С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 859
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Хората раждат над 30 вече, освен ако майката не е родила преди 20 няма как да станеш баба на 50. Слава богу, моите приятелки с деца имат време за себе си и половинките си, защото разчитат на помощ именно от баби и дядовци от всички линии. Даже и почиват без детето благодарение на тях. Наистина този манталитет на отчуждаване плаши. И явно ще стане като на запад, където възрастните седят в старчески домове сам сами.

# 676
Ами понеже ако са изгледали внуците, няма никога да постъпят  в старчески дом...???

# 677
  • Варна
Хората раждат над 30 вече, освен ако майката не е родила преди 20 няма как да станеш баба на 50. Слава богу, моите приятелки с деца имат време за себе си и половинките си, защото разчитат на помощ именно от баби и дядовци от всички линии. Даже и почиват без детето благодарение на тях. Наистина този манталитет на отчуждаване плаши. И явно ще стане като на запад, където възрастните седят в старчески домове сам сами.
Да, нататък отиват нещата. Както се коментира, че никой не е длъжен да ти помага с гледане на детето понякога и спокойно може грам да не го прави  , един ден може да кажеш че не си длъжна и родителите си да погледнеш. Да оцеляват там, както могат и докато могат, логиката е същата - лично врме за себе си и не ти е в задълженията. Старчески домове има.
И за мен е гадно, хора всякакви обаче. В крайна сметка всеки отговаря за себе си, отношението  и постъпките си. Едното не зависи от другото, но е твърде вероятно ако хората не са си близки и нямат навика да си помагат да стане баш тъй.

# 678
Напротив, за родителите си се чувствам длъжна да се погрижа. Кой друг да го направи??

Но за дете, което си има родители, дай Боже живи и здрави? Разходки в парка, гостуване и почивки. Да му се порадвам Simple Smile Възпитание и уроци няма да са моя грижа, надявам се.

# 679
  • Варна
Напротив, за родителите си се чувствам длъжна да се погрижа. Кой друг да го направи??

Не знам, в старческия дом. Много хора от тези в домовете си имат деца, които нямат време. Или се скатават и смятат че не са длъжни , работят и т н . Гледането на болен човек на легло е по-тегаво от гледане на весело и палаво  внуче на 3-4 години.

# 680
  • София
Старческият дом също е грижа. За деца държавата осигурява платен отпуск, но за възрастни няма такъв. Колко хора могат да си позволят да не работят? Майката на позната е в такъв. Има нужда от 24/7 грижи, но позната ми не може да ги осигури. Нито тя физически може, защото работата ѝ налага чести командировки, нито финансово може да осигури няколко човека, които да обгрижват майка ѝ денонощно. Домът е хубав и е по-евтин.

# 681
Аз по-скоро НЕ помагам, отколкото да помагам. Работата ми е такава,че мога да не работя,в смисъл, семеен бизнес.Значи, мога съвсем да поема прибиране от градина,гледане , когато е болна, водене с нас на почивки. Ама не искам. И никой не го очаква от мен. С дъщеря ми е така, със сина ще е същото. Не ми дреме зет ми какво мисли, както няма да ми дреме снаха ми какво ще мисли. В момента друга баба няма, почина малко преди сватбата. И да ви кажа, на мен на 51 ми коства енергия и време да гледам тодлър, а представям си ако съм пенсионер, на 65 минимум. Не бива никой да има каквито и да е очаквания за помощ, никой с нищо не е длъжен на друг. Както и родителите да смятат, че децата им са им длъжни.
    Аз съм се грижила за свекърва ми до сетния й час, но така усещах , че трябва.Никой не ми е вменил задължение.

# 682
  • Варна
Старческият дом също е грижа. За деца държавата осигурява платен отпуск, но за възрастни няма такъв. Колко хора могат да си позволят да не работят?
Някои работят и съумяват да нагледат възрастните си родители. Хора различни.Има и социални асистенти за 1-2 посещения дневно , които могат да се уредят.
В страческите домове грижата изобщо няма да коментирам, ама грам. Влизала съм в такъв, преди години, не по личен въпрос. Не искам да си спомням.

да, правилно. Кой като го усеща е. И за внучета и за родители.

