Декемврийски бебета - тема 2

• 19 648
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • UK
И Алис крещи, бръмчи, а от няколко дни и грухти. Освен това диша през носа си като куче, все едно души наоколо. Като се унесе със зърно в устата, почва да си пее. Направо с мелодия и всичко. Непрекъснато бърбори нещо, изобщо вкъщи е цирк. Тази сутрин се събуди в 6:30 и съответно сега щастливо спи, а аз съм утрепана. Последните 2-3 нощи се събужда много често, за по няколко минути само да й напъхам зърното в устата, но и аз не спя добре така. Освен това вечер е още по крива от обикновено. Хем искам да избиват тези зъби и да спре да я тормози, хем не знам как ще се справям с кърменето, тя и сега ме хапе и боли ужасно, представям си какво ще е като има и зъби. Вчера й дадохме гел за венците за пръв път и май й помогна, по принцип е за над шест месеца, тя ще навърши шест на 27ми, решихме че една седмица няма да има кой знае какво значение.

# 196
И при нас се чуват весели писъци от Симона и от време на време бръмчене. Ако тя млъкне, кучето почва да лае по нещо, което само той си знае. Обясниха ми, че сега се изживява като пазач на малката и било фаза. Може да е умилително, ако не те боли главата, но вчера не ми беше такъв случая.
Миналия месец Мони качи само 280 грама и обикаляхме по изследвания, тъй като вече върви много малка. Слава богу, кръвните са и топ и педиатърката каза, че изглежда супер. Има някаква бактерия в урината, но не е за антибиотик. Ходили сме по този повод на нефролог, който е убеден, че е замърсена пробата, но сега ни засилиха към уролог. Казаха, че може да има стеснение на уретрата и това да има отношение към наддаването.
Минахме и контролния преглед при ортопеда. Двигателната и активност е чудесна по думите му и ни казаха, че може да я слагаме вече в летния кош. Продължаваме с упражненията с изтласкване, за да стимулираме пролазването.
Почнахме захранването преди 3 седмици, ама то е плюене в повечето дни. Фенка е на пащърнака, морковите и сините сливи, но над 30-40 грама не минава. Не очаквам скоро да заместим хранене. Учи се и да пие вода от обучителна чашка, но по-скоро се къпе.
Иначе като изключим, че е тегава с храненето и ми тежи цеденето, дните с нея са весели: все се хили на нещо, много е любвеобилна, любопитна и енергична.

# 197
И ние сложихме летния кош, по-интересно й е със сигурност, оглежда се, но не можем да уцелим положенито на облегалката. Или е много легнала или много седнала.

Пробвахте ли броколи? При нас броколи и тиквички са любими. Даже вчера яде ориз, броколи и тиквичка, аз дояждах след нея и ми хареса. 😀 И банан много харесва, но сме го спрели. Винаги като яде, после по 3 дни е запечена.

Така ме е яд, какви големи, сочни, сладки ягоди има в градината на баба ми, а сме малки за тях. 😀 Чета из съседните теми, че някои майки дават, че сега се водело, че трябва по-рано да се вкарат алергените, но не смея. Другата пролет.

# 198
Броколите са ни на второ място по най-плюти храни след карфиола. Все пак това не е окончателна присъда. Ще и ги предложа след време пак. Кака и ги плюеше на разстояние дори, а сега са й любими.

# 199
Броколи е най-любимото пюре. Харесва всичко зелено - грах, тиквичка и карфиол. Точно вчера поръчах доста от озон и то само зелени😀

# 200
При нас, въпреки че не яде много и все още интересът към храната клони към 0,смея да кажа, че броколито много се хареса (цяло броколи си давам аз) днес така сладко си го хрускаше, че казвах на баткото да гледа от бебето. Не, той пък не го харесвал (и той като бебе ядеше, ама сега е страшна работа).
Ягода давам от първите дни, ех ако имах домашни...
Това което аз съм разбрала, освен че алергените се дават рано, в уебинар от Ася Демирева и д-р Бояна Петкова обясняваха, че ягодата дори не е алерген, всмисъл чест. Много рядко са хората с алергии към ягодите, по-скоро обясняваха, че се събира някаква плесен и е важно да се почистват много добре.

Започна да се обръща малко преди да стане на 6м, сега се върти като палачинка и се придвижва назад, но нещо все недоволства, явно усеща, че не е правилната посока 😁

За спането хич не се мъча вече да го оставям, денем спи в нас, заспива за 1 мин, нощем също горе долу лесно в нас заспива и директно го оставям на спалнята. За сега като работи се отказвам да се мъча с кошара и методи, ще дойде време ще си спи сам.

Нещо преболедува тея дни, имахме кошмарни нощи и 1-2 дни, сополки го мъчеха, температура, кашлица. Май мина, дано това да му беше. Сега пак аз ще си влача гърлото със седмици 🤭

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 22:33 от sisi11

# 201
Йоан крещи, пищи, смуче си долната устна, плюе и се учи да бръмчи. Всичко е в лиги постоянно. Ей сега в 4:30 ме събуди с негово си говорене,чувам как рита, поглеждам в кошарата, той в обратна посока. Как се е мятал като риба за да стигнат краката на мястото на главата, не зная.

