Жените без корекции

• 19 137
  • 518
  •   1
Отговори
# 405
Добре де, тази боя дето я слагат след време маха ли се?
Щото, нали, като дойде друга мода кво ще правят с туй черното....
Един от епизодите на “Ничия земя” беше на тема корекции и там една от интервюираните жени си разказваше как са й махали перманентен грим от веждите. То бяха станали едни рани, инфекция, страшна работа… Та ей така се махат…

# 406
  • Между гори и планини
Аз съм с микроблейдинг и мога да кажа,че това са най-добре похарчените ми пари. Ако не се поддържат изглеждат зле,това е вярно. Но аз след ужасно скубане като тийн,останах без вежди. Направих ги преди 6-7г и сега ги махам с лазер,за да ги направя наново. Много естествено стоят,за разлика от пигментацията. Красивите вежди много добре оформят лицето,по-добре с микроблейдинг, отколкото с 3 косъма с различно мнение.
Добре де, защо ако си доволна, сега ги махаш с лазер, за да си правиш пак? Не се заяждам, просто наистина нищо не разбирам от тези процедури .

# 407
Не съм предполагала колко жестоки са нещата. Чак толкова болка и щети ... и после цял живот нужда от пари за поддръжка. Ами това ми се вижда като доживотено обвързване с кредит. Трябва да плащаш.

# 408
Аз съм с микроблейдинг и мога да кажа,че това са най-добре похарчените ми пари. Ако не се поддържат изглеждат зле,това е вярно. Но аз след ужасно скубане като тийн,останах без вежди. Направих ги преди 6-7г и сега ги махам с лазер,за да ги направя наново. Много естествено стоят,за разлика от пигментацията. Красивите вежди много добре оформят лицето,по-добре с микроблейдинг, отколкото с 3 косъма с различно мнение.
Добре де, защо ако си доволна, сега ги махаш с лазер, за да си правиш пак? Не се заяждам, просто наистина нищо не разбирам от тези процедури .

Защото всяка година да кажем се прави ретуш-запълване където и ако е необходимо. Това наслагване на пигмент в някакъв момент е хубаво да се махне и да се направи наново. Понеже аз правя косъм по косъм,с годините се размива и не стои по същия начин. Вече имам 3 лазера за премахване,нямам никакви проблеми. Понеже назад се писа,че се появяват такива,при добър специалист няма как да се получи проблем. Да,избледняват,но не се махат напълно. Но аз нямам избор, коя техника ще използвам,дори и сама да ги рисувам,все нещо ще трябва да правя. Аз наистина нямам вежди Simple Smile Като още един плюс мога да изтъкна и това,че когато ги правих първия път,леко ги повдигнахме в края за да изглежда по-отворено окото. Но аз в края на веждите нямам никакви косъмчета и можеше да се постигне като ефект.

# 409
"Не мога без маникюр" е форма на глезене, на правене на интересна, в по-голяма част от случаите. Изключения са дами с много меки нокти например. Когато аз си правех гел-лак най-големия кеф беше, че ноктите ми са твърди и не се огъват, но и не се чупят. И 2 седмици изглеждат безупречно, без да се занимавам с тях. Момиччето при което ходех, работеше много добре и много бързо, за час и половина бях готова с маникюр и педикюр. Та има и прилични салони с козметички и маникюристки, които работят много добре.

# 410
Гел лак не ми понася, винаги след него ноктите са ми изтормозени. Затова при поводи си правя маникюр в домашни условия, иначе подрязвам и оформям. За някои това означава неподдържани ръце, за мен е улеснение, плюс че ноктите не ми се цепят.

