Декемврийски бебета - тема 2

• 19 604
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Това са много часове разлика без сън. Общо му се събира малко дневен, ляга си рано за нощен и накрая и той се влошава. 4 часа интервал ма бедност не знам как издържа. Зари го приспивам на два часа.

# 151
Спи 9.00 - 9.45 и 13.30-15.30 😏 и в 19 вече търка очите

Бубка парви нещо подобно, но втората дрямка е от към 12и30-13ч до към 14и30-15ч и тогава прави още една кратка към 17ч и така издържа до към 20-20и15 когато ляга за нощен сън. Сега като започна да се обръща си го сънува и се мята понякога на сън. Буди се по-рано, но иначе и е ок така. Защо не пробваш с още една дрямка и да избуташ лягането за нощен сън малко по-късно 🤔 ИБ на около 2 часа, 2 часа и малко, като последния да е най-дълъг. Само предложение 😊

# 152
  • София
Мами, аз съм от ноемврийската тема.
Ако някое бебче е още с колики, продавам на по-ниска цена неотворена опаковка Gripe water, че се бяхме презапасили 🤭

# 153
Чак сега изчетох цялата тази тема и се включвам с това което знам и имам опит:
Лавандулата привлича пчелите - изпитано след като ни нападнаха в Гърция на едно море 🧐. Лепенките които сме взимали от аптеката са с лимонена трева/цитронела. Взимам си етерично масло и капя върху лепенките, които са залепени на количката. Сега от баткото имам много фиксита от Кауфланд които ще влязат в употреба. За по големите капя капки на гривни/ластици за коса( едни такива на спирала), също и върху обувки и дрехи капя, но разтварям с вода, защото се получават алергии. На баткото му беше станало петно на кожата

Дух, Извинявам се, че не чела предишните теми, ние ходим във Вита при доктор Атанасов заради проблеми с пикочните пътища. Двама нефролози които следят бебето ме насочиха към доктор Пеев, така че съвета ми е да си запишете час и при него, нищо че е след месец. До колкото разбрах така или иначе сега само изчаквате.

Ние сме от януарската група, но реших, че по-добре да сме с набора си. Моето бебе за сега е послушен, стига млякото на мама да е на разположение ;д

Линка към фейсбук групата не работи, видях че и друга мама е писала за същото.

# 154
Ние ходихме в 5-то ДКЦ за прегледа при д-р Пеев. Стори ми се отзивчив, даже и телефона си даде. Каза да отидем пак около годинката, за да се прецени дали да се оперира. Ако някой има впечатления от корекция на неслязъл тестис при него, моля да пише.
И Теодор от около две седмици се буди през нощта на няколко часа, не знам дали е от глад, но не го храня, че и без това е в нормите за осеммесечно. Премина от 4 на 3 дремки сам. Само ако остават над 2 часа и половина до вечерния му сън гледам да закрепи 15-20-минутна дрямка, за да издържи до 20:15-30.
Научи се да се върти вече, ама само на едната страна, и се буди през нощта от въртенето в кошарата 🤣

# 155
  • Пловдив
Едната ми бебка втора вечер се буди в 1, след като заспива към 9 и малко. Предполагам е в регресия, но без ядене не заспива…
През деня говори много и почти се обръща на лявата си страна.

# 156
Спи 9.00 - 9.45 и 13.30-15.30 😏 и в 19 вече търка очите
И при нас са същите интервали. Спи много дълго нощен сън. Това, което правя, за да не се буди, е да му давам 30-40 мл повече мляко. Така не ми се буди и всички спим щастливи😀

# 157
Благодаря за подкрепата момичета. Знам, че пиша да се оплача и после изчезвам, но ви чета. 🥰

Ние сме или на 6 дремки по 30 минути или на 4, като две са по 30 минути и 2 по час. Втория вариант е доста по-добър, не е толкова кисела, но трудно успява да прави по-дългите, буди се и не успявам да я доприспя. От няколко дни и последния й ИБ е доста дълъг. Събужда се от последната дрямка в 17 и повече не заспива. А я къпем в 20:30, яде в 21 и заспива 21 и нещо. До него време вече е много, много крива. Пробвам към 18:30 да я поприспя за 30 минути поне, но рядко се получава.

Днес 20 минути се опитва да се обърне, успя краката, успя корема, но главата не успя и пак падна по гръб. 😃 Но пък поне веднъж на ден със сто зора успява от корем по гръб. Скоро и другото ще стане. Усещам, че доближава целта. 😃

Захранването върви добре, давам й по 80 гр пюре, после я дохранвам с мляко. Само из тези дни следобед й бях дала банан в онези биберони с дупките, много го хареса, но се запече. Иначе и повече пюре да й дам ще го изяде, но да сега ми е добре така. 😃

# 158
А в какво ги захранвате, в столчета, в шезлонг? Имаме шезлонг на Ергобейби, на първо време може и там, иначе търся препоръки за столче. Харесах едно на Пег перего.

# 159
И аз си мислех за  Пег перего, но накрая взехме този: https://ohoboho.com/kikkaboo-stolche-za-hranene-spicy-grey.html

Бюджетен е и към момента ми върши супер работа, лесно се почиства, също има колелца. Хубав е.

В шезлонга пробвахме, но тя много мърда, мята с ръце, не стана. В столчето с по-легнало гръбче се получава повече, но все пак по някое време си кюлва на една страна. Гравитация. 😃

# 160
Ние сме със столче на ИКЕА антилоп. В началото с баткото бяхме с някакви други, давани ни, абсолютно безсмислено ми се видя сега да купувам столче. Взех само възглавничка към антилопа

# 161
Aз взех Stokke - директно на масата с нас да сяда. Баткото е толкова злояд, че сега ваичко, което ще зависи от мен щв направя, че това дете да иска да опитва храна 😀😀😀

# 162
  • UK
Само ние ли сме без никакъв режим? Тя спи отгоре ми през нощта и като започне да мрънка някъде между 3 и 5 сутринта само й давам да суче и тя заспива след две минути, изобщо не яде. Събужда се по качествено към 7, но като я сложа пак да суче, спи още един час някъде, ставаме към 8:30, и докато татко й направи кафе, аз й сменя памперса и си поиграем малко в леглото (сутрин е в най доброто настроение, и след това само става по крива и по крива), то става към 10 и обикновено суче и задрямва. Понякога за 20 минути, понякога за два часа, колкото й се спи. След това се опитвам да си играя с нея, малко на джъмперу-то, малко на надуваемия стол с книжка и играчки, като се разсърди - суче, понякога задрямва за 20 минути, обикновено не. Вечер заспива около 9:30, ние не я къпем всеки ден.

И ние сме със столче, но освен киселото мляко, две пюрета и един банан, още не я захранваме организирано, само понякога за занимавка. Имаме едно пътуване до Глостър/Бристол в следващите няколко седмици за да я видят другите й лели и прабаба й, и след това най вероятно ще започнем да я захранваме, имаме час другата седмица със специалист по бебешкото хранене.

Снощи й напълнихме ваната, само десетина сантиметра дълбочина, нашата вана е огромна, на нея й беше направо като плувен басейн, голяма радост беше, пляска във водата с ръце, крака, много обича да е във вода.

# 163
Ние сме с режим и сега усещам, че сам ме води към три дремки
Леле банята е кошмар при нас. Голям рев

# 164
Момичета, какво сте взели против комари? Изобщо не знам какъв спрей, крем или каквото трябва да взема. Искам нещо против ухапвания, но и ако случайно я ухапят някое кремче, но като с всичко има хиляда опции. Поръчах иначе едно устройство на чико за количката.

Общи условия

Активация на акаунт