Декемврийски бебета - тема 2

• 19 625
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Джи, и аз вчера поръчах такова за количката. Много гледах за спрей, но само два видях, които стават за бебета и поръчах този:
https://galen.bg/pediakid-sprey-za-detsa-protiv-nasekomi-100ml

Ние вчера преживяхме първото падане от дивана 😭 май аз повече се изплаших. Тя порева, пребледня, но като я погушках се успокои. После към Токуда, където се оказа че рентгена им е с работно време (!). Та се наложи да идем в Пирогов, което е единственото място в София (аз не знаех), на което  денонощно могат да се правят снимки. За съжаление бебетата НЕ са с предимство на опашките по кабинетите. Добре че има разбрани и отзивчиви хора, че успяхме мааалко по-бързо да минем. И пак си отидоха едни 2-3 часа..Споделям само, за е полезно на някого в бъдеще, но като цяло по-добре да не ви се случва. Иначе бебка е добре.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 13:00 от bu2020

# 166
И ние сме без режим и доста други сходства виждам (не я къпем всеки ден също, сутрин е щастлива до вечерта става кривичка - дори часовите диапазони са сходни, обожава да е във вода - водя я на плуване и много й харесва, за захранването не бързаме, че и нас ни чакат пътуване и събития края на месеца и като се върнем ще следя активно дали е готова - смятам да й давам сама да се храни с пръсти и лъжички за самостоятелно хранене. Та нея по-малко от седмица преди да навърши пет месеца я юрна явно въпросната регресия в четвърти месец и вече спим заедно (до преди две вечери нямаше проблем с кошарата). Филм ми е естествено, въпреки че сме на пода, няма възглавници, завивки и меки играчки в района - максимално безопасно гледам да е, но и ще ми отнеме време да свикна с пода ако продължи да се налага да спя там.

Относно репелентите взех бебешки рол-он репелент от zoya и пръскало на същата фирма, с което да й минавам дрехите.

Само ние ли сме без никакъв режим? Тя спи отгоре ми през нощта и като започне да мрънка някъде между 3 и 5 сутринта само й давам да суче и тя заспива след две минути, изобщо не яде. Събужда се по качествено към 7, но като я сложа пак да суче, спи още един час някъде, ставаме към 8:30, и докато татко й направи кафе, аз й сменя памперса и си поиграем малко в леглото (сутрин е в най доброто настроение, и след това само става по крива и по крива), то става към 10 и обикновено суче и задрямва. Понякога за 20 минути, понякога за два часа, колкото й се спи. След това се опитвам да си играя с нея, малко на джъмперу-то, малко на надуваемия стол с книжка и играчки, като се разсърди - суче, понякога задрямва за 20 минути, обикновено не. Вечер заспива около 9:30, ние не я къпем всеки ден.

И ние сме със столче, но освен киселото мляко, две пюрета и един банан, още не я захранваме организирано, само понякога за занимавка. Имаме едно пътуване до Глостър/Бристол в следващите няколко седмици за да я видят другите й лели и прабаба й, и след това най вероятно ще започнем да я захранваме, имаме час другата седмица със специалист по бебешкото хранене.

Снощи й напълнихме ваната, само десетина сантиметра дълбочина, нашата вана е огромна, на нея й беше направо като плувен басейн, голяма радост беше, пляска във водата с ръце, крака, много обича да е във вода.

# 167
Такъв, но още ми е рано за комари и не съм то купила https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019179

Бу, Съжалявам за трудните часове, сигурно много си се изплашила. Но защо ренген? От колко високо е паднала?
То и Бубанеца падна от люлката в събота.

# 168
От дивана, което е 45см. Но отдолу е ламинат. Снимка за наше спокойствие, искахме да сме сигурни че всичко е ок. Невроложката в Токуда каза че всяка ударена глава се снимала. Можело да се пукне съд, който да почне да сълзи кръв и за няколко дни да образува хематом, който да започне да притиска мозъка. Звучи страшно, но предполагам з да се стигне до там, трябва да е доста сериозен удара. Не искам да ангажирам никого с това мнение, всеки си преценя да прави или не снимка, просто споделям докторско мнение.

# 169
  • UK
И аз смятам да я захранваме по този начин - с ръце, сама да си държи лъжичките, с големи парчета банан, варен морков, меса и разни кокали за дъвчене. И на плуване смятаме да я водим скоро, много ще й хареса според мен.

За съжаление изобщо не е задължително да е сериозен удар, има места по главата където и лек удар може да е фатален дори при възрастни, но това са изключително редки обстоятелства и за щастие повечето удари по главата са съвсем безобидни. Всеки сам си решава, няма нищо лошо да се провери за всеки случай, и задължително ако падането е от над два пъти височината на бебето, ако има загуба на съзнание, повръщане и други симптоми, които не са нормални за бебето, като раздразнителност или летаргия.

Ние спим на легло и то е доста височко, та съм сложила матрака от кошарата на земята, за всеки случай. Ние тъкмо сменихме леглото от двойно на суперкинг и има място за нея в средата между нас, но тя обича да суче от лявата страна, аз спя полуседнала с много възглавници ама не сме имали проблем. Смятам да сложа топъра на стария матрак на земята пред дивана, той е осем сантиметра мемори пяна и поне малко ще пази.