Пп. Оставих хъркащ мъж и спящо бебе и отидох да пия едно бързо кафе. Връщам се, мъжа си хърка блаженно, бебето изплюло бибата незнайно къде и се смее и пищи.. 😅
Въпрос с повишена трудност - да гръмна мъжа (много ме дразни, че изоообщо не го чува) или да се гръмна аз 😂😂

# 202
ох не знам и при нас е същата работа, таткото спи грам не чува, вече за втори път приспивам над 1 час тази нощ. Не знам какво се случва, уж няма видими признаци на зъби, бебето все по-трудно заспива... Едно беше вечер, но сега за всяко хранене яко ще приспивам над час не знам. В момента върви бял шум от прахосмукачка, бебето ръмжи, мъжът ми не помръдва

# 203
Тая нощ и аз от 4 само доприспивам, също имам помисли за гръмване на мъжа Joy
Как може, едната вечер се разби от кашляне това бебе, не съм мигнала, той не бил разбрал. На другата рева поне 2 часа на пресекулки, обикновено е тих нощем дори и да се буди, пак не бил чул. Искам да съм таткотоооо

# 204
Поради същата причина карам таткото да спи откъм кошарата, ама се дърпа 😅 Някой път като останат вечер да спят двамата, вика “много хубаво се наспах, не знам какво се оплакваш” 💩🤣 явно ние сме по-нащрек от тях.

# 205
  • UK
Моят пък твърди, че я чувал, ама се опитвал да не обръща внимание защото аз по принцип спя много леко и тя ми е в ръцете, та нямало нужда да се буди и той. Чува - друг път. И аз искам да съм татко Simple Smile вчера ходихме до болницата за мен (тая проклета ушна инфекция още ме мъчи), излизам от кабинета и ги гледам, той я държи на ръце и шест (!) медицински сестри около тях, едната дрънка с играчка, другата и държи крачето, третата - ръчичката, всички й обясняват колко е сладка и тн, и тя, нали цялото внимание е на нея, ухилена като зелка, много беше смешно. На мен не ми обръщат много внимание като съм с нея, нали съм й майка и е в реда на нещата, но той като е сам с нея веднага заформя фенклуб. Добре, че не съм от ревнивите, а той няма никаква представа като се опитват да го свалят Simple Smile

# 206
Като го оставя от към кошарата пък само го заобикалям, щото го ритна два пъти и като не ме отрази, пак аз ставам 😅 май наистина е хубаво да си таткото

Да се оплача от температура след ваксините от вчера. Снощи му нямаше нищо, през нощта също, но сутринта вече беше горещ, зачервил бузки и гледа изтощено. Премерих в дупето 38.4, дадох панадол, след час премерих пак и 38.1 Сега спи. Надявам се, като се събуди да е отминало. На предните двойни ваксини пак вдигна еднократно. Не знам защо толкова и се плаша на тая температура, ама е гадно. Чувствам се смотано. Днес го дават хубаво време, удачно ли е след обяд дори с лека температура (надявам се да няма) да го изкарам на разходка поне за кратко?

# 207
Дано като се събуди да е по-добре. 🥰 Ако не е много крив, не виждам причина да не излезете за малко. ❤️

Пиф, как понесе грахът? Че в схемата на хип го дават след 10+, аз не, че я следвам де, ама от време на време я поглеждам. Че и аз искам да й дам грах, ама не знам как ще й се отрази на коремчето. Някой да е давал череши? На някой места пише, че може.

Ние с ММ сме на кръв по темата, че хич не мърда като бебето плаче. Малката заспива към 21:00 и той си стои в кухнята, пие си бирата до 1-2 и ляга и нищо не може да го събуди. После ще ми казват, ама той ходи на работа, трябва да си почива. Ми да си ляга рано бе. Изобщо все едно сама си гледам бебето. Снощи му викам да си играе с нея половин час, докато стане време за къпането, взе я в 20:22 и в 20:25 ми я даде, да отидел да пуши и после да сме я къпели. Голяма помощ ви казвам. 😀

# 208
И аз съм човек, в такива случаи като не мога да го успокоя и да заспи (като последните дни в 3 през нощта), будя мъжа ми. Напоследък всъщност и той е започнал да го чува. А това дете, уж минахме регресията, последната седмица се събужда в 3 през нощта, заспива в 4 и то като го вземем при нас на спалнята. После се събужда към 6 и я заспи към 7, я не. А беше си свикнал да става около 8 ч. и му се получаваше 11-12 часа нощен сън. А сега - няма и 9 часа накъсани. Не знам къде бъркам.

# 209
Аз не мисля, че сме я минали. Заспива в 9, понякога 10 и става в 5 и 30, понякога в 4. Все я хваля, че спи цяла вечер, ама като направя сметката спи по 7 - 9 часа. Защото като стане в 5:30 понякога изобщо не заспива пак или заспива в 7 до 7 и 40. Така че ми се струва, че още сме в тази регресия. Говорих с една колежка от университета, нейното дете е септемврийче и й обяснявам, че от както Даяна стана на 4 месеца си развали нощния сън. И тя ми каза, че това е регресията...питам я кога минава и тя ми каза, че нейното дето от както е почнало да се буди така в 4 месец и до сега продължава. 😀 Направо се отчаях. 😀

Общи условия

Активация на акаунт