С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 049
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Ако беше "целият в бяло" бившата му жена нямаше да се чуди как точно да не му дава детето.
Ама авторката това също не я интересува - не било нейна работа.
Точно така, колкото по-малко знаеш по-спокойна си.
По-хубаво е на свой гръб да разбереш всичко вече с бебе на ръце.
Как може да си толкова наивна?

# 361
Фокси, свекървата няма да се промени. Около мен е по възраст, виждам всякакви наборки.Някои си живеят с наследеното от социализма, през седмицата на работа в града, събота и неделя на село, почивки и ресторанти са излишно харчене на пари, я там покрай къщата да се направи пристройка. Синът е глава на семейство, щом бащата е починал, снахата е придатък, тя “влиза” в семейството на мъжа си, абсурд да ѝ дойде на акъла, че младите имат собствен живот.
Съпругът ти е израснал с този модел, супер си му е. Положителното е, че работи, отрицателното, че си почива в родния дом, където мирише на детство и мама. Грешна стъпка назад е било връщането при вашите, ама станалото станало. Вземай нещата в свои ръце, бременността е състояние, не е болест, някои си ходят на работа, ти си преценила да не го правиш. Обаче, направи си план и разчет какво се налага да ремонтирате в твоя апартамент, виж онлайн кое колко струва, разгледай темите тук за ремонти, питай ако нещо не ти е ясно.
В първия му почивен ден, вместо да се скатава на село, сядате и определяте срокове. Има и друг вариант, баща ти познава майстори, свързваш се и договаряш. Разбирам, че искаш да си бременееш кротко и той да свърши ремонтите, ама явно може никога да не се случи, причини винаги ще се намерят.

# 362
  • В полите на Пирин планина
В апартамент, който е годен за живеене, не е свръх наложително да се прави ремонт. Може спокойно да си ходят там да си живеят, щом има отопление, мебели и уреди.
Всичко се нарежда / ремонтира / сменя в процес - не е задължително да е в момента.
Ние с ММ правихме ремонт на апартамент, строен преди 79-та година на 20ти век, докато си живеехме в него - санитарни възли, после всяка стая една по една - сменяхме дограма, под, врати и обзавеждане, т.е. всичко. Не сме се повредили нещо от това, а положението не беше никак розово...

# 363
На работа я пратихме , явно не може.
Аз пък си помислих, резонно е според споделянето, да не би заради свекървата да не дава детето бившата снаха?
 Тя  няма да се усети.
 На тези години   и положение, дето имам/не е нещо хубаво  и за хвалба, в края на пътя  откачаме  и ставаме  егоисти/ бих хванала тази свекърва   и  един разговор с нея  да  изясним нещата - иска ли  сина и да е сами  да кукува , иска ли децата му да не го познават, иска ли на всяка цена да е на нейната , а той да страда и плати  удоволствието и  и кефа да командва.
 Защото имам  неженен син. И не съм се намесвала , посрещах и гаджета ,  той си е виновен. Но в себе си  се виня какво сгреших и къде трябваше да се намеся. Липсва мъжкия поглед,  баща  им беше болен и оттегли  присъствие още като деца.
 Та  моето женско влияние и присъствие  ли има вина? Но си задавам и  въпрос - защо при брат му няма?
 И тази има един опит  и пак ... И не е на легло, одъртяла, болна , с проблеми.

# 364
Как пък никой не отчете факта, че всеки ремонт какъвто и да е той има финансова страна?! Колкото и да е майстор, материалите не са без пари.
Това също може да е проблем. Ламината не е най- важното нещо в един дом и не е съвсем бюджетен ремонт. На мъжа му предстои да издържа семейство и две деца с една заплата. Когато влизат 2 заплати е по- спокойно положението. А при много семейства се налива помощ от родителите не само във вид на суха пара.
На този етап, ако разчита единствено на себе си и не разполага с особено голям доход е нормално да премисля всеки харч.