Вече обмислям как да обезопасявам наоколо, имам два големи рафта с разни декоративни неща, изкуствени растения, висящи такива и си мисля за някакъв плексиглас, че ме е страх да не реши да се катери по рафтовете. Не че е тръгнала някъде още, ама аз имам чувството че вчера се роди, преди да се усетя ще тръгне пълзи и да се надига по мебелите.

# 170
Здравейте, може ли някой да сподели, ако е чувал от педиатър или е прочел достоверен източник- защо пресните картофи не са подходящи за бебета? Чета заради по-високото съдържание на скорбяла и оксалати (водели до камъни в бъбреците), но това са по-скоро популярни статии. Вманиачавам ли се или има противопоказания наистина? Педиатъра ни препоръча захранване и то с готови пюрета, защото консистенцията е докарана подходяща за целта. След това мога и аз да правя, щом имам желание, но пък на село имаме домашна продукция и ще е грехота да не се възползвам 🤔

# 171
Момичета, за комари съм взела на Мустела ( изпратиха ми от Франция), който може да се ползва от втория месец на бебето, ето примерен сайт
https://www.mustela.com/en/mosquito-repellent-baby
за след ухапване, изгаряне, алергия - фенистил гел

относно готовите пюрета при нас не вървят, прекалено са редки(купувам само плодови, защото няма все още хубави плодове), приличат повече на нектар от колкото на пюре, пробвах различни марки, текат от устата на бебето и се изнервя детето, не може да се храни нормално, добавям банан да се сгъсти, но пак не е достатъчно. Всички останали зеленчукови, местни, ориз т.н. правя вкъщи аз с по-гъста консистенция малко по-рядко от картофено пюре - детето ми ги яде 100 пъти по-лесно и за мен е в пъти по-удобно. Експериментирайте Blush

# 172
Винаги може да се сложи една лъжица каша елда или нещо такова и да се сгъсти плодовото пюре.

# 173
Здравейте, може ли някой да сподели, ако е чувал от педиатър или е прочел достоверен източник- защо пресните картофи не са подходящи за бебета? Чета заради по-високото съдържание на скорбяла и оксалати (водели до камъни в бъбреците), но това са по-скоро популярни статии. Вманиачавам ли се или има противопоказания наистина? Педиатъра ни препоръча захранване и то с готови пюрета, защото консистенцията е докарана подходяща за целта. След това мога и аз да правя, щом имам желание, но пък на село имаме домашна продукция и ще е грехота да не се възползвам 🤔
Нищо им няма на картофите и домашните пюрета. Просто ако имаш възможност не стерилизирай, особено такива с месо. Основния източник на притеснение е дали в домашна среда може се постигне дезинфекцията при промишлена стерилизация.

# 174
pifiella благодаря, мислехме да изключим кашите заради блудкавия вкус, но идеята е много добра, днес ще купя каша и ще пробвам ☺️

редакция: пробвах, направих малко каша 2 ч.л.смесих с пюрето, пробва 1 лъжица физиономията беше учудена, на втората вече имаше отвращение, на третата физиономия на ще повърна и на 4 повърна всичко 🤣🤣🤣

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 21:44 от gigato2

# 175
pifiella благодаря, мислехме да изключим кашите заради блудкавия вкус, но идеята е много добра, днес ще купя каша и ще пробвам ☺

редакция: пробвах, направих малко каша 2 ч.л.смесих с пюрето, пробва 1 лъжица физиономията беше учудена, на втората вече имаше отвращение, на третата физиономия на ще повърна и на 4 повърна всичко 🤣🤣🤣
Пробвай пак 😀
Моят реве като свърши пюренцето и е много тъжен.

# 176
Давам ви ново попадение поне за мен за буквално всякакви петна, след захранването това ме спасява 😂
Даже и белите обувки ми станаха по-бели от тези в магазина 🍀

https://mytiande.bg/shop/stik-za-otstranyavane-na-petna-s-kislorod-35-g/

# 177
  • UK
Много се надявах Алис да наследи цвета на кожата на баща си, който има някаква италианска жилка и е леко тъмен като за бял англичанин - за сравнение аз светя в тъмното, или поне да е нещо средно между двамата. Тя се роди по бяла и от мен, което не знаех, че е възможно, обаче явно е наследила неговата невъзможност да изгаря на слънце, човека просто става все по тъмен и по тъмен. Аз горя като пълен идиот. Днес излизахме двете, уж беше хладно и ветровито до плажа, аз съм с цвят на презрял домат, тя не е и чула, за щастие. Ще й взема слънцезащитен крем за следващата разходка, пък и ако се науча и на себе си да го слагам ще е много добре, ама самата идея да се мажа с каквото и да било ме кара да настръхвам от ужас, включително ръцете си, че да мажа нея. Ще трябва да се науча някак.

# 178
Момичета, някой сблъсквал ли се е със задна хрема, знае ли как се бори това чудо?

# 179
Момичета, някой сблъсквал ли се е със задна хрема, знае ли как се бори това чудо?

Ние бяхме така сигурно две седмици накрая запушен нос, педи освен физ. разтвор друго не даде ,ама аз на своя глава стеримар пръсках 2-3 дни до колкото ми позволяваше малкия и се оправи

Общи условия

Активация на акаунт