Жените без корекции

• 19 131
  • 518
  •   1
Отговори
# 420
Хигиената  е едно, поддръжка  на склонен маникюр  и козметични  процедури- съвсем  друго!
Примерно,  тук се възприема с лошо око, ако не излезеш изкъпан сутрин  от вкъщи.

# 421
  • Melmak
Проблемът с маникюристките е, че много от тях не знаят какво правят. Карат едно курсче и после искат да изкарват много пари, но като пропускат много важни неща като дезинфекция и стерилизация.

За мен повечето салони не са достатъчно чисти. Често самите маникюристки имат ужасно високо самочувствие и не можеш кусур да им намериш. Добрите са с пълни графици месец напред и не записват нови клиенти. То си е абонамент, ако днес си на маникюр записваш час за следващия месец. Моите нокти растат много бързо и за 2 седмици гел лакът е израснал. Не мога да ходя така, трябва да го махна. А на две седмици не мога да се занимавам да ходя на маникюр. Освен това не съм намерила добър специалист, пробвах, дори на сватбата се прежалих да си направя гел лак, за да изглежда по-завършена ръката на снимките. Обели се на третия ден, а бях и на пробен, който също се обели и уж маникюристката щеше да смени базата.

Нямам нищо против маникюристките, но да се работи качествено, а не колкото да мине номера. От гел лак може да станат много тънки ноктите и да се съсипят, да не говорим колко случая на препилване има.

За веждите то е ясно, че ако нямаш или ще си дорисуваш всеки ден, което не е много приятно, или ще идеш на блейдинг или пигментация. Аз не укорявам хората, които нямат вежди и го правят. По-скоро е грозно ако е зле направено, с белези или избелели пигменти. На мазна кожа избелява повече и зависи много от лицето и кожата на човека.

Като цяло ходенето по салони е лукс услуга. Въобще не е задължително. И аз обичам, освен на маникюр. Тук в България повечето жени си позволяваме да ходим, защото все още е достъпно и защото жените обичаме да си правим всякакви процедури. Обаче това не е задължително изобщо, а цените се вдигат доста и според мен ще става все по-недостъпно за хората с по-скромни доходи.

# 422
В България  не знам колко ходите, но тук, само в нашето  село, ~10 000 жители, има над 20 само маникюр  правят( имаме една пешеходна зона- там са наредени 6 една до друга Joy ),и още поне толкова - по- обширни  козметични  процедури, ...и е на ръба на невъзможното да си намериш час, ако не  си с абонамент,  както казваш.

ИНАЧЕ,  за хигиената- съвсем  скоро, преди около  година,  започна вкарване в ред на салоните, че преди си бяха почти  сива зона- задължително ги да имат квалификация,  с определени  условия,  и машини за  стерилизация с определени  параметри.

# 423
elitan е писала че за нея е така. Всеки има свое усещане. Аз след няколко сериозни проблема, вкл. здравословни , вкл. някои неща в еждневието си и сега чувствам като лична хигиена да имам поне по 1 спортноподобна активност дневно. Имам си планирани занимания за 4 дена в седмицата в групи и останалите 3 сама решавам спорадично. Но ако не на правя нещо дори дребно като малък джогинг или дори разходка в гората,  вечер не се чувствам добре в кожата си . Не знам как по друг начин да го изразя.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 10:54 от bella-ciao

# 424
  • Между гори и планини
За мен лично, посещенията при козметичка, както и маникюр, и педикюр е въпрос и на хигиена. Късмет - намерех си добри майсторки за гореизброеното. Нормални цени. Колкото до вежди и мигли - не съм правила, но като ви чета, едва ли ще се навия. Не за друго - голяма разправия със съмнителен резултат. Пък и рисково - нали се правело някакво рязане...
Значи преди да тръгнете по салоните не сте имали хигиена? 🙄

Аз казвам защо си скубех много веждите - бяха много дебели , гъсти и тъмни. Започнах с малко, но като неопитна ръка - съответно станаха криви. Докато се науча да ги правя равномерни, те взеха че станаха много тънки. Тогава не съм го забелязвала, сега като гледам снимките и го виждам. С годините се налага все по рядко да почиствам, но все пак са една идея по- дебели, отиват ми и не пипам. В тийн годините моите съученички какви ли не извращения не са си правили - бръснене на вежди, подстригване на мигли ...

# 425
От едната крайност в другата, ходенето на козметик и маникюр няма нищо общо с хигиената на човек. По-скоро е резонен въпросът, каква е хигиената в салоните и там става мътна и кървава. Има прекрасни места и в пъти повече мърляви салони.

# 426
Силно съм изненадана от яростната реакция за това, че в моите представи хигиената включва и посещения на козметик и маникюристка. Обменяме мнения, идеи, позиции. Така го разбирам аз. И твърдя, че почистването на лицето /например/ е буквално най-добрата терапия за поддържане на кожата, като и подходящите маски и др. видове въздействия. Неслучайно във всяка клиника за красота ИМА по няколко козметички - проверете, така е. Самите доктори от клиниките препоръчват намесата на козметик. Не коментирах това, а моето разбиране, че... /писах го вече/. Пак пиша - не мога да налагам мнението си на никого и не е моя работа кой как го разбира. Аз го разбирам така, както ясно го изразих.

# 427
Просто не е хигиена това което описваш, за това е спора.  Думите имат значение. Лична грижа, да, хигиена, не.

# 428
Силно съм изненадана от яростната реакция за това, че в моите представи хигиената включва и посещения на козметик и маникюристка. Обменяме мнения, идеи, позиции. Така го разбирам аз. И твърдя, че почистването на лицето /например/ е буквално най-добрата терапия за поддържане на кожата, като и подходящите маски и др. видове въздействия. Неслучайно във всяка клиника за красота ИМА по няколко козметички - проверете, така е. Самите доктори от клиниките препоръчват намесата на козметик. Не коментирах това, а моето разбиране, че... /писах го вече/. Пак пиша - не мога да налагам мнението си на никого и не е моя работа кой как го разбира. Аз го разбирам така, както ясно го изразих.
„И твърдя“    „Аз го разбирам така“

Почистването на лицето, не е задължително , даже е противопоказно в много, много случаи.
На мен от почистване, ми дойдоха до главата разширените пори, които контролирам доста по-добре сама, вкъщи, с домашно дермаабразио.

# 429
Просто не е хигиена това което описваш, за това е спора.  Думите имат значение. Лична грижа, да, хигиена, не.

Думите имат огромно значение - Съгласна. Цитирам думи на доктор от една клиника - С тия запушени пори, каквото и да предприемем, ще е без особен смисъл /отправени към младо момиче/. Може да е грижа, а може и да е хигиена. Няма нищо лошо и в двете. Който както иска така да го нарече. Пожелавам ви приятен ден!

# 430
Скрит текст:
Силно съм изненадана от яростната реакция за това, че в моите представи хигиената включва и посещения на козметик и маникюристка. Обменяме мнения, идеи, позиции. Така го разбирам аз.
И твърдя, че почистването на лицето /например/ е буквално най-добрата терапия за поддържане на кожата, като и подходящите маски и др. видове въздействия.
Скрит текст:
Неслучайно във всяка клиника за красота ИМА по няколко козметички - проверете, така е. Самите доктори от клиниките препоръчват намесата на козметик. Не коментирах това, а моето разбиране, че... /писах го вече/. Пак пиша - не мога да налагам мнението си на никого и не е моя работа кой как го разбира. Аз го разбирам така, както ясно го изразих.
Най-добрата терапия е неползването на грим и разните там тежки мазни кремове, които запушват порите, пазенето от слънце и подходящата слънцезащита.

Избягването на прекаленото гримасничене като често повдигане на вежди, сърдит поглед и т.н., които неминуемо с времето водят до мимически бръчки.

Също, достатъчното пиене на вода, правилното хранене.

Това с козметиците и тяхната важност не е нищо повече от бизнес.

# 431
Запушените пори нямат нищо общо с хигиената, а повече със здравето. И пак ето говорим да някой с конкретен проблем, а не на общо основание. Хигиената е за всички, лечението или адресирането на конкретен козметичен или здравен проблем е съвсем друго. Не са едно и също.

# 432
На мен порите са ми се запушвали от кремове за лице, които иначе уж трябва да правят кожата хубава. Също съм получавала кожни възпаления от гримове.

Никакви кремове не ползвам и при никакви козметици не ходя. Една пъпчица, точица или зачервяване нямам.

# 433
Поправете ме ако греша, но хигиена не е ли подържане на чистота като предпоставка/условие за здраве? Дали в домашни условия, дали в салон е въпрос на лично усещане/възможности/желания/неумения, но така или иначе подържането на хигиена е въпрос на ежедневни навици и рутина.

# 434
Хигиена не значи козметик и почистване на лице. Съвсем различни неща са.
Аз пък съм стигнала до момента, в който мога сама да се грижа за кожата си почти професионално, без да посещавам козметик. А така нареченото почистване, т.е. ръчно стискане намирам за много вредно.
На козметик ходя само за кеф, на различни терапии. За мен е удоволствие и релакс.
Освен това има прекрасни кремове, които не запушват пори и не правят пъпки.

Общи условия

Активация на акаунт