Лятно кръщене

• 467
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, кръщенето на синът ни ще бъде края на месец юли и имам две дилеми. Чудя се дали да бъде на открито? Ресторант, който има градина,за да може децата да тичат и да си играят на вън, и за гостите които пушат да им е по-удобно или да бъде вътре на закрито и да има климатик, все пак ще е лято и ще е топло, но за гостите които пушат, те ще са през повечето време отвън.

А втората дилема е дали да бъде по обяд кръщенето към 11-12 часа? Като се има на предвид, че ще имаме гости от другия край на Бг и ще имаме по-малко време да се оправим преди самата церемония и пак ще е в най-силното слънце. Втората опция е церемонията да бъде от 13:30 часа, като се има на предвид, че това е последния час в който правят кръщенета в определения манастир и после ресторанта да е от 16:00 часа? Като не съм сигурна, дали това не е много голям прозорец между самата церемония и ресторанта.

# 1
Аз бих го направила на открито заради децата основно. И бих избрала по-ранен час,в 13:30ч ще е много топло,а и зависи от възрастта на децата и от това дали спят на обяд.

# 2
  • София/Севлиево
Бих направила ранна церемония и обяд.И задължително ако е на открито ще гледам да има опция и за закрито.Сватбата и кръщенетата на децата бяха през лятото (едното събитие края на юни,другите през август)-и на трите валя дъжд(дори ми се провали фотосесията на открито на кръщенето на малкия)...

# 3
Ние правихме кръщене миналата година юни месец - на открито, като самите маси на ресторанта бяха под нещо като навес, т.е. имаше сянка и дори да имаше дъжд, нямаше да е проблем.

Ритуалът в църквата беше в 11:00 часа, продължи до 11:30 - 11:40 и след това ресторантът ни очакваше от 12:30. Ако предположим, че и при вас ще продължи към 30 минути в цъквата, ви остават доста часове "дупка", но ако имат какво да правят хората през това време, не е проблем, просто преценете.

При нас времето от прибл. 1 час беше достатъчно да си приберем нещата от църквата и гостите да отидат в ресторанта без да бързат. Hands V

# 4
На племенника ми кръщенето беше през август - на една изгаряща жега. Добре че беше от 17 ч. вечерта и после ходихме на вечеря на открито в ресторант.

# 5
  • София
На всичките ни деца и на кръщелниците ни кръщенетата са били около 11 ч. През пролетта или през лятото.
Церемонията продължава 30-40 мин, после има време за подаръците, за снимки навън. Така до около 12 реално всички са в и пред църквата.
Големите жеги през лятото са между 13 и 15 часа.
12:30 е подходящ час за отиване в ресторанта. И по-добре на открито, за да могат децата да играят, но задължително със сянка и по възможност с вентилатори или охлаждаща водна система. Проверете какви са условията в ресторанта.
На закрито и с климатик е рисково, защото някой трябва да е постоянно с децата навън и е възможно разликата между температурите вън и вътре да е сериозна, което не е много добре в жегите с малки деца.
В 13:30 тепърва да правите церемония ми се струва неудачно, защото и децата, а и възрастните вероятно ще се изморят в жегите, ще огладнеят, пък и някои вероятно ще пътуват след това и ще бързат.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 20:02 от Fever Ray

# 6
  • София
На моя много близка приятелка ѝ предстои кръщене. Избраха Кремиковския магазин, а след това - "Лебеда" в Панчерево. Като става въпрос за разгара на лятото, решили са от 12 часа да започне кръщенето в манастира, а в ресторанта гостите да бъдат в 13.30 часа.

# 7
Определено гласувам за градината. Когато се съберат повече деца на едно място става лудбица, ако са в затворено пространство. Най-добре ще бъде да е сутрешно кръщане и почерпката да е на обяд, така че най- късно до 14 да се приключило всичко, че започва най-големия пек.

# 8
Ние кръщенето на дъщеря ми го направихме в 16:00ч. Ресторантът беше на пешеходно разстояние от църквата и в 17:00 всички бяхме по масите. Много съм доволна от тази организация, преди 16:00 малката се наспа (сега може по изключение да мине без обеден сън, но преди две години не можеше), останахме си до късно вечерта в ресторанта, без нужда да бързаме да си ходим, пропуснахме най-голямата горещина (кръстихме я на 08.07. и беше мнооооого топло), бяхме в градината на ресторанта.

# 9
Аз също организирам кръщенене и бях в същата чуденка, защото ще има гости които ще пътуват, а ще бъде през месец август и очаквам да бъде доста горещо. Лятото се стъмва по късно, така се спряхме на стартиране в 17:00 в църквата, след това ресторант на открито. Тук мисля, че от най-голямо значение е режима на детето, ако и мъничко. Това при нас също е фактор, малката да се е наспала и да е свежа и в настроение.

# 10
  • Най-красивата страна
Кръщенето на дъщеря ми беше през август.Беше следобед,заради жегата.
Избрахме ресторант с голяма градина и с навес.

# 11
  • Melmak
Бяхме на кръщене миналия юли. Беше към 11:30 в църквата. Бяхме навън, като часове беше добре, не виждам смисъл от голяма дупка между църквата и ресторанта.
Направете го навън, НО не под някакви чадърчета, а търсете заведение със солиден навес. Ние бяхме под такива едни чадъри, заведението беше много хубаво, но лошо решение е средата на юли да бъдеш под полупрозрачен чадър, защото слънцето ни хвана и слънчасахме.
Изберете нещо с градина и навес с добра конструкция, така че да бъдете на сянка и по-хлад.

# 12
Мами и на мен ми предстои кръщене през Август месец и въобще не се бях замисляла за часа. Все си мислех, че от църквата или манастира ще ни дадат час на обяд и това е - без да можем да избираме. Ама така като Ви прочетох за Август и следобедните кръщенета ми звучи доста добре. Сега остава да реша дали да го правя в широк семеен кръг в ресторант или да е тесен приятелски на вила 😀. Но имам да се съобразявам с 8 малки деца, които са ми приоритет, най-вече малката ми принцеса, която ще бъде кръстена.

Който има опит в кръщенета в манастир, би ли споделил дали са съгласни свещениците на кратка церемония?

Общи условия

Активация на акаунт