С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 057
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Тя ще си има дете, той   и пет да  ...няма.

# 346
Не става дума да доказваш на някого нещо, а да поставиш основата на бъдещото ви семейство. Ако не може сам да направи ремонта сега, да  изпрати от работниците си, да наеме подизпълнител...И мъжът ми разбира почти от всичко, но преценява кога трябва да плати на някого, за да свърши нещо /по-качествено или по-бързо или просто, защото няма желание да се занимава/. Ако не беше удобно настанена при вашите дали мъжът ти щеше  да замине? За колко време - 10 дни, 3 месеца? Апартаментът не става ли за живеене и в този си вид?

# 347
Интересно, ако вместо сина си, вика майстор за всичко и плаща с пари от същия син, дали ще е по-добре?!
Щото знам колко са пенсиите, а и като е сама, още по-трудно става с финансите.
Да и затова дай сина да е всяка седмица при мама, на нея да й е наредено,  а да няма време да оправи къщата за собственото си дете. И посло този мъж трябва да бъде баща,  не само по документи.

# 348
На мен ми направи впечатление, че този "мъж" има дете, но не прекарва никакво време с него, а само с майка си

# 349
Да се чуди човек, защо не си седи при мама, така и така вече се е отчел с внуче. Ами, взел че се оженил, че и още едно дете направил.

# 350
  • София
На мен ми направи впечатление, че този "мъж" има дете, но не прекарва никакво време с него, а само с майка си
И аз останах с такова впечатление. Не е добре това. Има дете, второ напът, а свети на майка си.

# 351
Foxy, ще ти напиша мнението си, но няма да ти хареса.
Добрата новина е, че мъжът ти не бяга при майка си, той отива вкъщи. Реално при твоите родители не се чувства у дома, затова бяга в родния дом.
Лошата новина е, че отлага и се мотае да ремонтира вашия дом. Не иска да инвестира време и пари в имот, който не е негова  (съ)собственост. Дали си го мисли сам или му е внушено от майка му за теб няма значение. Факт е, че не прави нищо. 
Не знам какъв ремонт сте планирали, но всяко отлагане е заложена бомба за разбирателството помежду ви. Най-добре е да сте заедно и сами. На любовта й трябва малко.

Съветът ми е да се изнесете възможно най-бързо. А ремонтът на минимум - да е топло (например смяна на дограма) и леко освежаване, за да мирише на ново и чисто. Целият живот е пред вас за ремонти и лукс.
От опит говоря. С мъжа ми нямахме търпение да живеем заедно и сами. Освежаване и до там. За обзавеждане трябваше да събираме пари няколко месеца (тогава нямаше кредити). Заложихме на изчистен дизайн Simple Smile - легло, маса, ТВ, котлон и 2 стола, всичко на старо от роднини. Нищо друго, даже нямахме гардероб. И това са най-щастливите месеци от живота ни. Не бихме ги заменили за нищо.
След месец купихме пералня (прането на ръка е тегаво), след още месец хладилник (идваше пролет). После си купихме и подменихме всичко, дори не помня точно кога, защото всъщност не ни пукаше за мебелите, искахме наше място!

# 352
Foxy, ще ти напиша мнението си, но няма да ти хареса.
Добрата новина е, че мъжът ти не бяга при майка си, той отива вкъщи. Реално при твоите родители не се чувства у дома, затова бяга в родния дом.
Лошата новина е, че отлага и се мотае да ремонтира вашия дом. Не иска да инвестира време и пари в имот, който не е негова  (съ)собственост. Дали си го мисли сам или му е внушено от майка му за теб няма значение. Факт е, че не прави нищо. 
Не знам какъв ремонт сте планирали, но всяко отлагане е заложена бомба за разбирателството помежду ви. Най-добре е да сте заедно и сами. На любовта й трябва малко.

