Всеки ми казва ,че той губи и си го е заслужил,а тогава мен, защо ме боли ?

• 2 726
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • Be realistic - plan for a miracle.
Накратко: седиш в позицията на дете, а не на възрастен.
Детето е: съзависимо; убедено, че когато някой се държи с него това е, защото го е заслужило; способно да величае родителите си дори, когато не са свестни; да ги оправдава и да не им поставя граници; търси утеха при този, който го наранява
Възрастният: поставя граници, знае себестойността си, различава манипулация от собствена вина/отговорност.

Необходимо е да застанеш в позицията на възрастния, но дали ще можеш зависи от много фактори.

# 31
Не мисля, че го обичаш наистина, не и след всичко, което ти е причиннил. Струва ми се, че болката е от навика. Излязла си от познатата схема, където даже и гадостите от този мъж са били калкулирани в ежедневието и приети от теб. А сега си в празно пространство - вакуум, който все още не си запълнила с нови връзки и навици.
Не се безпокой, ще мине. И е за добро.

# 32
  • София
Чиста автофагия, ама не в смисъла на пречистването.
Хубавото семейство ти е дало утопията за безупречени отношения, но не ти е дало инстинкта за самосъхранение.
Не знам какво е било, но отсега ти усещам срама от НЕГОВОТО поведение и как си била съпричастна…
Самоприспиване, самозаблуждение и една мъгла, която сама си напъвала да се развие.

Няма какво да тъжиш.. обичала си и това не е срамно. Срамно е да си продължила въпреки себе си, но ти си се спряла, това е похвално!

И да, всеки обичал въпреки себе си, не се съди жестоко Hug

# 33
  • Банско
Помисли над това,че твоите родители не са те създали за да те тормози една отрепка, която е чист нарцисист. Също така помисли над това: Как ще издържиш години наред ако беше останала с него, ами ако имахте деца и щеше ли да му даваш да ги тормози така както теб. Имай увъжение към тялото си и към себе си и не се занимавай с такива идиоти!

# 34
  • София /Абсурдистан
Иди да запалиш свещ за благодарност, че си се отървала от този.

# 35
Отървала си се. Дано да не се подлъжеш да се върнеш.

# 36
И ,аз не знам защо може би ,ми трябва психолог.Просто много ми дойде ,и може би ме боли , защото той не видя своите грешки,а аз станах виновна, защото казах стига.Роднините ми казват че съм в някаква депресия.Не исках да се разделим така, и най лошото е, че той ме направи изцяло зависима от него.
Психолог е добра идея. Първо, за да избереш подобен тип човек, явно имаш някаква неувереност в себе си, ниско самочувствие. Сама каза че все едно си била зависима от него. Това говори за липси в самата теб. Но на по-дълбоко ниво защо си избрала такъв тип човек и защо страдаш можеш да разбереш само с психолог, който да те опознае и да разбере кои са слабите ти места. И това е много важно, защото следващият ти може да не се различава мнгоо от този и твоето поведение ако не се различава много от досегашното ти, пак ще се стигне до тук. Ако промениш себе си, ще си избереш и достоен партньор, заради който няма да страдаш. Първо трябва да имаш критерии, да не правиш толкова бързо компромиси като да се преместиш някъде заради някого. И после няма да ти се налага да страдаш за някого, защото ще си с някой достоен.
Като цяло този е имал мнгоо ред флагове и ти си ги видяла.... Просто си си затворила очите, въпросът е защо.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 19:28 от Thea.123

Общи условия

Активация на акаунт