# 365
Аз не разбрах, на чий апартамент трябва да се прави ремонт, на този, в който живеят в момента, заедно с нейните родители, или на друг, пак на нейните родители?
Фокси, като само дете, ми се струва разглезена. Тя трябвало да бъде на първо място за мъжа си, за свекървата, свекървата трябвало да се допитва до нея каква супа да сготви за сина си, да не го закача за нищо , да си мери приказките, за да не я обиди...
Колкото по бързо разбере, че тази жена не й е майка, и не й пука за нея, така, както тя очаква и както и свикнала да се държат нейните родители към нея, толкова по добре. Голяма жена, майка ще става, мъж с дете от друга взела, ма свекървата й бърка в здравето. То може и твоите родители да бъркат в здравето на мъжа ти.
Майка ти като готви, него пита ли го какво точно иска?

# 366
Ами ето,че и на тях са им помогнали с апартамент. Това малка помощ ли е?
Освен това няма закон, всяко младо семейство да трябва да направи ремонт и да живее в луксозен апартамент, ала Николета Лозанова. Може ли са да изчистят и да се нанасят, ако им е важно да са отделно. И постепенно да правят ремонт и подобрения. А това баща и да доправи ремонта за мен лично ще бъде огромна грешка и нов повод за проблеми.

# 367
Аз се сетих за финансовата страна, но авторката не спомена такова нещо. Каза, че мъжът ѝ я е пратил да я “гледат с бебето” майка ѝ и баща ѝ. И, че не иска да дават пари за майстори, защото той може да си го направи, за което браво, обаче не се случва.
И не я пращам на работа, докато си седи вкъщи с лаптопа, може да разгледа цени, офери, майстори. На мен от ръцете на родителите в ръцете на мъжа, пък после му дотежало и пак я прехвърлил на мама и тати, да ѝ угаждат какво ѝ се “хапва”, ми изглежда инфантилно.

# 368
Така е, Мимоза, обаче в такъв случай се казва откровено - нямам пари за основен ремонт, дай да измислим какво ще правим? Вместо това мъжът се държи детински - искам, ама нямам желание, ти се сети сама, че аз не мога и не искам да правя ремонт. Комуникацията много куца в това семейство и тепърва ще има проблеми.

# 369
Така де, поста ми беше провокиран от това мнение
Т.е. имате готов обзаведен апаратмент с нужда от леко освежаване и живеете в детската ти стая, при твоите родители?

Не разбирам, наистина. Латекс се сменя за 2 дена. Мебели се купуват и сменят също за толкова. Това не е къртене и градене на ново. Доколкото разбирам има и още време докато се появи бебето. Така че е въпрос на желание да се изнесете самостоятелно.........
Та....да! Не е само въпрос на време и желание.
Acid_Burn, те нали са семейство от 1г. би трябвало да си знаят финансовото състояние. Дори да има заделени пари не е ок да се изсипят за ремонт - хубаво е да има буфер.

# 370
Просто на този мъж не му се занимава. Той иска да си е при мама, да си чопли нещо по двора, после да седне да си пие ракийката, докато мама е до него, пък жената и детето му сами да се оправят!

# 371
Не вярвам да е така, всеки иска да е самостоятелен и да гледа само напред, но не винаги се получава. Твърде вероятно е да се измъчва от чувство за дълг към майка си. Ако бащата беше жив може би нямаше да е така. Рано или късно ще се научи да отказва, защото да угоди на всички е почти невъзможно. От него зависи дали и кога ще постави границата.

# 372
Според мен не всеки иска да живее отделно от родители и разширеното си семейство. Но тези неща е добре да се вземат предвид по-навреме.

# 373
Може да не желае да влага труд и пари в апартамента, защото е на родителите на Фокси.

# 374
Абе хем не ходи на работа, хем вкъщи при мама, хем баща й се грижи на нея какво й се хапва,хем очаква свекървата да се сети на нея какво й се яде и да й го сготви и изпрати. Мамина Грозданка.
Интересно, ако мъжът й почне да си взима детето и да го води при нея и бебето, какви ли теми ще пуска, как трябва да храни и да се грижи за чуждо дете..
Фокси, мъжът ти е работохолик, няма да се промени, свиквай, че от тук нататък ще се оправяш сама. Е, и с мама и тати.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 11:31 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт