Декемврийски бебета - тема 2

• 19 629
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
към захранилите майки, при заместено хранене колко мл/гр пюре изяждат вашите дечица

# 181
към захранилите майки, при заместено хранене колко мл/гр пюре изяждат вашите дечица
Няма заместено хранене към момента. Педиатърката каза, че като стигне 100-120 грама зеленчуково пюре, не давам мляко.

# 182
Няма заместено хранене към момента. Педиатърката каза, че като стигне 100-120 грама зеленчуково пюре, не давам мляко.
И на нас педиатъра ни каза, че стигнем ли 120 зеленчуково, обяда е заместен.

Днес бяхме на консултация при него, дунди е станал 7640/69см. Личната сега ми звъня, в четвъртък сме на последните ваксини. Като знам как ще плаче от сега ми се свива сърцето, но няма как.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 16:26 от Lex*

# 183
Как сте, момичета? Мен нещо са ме хванали лудите. Доста време прекарваме вкъщи, като гледам времето идните дни, още повече ще е. Малко са ми се изчерпали идеите за занимавки.
Още не сме започнали захранване, но следя темата с интерес.

# 184
Ние се учим да заспиваме на спалнята, че ми писна на ръце. Реве много докато заспи, но пък спи по-дълго и спокойно така. Вече сме на категорични 3 или 4 дремки на ден. Последната ни е към 6 и нещо, но понякога като вчера я пропуска и става много крива. Захранването върви добре. Бавно и славно. Но не съм заместила още обяда. Реве си за мляко и това е.

Притеснявам се, че още не се обръща. На 5+ сме. Знам, че не трябва да я сравнявам с други деца, но повечето на по 4 месеца вече ще въртят. Но имам чувството, че не се върти просто, защото винаги е мразела да стои по корем. Ако ю държа дълго по корем се ядосва и се обръща по гръб, но за обратното явно няма мотивация. Е прави опити, но не успява.

Въобще не ми се излиза, количката продължава да е враг, и не виждам смисъл да излизам, да реве 3 часа в истерия и после цял ден да сме травмирани и двете. Следобед излизаме малко из квартала и това е.

# 185
И аз така на спалнята я слагам. Но имам чувството че посвикна и ѝ влияе зле ма нощния сън.
Пробвала ли си упражнения за завъртане да ѝ показваш? При нас това даде резултат. Иначе не смятам че е притеснително, ще се завърти като ѝ дойде музата.
Нашата пък не се върти от корем към гръб.

# 186
Не искам да звуча като свекърва, но аз нали с Денис си имам проблем и редовно обсъждам двигателното му развитие с физиотерапевтката.
На тази (и по-малки, както беше Дени на 1 месец!) възраст бебетата се обръщат "несъзнателно" от корем по гръб - свързано е с хипертонус на задните мускули (можеш да видиш клипчета за отпускане). Важно е да стпят по корем, за да заякнат слабите мускули - всички се нервират в даден момент, защото им е трудно, но мрънкането е ок, истероята не. Постепенно свикват.
И да, всички здрави деца в даден момент запопват да се обръщат, ходят и тн, но можем да им помогнем да се справят по-лесно Simple Smile

# 187
  • UK
Не е някаква индикация, но може би малко надежда, Алис мразеше да излиза, мразеше количката и столчето за колата, а сега излизаме и сме навън часове наред, седи си в количката, играе си с играчките, гледа наоколо и заспива даже, понякога се сърди в колата, но минахме от задължителни истерии всеки път на излизане без никакви проблеми. Много мразеше да е в магазин също, а сега си влизаме и излизаме без проблем.

Иначе все още няма интерес да се обръща, като е легнала се интересува само от крачетата си, а по корем се надига изцяло не ръце и се опитва да се изтласква напред с крачета, но пък седи седнала почти без опора, клатушка се насам натам и аз само й бутвам главата наобратно и тя си намира баланса Simple Smile скоро ще седи без проблем сама според мен.

В момента сериозно я мъчат зъбите, два дни е с температура, дъвче си ръцете и най вече моите пръсти, играчките за дъвчене не я интересуват. Дано я отпусне скоро че се мъчи.

# 188
Ние се учим да заспиваме на спалнята, че ми писна на ръце. Реве много докато заспи, но пък спи по-дълго и спокойно така. Вече сме на категорични 3 или 4 дремки на ден. Последната ни е към 6 и нещо, но понякога като вчера я пропуска и става много крива. Захранването върви добре. Бавно и славно. Но не съм заместила още обяда. Реве си за мляко и това е.

Притеснявам се, че още не се обръща. На 5+ сме. Знам, че не трябва да я сравнявам с други деца, но повечето на по 4 месеца вече ще въртят. Но имам чувството, че не се върти просто, защото винаги е мразела да стои по корем. Ако ю държа дълго по корем се ядосва и се обръща по гръб, но за обратното явно няма мотивация. Е прави опити, но не успява.

Въобще не ми се излиза, количката продължава да е враг, и не виждам смисъл да излизам, да реве 3 часа в истерия и после цял ден да сме травмирани и двете. Следобед излизаме малко из квартала и това е.

Въобще не се натоварвай с такива неща, нашия до съвсем скоро нямаше шанс да го сложим по корем, след 3-4 дни седене по корем бързо се научи главата стабилно да държи и веднага започна да се обръща като аз му сгъвам ръчичките и крачетата заедно и го движа в посока.
За мен може би основното е да ги оставим сами да се борят, ще поплачат ще попищят поне нашия е инатлив ужасно много, рева като магаре че не му се получава, а вече се пробва и да лази 😂 а е на 5м и 2 дни, така че всичко с времето си

# 189
Нашият не може да се обръща също. Засилва се, извива си тялото, ама главата не мърда. Много е смешен. Като половин геврек се превива. Понякога го побутвам и успява😀 Говоря от гръб по корем, обратното изобщо не го влече.
След 5 дни става на 5 месеца.

# 190
И нашият не се обръща.
Записала съм го на Киндиру и започваме следващата седмица, малко да се пораздвижи.

# 191
Нашият се обръща от гръб по корем, вече и на двете страни почна, но от корем по гръб - не.
Взехме му столче, в края на тази седмица или началото на другата ще пробваме захранване.

Само нашият ли крещи като драконче? 🤣 Явно си тества гласа. Преди 2 седмици някъде започна, но сега го прави, за да привлече вниманието ни - например като е на земята и не е гушнат 😄 Много е смешен. Навън в количката също - като в комбинацията добавя и бръмчене и става целия в лиги.
Тези дни и него го мъчат зъби, имаше лека температура ден-два, която си премина сама. Вижда се колко е червен и подут венеца. Давам гризалки, от време на време му масажирам венеца, по друг начин не знам как да му помогна.

# 192
Момичета, как са със съня вашите бебенца. Ние тъкмо бяхме хванали ритъм и от 2-3 дни ситуацията е рев в момента, в който започна приспиване. Пробвах да отложа тогава пък се преуморява и става още по-зле. Преди заспиваше в количката без проблем сега нито легло, нито количка, нито ръце...

# 193
Момичета, как са със съня вашите бебенца. Ние тъкмо бяхме хванали ритъм и от 2-3 дни ситуацията е рев в момента, в който започна приспиване. Пробвах да отложа тогава пък се преуморява и става още по-зле. Преди заспиваше в количката без проблем сега нито легло, нито количка, нито ръце...
Пробвай с гушкане и тихи игри поне 30 мин преди сън. Поне при нас това работи за по-лесно заспиване.

# 194
Правим упражнения, масаж, гимнастики, но винаги й трябва помощ. Продължаваме с опитите де. Като е будна сме на килимчето и тренираме. 🤣

И ние ревем на приспиването. Ако пробвам ИБ на 1:30 - 1:45, 1 час се приспиваме. Но стане ли ИБ 2 часа настава ад, по-бързо заспива, но с много, много рев.

Ооо и нашата девойка крещи. На всеки 2 седмици все по-силно, вчера следобяд целия квартал я чу като излизаме. И това с бръмченето го научи преди около седмица. Аз се опитвам да я уча да се върти, но тя се учи да бръмчи, да изплюва залъгалката на далечни разстояния и от два дни се научи да си смучи долната устна. Абе все нещо учим. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт