отсъства, да направи ремонт?
Не си мислете, че гледам като зеленчук и примрънквам. Водят се доста разговори и моята гледна точка е категорична и ми се случва да повиша тон, особено когато ми се вменява вина, но реално в момента нищо не мога да направя.
В крайна сметка искам и се старая за една спокойна бременност, няма сама на зор да си създам здравословни проблеми!
Абе.... аз не съм първата жена, ама ако тоя мъж ми беше мъж - и аз шях да вдигам скандали. Хем УЖ много работи, хем нищо насреща, хем строител, хем у нас бомба, и за капак - малкото свободно време - с мама.
Ако трябва да съм крайно честна - ситуацията е такава в момента наистина.

# 343
  • София
Аз не бях разбрала,че живеете с твоите родители заедно, а в техен апартамент.
Наистина напъвай в посока скоростно изнасяне.
Иначе, роди ли се бебето,  съвсем може да абдикира.

# 344
Аз не бях разбрала,че живеете с твоите родители заедно, а в техен апартамент.
Наистина напъвай в посока скоростно изнасяне.
Иначе, роди ли се бебето,  съвсем може да абдикира.

Не, може - той от сега абдикира. Авторката да се подготви психически да си гледа сама детето.
Горките й родители.
А оня ще се върне при маминка, и току виж забременил и трета.

Общи условия

Активация на акаунт