# 683

Но за дете, което си има родители, дай Боже живи и здрави? Разходки в парка, гостуване и почивки. Да му се порадвам Simple Smile Възпитание и уроци няма да са моя грижа, надявам се.
Може и твоите деца да не се чувстват длъжни един ден да се погрижат за теб, да те посещават или да ти се обадят.
Жените, които получават помощ от мъжете и бабите се чувстват в пъти по-добре, от тези, които са майки героини и се справят са сами. Странно е човек да не иска да помогне на детето си, или да не иска да общува с внучето си докато е малко.
Виждала съм обратното, снаха да не дава децата на бабата напук.
Ако някой ми каже, че не му дреме със сигурност няма да се тикам да имаме отношения, нито пък да му пращам внучето. Въобще няма и да ме чуе или види отново. Слава богу не познавам такива хора, мисля че повечето в темата са много далеч от баби, затова разсъждават така.

# 684
Да не дава Господ да ни идва до главата. Не се знае тогава кой как точно ще се справи. Едва ли човек с деца и работа може да прекарва 24 часа в денонощието до болен близък.

# 685
  • София
Старческият дом също е грижа. За деца държавата осигурява платен отпуск, но за възрастни няма такъв. Колко хора могат да си позволят да не работят?
Някои работят и съумяват да нагледат възрастните си родители.
Скрит текст:
Хора различни.Има и социални асистенти за 1-2 посещения дневно , които могат да се уредят.
В страческите домове грижата изобщо няма да коментирам, ама грам. Влизала съм в такъв, преди години, не по личен въпрос. Не искам да си спомням.
"Да нагледат" е едно. Очевидно не коментирам случаи, в които трябва да наглеждаш от време на време. Написах грижа 24/7. За такова нещо трябва да имаш пари, защото един човек чисто физически не може да се справи.

Да не дава Господ да ни идва до главата. Не се знае тогава кой как точно ще се справи. Едва ли човек с деца и работа може да прекарва 24 часа в денонощието до болен близък.
Точно. Чисто физически няма как да го направиш това.

# 686
марулета го е казала добре, я тя е вече баба. Съгласна съм с нея Simple Smile

Ариел, прощавай, но ти ако сега родиш и детето ти един ден  роди на същата възраст, хипотетично ще бъдеш баба на 70+ години. Откъде си сигурна, че ще имаш сили, настроение и умения да гледаш внуци?

# 687
  • Варна

"Да нагледат" е едно. Очевидно не коментирам случаи, в които трябва да наглеждаш от време на време. Написах грижа 24/7. За такова нещо трябва да имаш пари, защото един човек чисто физически не може да се справи.

Някои и това не правят с наглеждането / не е малко да напазаруваш , да приготвиш нещо за хапване и да помогнеш в чистенето на един възрастен човек/ , не са длъжни и точка. Не винаги е до средства и това, до човещина е. Видяла съм различни случаи  запртени в старческите домове, не само хора на легло.
Човещина и е помощта, не е задължение. Но всеки да си прави каквото му е на сърце в крайна сметка.

Иначе съм напълно съгласна с Tanya , че жена която, има помощ и разчита на такава се чувства значително по добре и физически и емоционално Simple Smile

# 688
  • София
Скрит текст:

Някои и това не правят с наглеждането / не е малко да напазаруваш , да приготвиш нещо за хапване и да помогнеш в чистенето на един възрастен човек/ , не са длъжни и точка.
Скрит текст:
Не винаги е до средства и това, до човещина е. Видяла съм различни случаи  запртени в старческите домове, не само хора на легло.
Човещина и е помощта, не е задължение. Но всеки да си прави каквото му е на сърце в крайна сметка.

Иначе съм напълно съгласна с Tanya , че жена която, има помощ и разчита на такава се чувства значително по добре и физически и емоционално Simple Smile
Ако избираме да се съсредоточим само върху лошите примери – да, съгласна съм, има такива случаи. Както има и родители, които си неглижират децата. Лоши примери има и в двете посоки. Ако ще оплюваме едните, е справедливо да оплюем и другите, а не избирателно само едните.

# 689
В момента отглеждам свекърва, която никак не ми е помагала за детето. Така че не виждам връзка с това дали като не ти е помагал някой, автоматично означава, че няма да го погледнеш.
Обаче не искам да си мисля какво се случва, ако възрастния се залежи. Дори само присъствието й вкъщи промени страшно много ежедневието ни, а какво остава и да е с нужда от постоянно обслужване.  Сигурно ще хвана гората.

Общи условия

Активация на акаунт