# 411
Аз не си ги скубех тънки като бяха модерни, защото ми беше грозно. Сега съм благодарна за това. Имам някакви нормални вежди. Нито тънки, нито като на генералния секретар на КПСС.
Микронийдлинг не бъркайте с микроблейдинг. 😁😁😁

Аз пък недоумявам защо по улиците имаше толкова жени с изскубани на конец вежди, след като такива не са модерни от времето на Грета Гарбо. Отгърнете някое списание отпреди 15-30 г. със съвети за вежди, никъде не се препоръчваше да си оскубеш веждите на конец, само почистване на косъмчета извън естествената линия на веждите. И моделите бяха с вежди с естествената им дебелина - Синди с малко по-дебели, защото са ѝ такива, Брук Шийлдс също, Клаудия, Линда Еванджелиста и пр. - всички бяха с вежди с естествената им дебелина. Това с тънките вежди беше някакъв уличен или провинциален тренд, но определено не беше препоръчван от модните експерти. Аз никога не съм ги скубала моите, освен леко почистване във външния ъгъл на веждата, където стърчи някое косъмче, което не е от линията на веждата.

# 412
Е, защо, като започне да ги почиства и изравняваш и те станат на конец Simple Smile.

# 413
Ноктите са ми много  голям проблем- растат като луди. Не мога да си позволя, психически,  да стоя през 10 дни в салон.
Правила съм няколко пъти гел лак, по поводи- уж и аз като другите Blush,  но последните  2 пъти се случи нещо като алергия- ситни подкожни, болезнени пъпки около нокът. Вече не правя Sunglasses
Имам доста по- добри начини за прекарване на време. А маникюр,  сама вкъщи,  правя за половин час.

# 414
Ох, това сам да си оформяш и почистваш веждите е малко като изравняването на тавата с мусака.😅 Релаксиращо е, хипнотизиращо и, дорде се усетиш, си прекалил с изтъняването. Имала съм такива провали преди.
Преди години ходих да ми оформят веждите - с пинсети и конец. Винаги ги оформяха една идея по-тънки от естествената им дебелина, въпреки че изглеждаха добре. В момента съм се зарибила и сама си правя веждите, и мисля, че крайният резултат е повече от добър.🙂 Оставила съм им натуралната форма - само почиствам, подстригвам и заглаждам с гребенче.

# 415
За мен лично, посещенията при козметичка, както и маникюр, и педикюр е въпрос и на хигиена. Късмет - намерех си добри майсторки за гореизброеното. Нормални цени. Колкото до вежди и мигли - не съм правила, но като ви чета, едва ли ще се навия. Не за друго - голяма разправия със съмнителен резултат. Пък и рисково - нали се правело някакво рязане...

# 416
Ааа, не така. Посещението при козметик и маникюрист не са въпрос на хигиена.
Въпрос на хигиена е да си миеш зъбите, дупето, краката, косата и изобщо тялото редовно. Ходенето по салони е лукс и това че някой няма възможност да ходи по такива неща не е критерий да се определи че няма хигиена.

# 417
Ааа, не така. Посещението при козметик и маникюрист не са въпрос на хигиена.
Въпрос на хигиена е да си миеш зъбите, дупето, краката, косата и изобщо тялото редовно. Ходенето по салони е лукс и това че някой няма възможност да ходи по такива неща не е критерий да се определи че няма хигиена.

Салонът, който посещавам, не е луксозен. Обикновен, квартален. С що-годе прилични цени. Аз изразих моето убеждение и мнение. За мен ЛИЧНО моята хигиена включва и това - почистена и поддържана кожа на лицето, с което моята козметичка се справя чудесно! Както и редовно - веднъж месечно - маникюр и педикюр. Не налагам модели, защото не мога и не е моя работа. Изразих лично отношение.

# 418
Почистена и поддържана кожа и нокти могат да се постигнат и в домашни успловия. Изобщо не е необходимо да се ходи при специалист, освен ако нямаш някакъв конкретен проблем за решаване. Хигиена значи да си чист, не с направен маникюр все пак. Просто бъркате нещата.

# 419
Аз по отношение на красотата държа на чиста коса с хубава прическа, коректор или ББ крем, червило и парфюм. Посещавам редовно фризьор и козметик. Всякакви инвазивни процедури ме плашат силно.

Микроблейдинга нали боли - няма начин значи да се разкрася така. Нокти с гел лак и лепене, или печене (!) - никога. А дълги нокти изобщо не харесвам, на никоя жена, с каквато и да е форма да са, дори за официални случаи.

Общи условия

Активация на акаунт