С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 886
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Стягайте се бъдещи снахи!

Хората са различни и аз не желая да гледам внуци през цялото си свободно време. Евентуално, ако не променят закона, ще се пенсионирам след около 20 години. Очаквам ако ще имам внуци да е доста преди да се пенсионирам. Е, и аз съм човек. Искам да отделя време да попътувам, да си поупражнявам хобитата, и просто време да бъда аз. Ще гледам внуци, но не постоянно. Да не се очаква да се разчита на мен за отглеждане.

# 571
Обикновено майките на момичета искат да помагат и да участват в живота на внуците си. Може би Янтра има само синове, затова разсъждава така. Разбира се, при работещи баби нещата са различни и трудни. Моите и двете бяха пенсионерки, когато се родих и особено едната мир на праха й с радост ме гледаше, това беше най-хубавото време за мен. Между бабата и внучето има специална връзка.
Естествено, че и бабата има право на личен живот, но се радвам, че за моята бях приоритет.

# 572
И момчета, и момичета имам, но и аз при мисълта за внуче си представям разходки и гостувания, както и да ги заведа на море примерно. С удоволствие, много би ми било приятно.

Но ежедневие, училище и учене - как да успея Simple Smile Не си представям да имам сили, особено както младите имат и специални изисквания за хранене, възпитание и т.н. Не ми се трепери какво ще сбъркам. Това ще си е работа на родителите, живот и здраве.

# 573
  • Пловдив
И момичета да имах - пак ще разсъждавам така. Няма как да го докажа, но аз съм си аз.

# 574
И аз не схващам разликата дали е момиче или момче, моите сили ще са еднакви - колкото и както мога.

Като чета за жени, които се натискат да гледат внуци, че и настояват, силно съм изненадана.

# 575
Ако имах три деца (както Янтра) и всяко от тези три деца има собствени деца, и на челна стойка да застанеш, не можеш да огрееш при всички внуци. Или ще има подмятания за любимци и кой кого колко обича.

# 576
Обикновено майките на момичета искат да помагат и да участват в живота на внуците си. Може би Янтра има само синове, затова разсъждава така. Разбира се, при работещи баби нещата са различни и трудни. Моите и двете бяха пенсионерки, когато се родих и особено едната мир на праха й с радост ме гледаше, това беше най-хубавото време за мен. Между бабата и внучето има специална връзка.
Естествено, че и бабата има право на личен живот, но се радвам, че за моята бях приоритет.

Според мен е по-скоро според това бабата егоист ли е или не

# 577
  • France
...беше ми по/казано , че нямат време / ,  виждаха 1 път в годината внука си, и никога не ги усетих близки. Все бяха заети, не ги обвинявам, така са искали и усещали .
Моите свекъри са така и ми е и-де-ал-но! Далеч по-ме притесняваше бившата свекърва, която искаше да се виждаме всяка втора неделя и дори веднъж поиска да ходим на кафе заедно. Приеми, че има снахи, които нямат желание да стават близки със свекървите си. Казвам го много приятелски, защото се вижда, че си с добри намерения

# 578
  • Пловдив
Според мен е по-скоро според това бабата егоист ли е или не
Да, така е. Аз съм си най-важния човек. И според мен е естествено.

# 579
  • София
На мнението на Филомена съм.
И на Янтра.
Всеки има личен живот. Ако някой си мисли, че има право да разполага с моя (свекърът ми се беше объркал така), ще остане неприятно изненадан от реакцията ми. Бабите са хора с личен живот. И това е хубаво. Снахите - също. Тези, които разполагат със собствения си живот и време, не са егоисти. За мен по-скоро е нахално да си мислиш, че можеш да разполагаш с чуждото време.

# 580
  • В полите на Пирин планина
Какво значи да сме егоисти, хора?!
Представете си, че ние дето сме около 50-те сега, ще се пенсионираме (живи и здрави) на 65 години. Колко ще ни се тича, а колко ще можем да тичаме, след някое малко дете на година-две?!

И аз бих помагала от време на време (примерно за някое излизане), но не и да отглеждам внуче.

# 581
  • Пловдив
Някои жени, очевидно, не могат да приемат, че други жени са на първо място личности, а не майки и баби.

# 582
  • Варна
...беше ми по/казано , че нямат време / ,  виждаха 1 път в годината внука си, и никога не ги усетих близки. Все бяха заети, не ги обвинявам, така са искали и усещали .
Моите свекъри са така и ми е и-де-ал-но! Далеч по-ме притесняваше бившата свекърва, която искаше да се виждаме всяка втора неделя и дори веднъж поиска да ходим на кафе заедно. Приеми, че има снахи, които нямат желание да стават близки със свекървите си. Казвам го много приятелски, защото се вижда, че си с добри намерения
Мисля, че бих го усетила Blush Ако е така.

# 583
  • France
Аз ще се пенсионирам на 67 Joy ако доживея, че в моето семейство умираме млади.

# 584
  • София
Аз също съм на мнение, че след като човек си е отгледал децата и най-накрая може да разполага с времето си без да се съобразява с уроци, спорт и подобни, е грозно да бъде обвиняван в егоизъм, защото не иска да отглежда внуци. Или задължително да ги гледа уикендите, за да си починели младите. Ако даден човек сам прояви желание за това и родителите на детето също са съгласни - ок. Но, да се вменява, че е длъжен постоянно - не. Връзка с баба и дядо може да се изгради и без последните да се ползват за бавачки по всяко време в което младите поискат.

Общи условия

Активация на акаунт