Съветът ми е да се изнесете възможно най-бързо. А ремонтът на минимум - да е топло (например смяна на дограма) и леко освежаване, за да мирише на ново и чисто. Целият живот е пред вас за ремонти и лукс.
От опит говоря. С мъжа ми нямахме търпение да живеем заедно и сами. Освежаване и до там. За обзавеждане трябваше да събираме пари няколко месеца (тогава нямаше кредити). Заложихме на изчистен дизайн Simple Smile - легло, маса, ТВ, котлон и 2 стола, всичко на старо от роднини. Нищо друго, даже нямахме гардероб. И това са най-щастливите месеци от живота ни. Не бихме ги заменили за нищо.
След месец купихме пералня (прането на ръка е тегаво), след още месец хладилник (идваше пролет). После си купихме и подменихме всичко, дори не помня точно кога, защото всъщност не ни пукаше за мебелите, искахме наше място!
Съгласна съм, обаче аз не съм тази, която иска ремонти. Апартаментът не е  зле - един латекс , ламинат и нови мебели. Дограма, газ, изолация и кухня в добро състояние - има! Уреди - има!
Той държи да го прави от-до! Обясних му , че отношенията ни са най-важни и ако там нещата куцат, то и в палат да живее човек - все тая!
Аз съм отгледана в любов и смях и пълна къща, едно време повечето бяхме еднакви, ами имах прекрасно детство, пък беше беднотия, не съм лишавана, но знам и какво е нямане, а децата са щастливи с щастливи мама и тате!
Днес проведохме сериозен разговор като каза, че не мисли нещата, които ми е казал - относно баща ми.
Но ще отнеме време да разбере, че наистина времето прекарано със семейството е най-ценното, което можеш да имаш в този свят!

# 353
Аз не разбрах той вижда ли си детето? Детето вижда ли баба си?

# 354
В момента водят дела, защото майката не дава детето да идва при баща си, като съм свидетел, че той опита с добрата, без да стресират детенцето, което е на 11 и разбира. Разделени са много преди аз да се появя, детето е давано само , когата майката е крайно ангажирана и е било болно и няма кой да го гледа.
Не се меся в тези отношения и държа да стоя настрана, предполагам разбирате колко деликатна е подобна ситуация. Най-вече за детето.

# 355
Абе едва ли майката е виновна в случая, вероятно той украсява нещата, за да изглежда по-добре, но вероятно детето не е при него поради доста основателна причина.

# 356
Абе едва ли майката е виновна в случая, вероятно той украсява нещата, за да изглежда по-добре, но вероятно детето не е при него поради доста основателна причина.
Когато все пак е идвало детето, не съм видяла притеснително или безотговорно отношение от негова страна. Вероятно имат различни виждания относно отглеждането на детето, но това не е моя работа и повече не желая да коментирам след като не съм имала възможността да чуя двете страни.

# 357
Т.е. имате готов обзаведен апаратмент с нужда от леко освежаване и живеете в детската ти стая, при твоите родители?

Не разбирам, наистина. Латекс се сменя за 2 дена. Мебели се купуват и сменят също за толкова. Това не е къртене и градене на ново. Доколкото разбирам има и още време докато се появи бебето. Така че е въпрос на желание да се изнесете самостоятелно, а той ако иска да се заявава като глава на семейството да купи апаратмент и да е спокоен.

# 358
  • Пловдив
В момента водят дела, защото майката не дава детето да идва при баща си, като съм свидетел, че той опита с добрата, без да стресират детенцето, което е на 11 и разбира. Разделени са много преди аз да се появя, детето е давано само , когата майката е крайно ангажирана и е било болно и няма кой да го гледа.
Не се меся в тези отношения и държа да стоя настрана, предполагам разбирате колко деликатна е подобна ситуация. Най-вече за детето.
Държа да повторя - аз разбирам първата жена. Защото този мъж не си гледа детето, а го гледа свекървата.

# 359
Когато все пак е идвало детето, не съм видяла притеснително или безотговорно отношение от негова страна. Вероятно имат различни виждания относно отглеждането на детето, но това не е моя работа и повече не желая да коментирам след като не съм имала възможността да чуя двете страни.

Eдна от най-честите причини за развод са различните виждания за отглеждане на детето/децата.
Така че е странно, че не те интересува. Ако сте на едно мнение за отглеждане на вашето бъдещо дете, добре. Но ако не сте, какво следва тогава? А предполагам вижданията му за отглеждане на второто му дете, ще са като и за първото му дете.

Общи условия

Активация на акаунт