Декемврийски бебета - тема 2

• 19 579
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Ох, като знам колко ми е трудно с едно, че и с баща й който работи само уикендите извън къщи, с две изобщо не искам да си представям какво е. Единствено си мисля, че в някакъв момент ще стане по лесно като са две и се занимават една друга. Аз отсега съжалявам моето, че майка му е стара и няма енергия да стане от дивана, какво остава да тича след нея и да си играе.

Сиси и на мен всичко ми е криво, нищо не чувам, само пулса си, като дишам и като дъвча нещо, а другото ухо е като високоговорител ама все едно ехо имам в главата, и едно отвратително напрежение. На мен това ухо ми е проблемно, какъвто и специалист да видя всички казват, че толкова тесен, дълъг и крив ушен канал никога не са виждали. По принцип ми се запушва веднъж на около пет години и в България ми го промиваха с топла вода, ама тук работят с изсмукване и не са им достатъчно тънки инструментите за да стигнат до тъпанчето, а ползват размери за деца. Ходих при една, която се занимава с това, август месец и тя горката рови, бърка един час (а часа трябваше да е 20 минути) и втори път ходих и накрая го отпуши. Преди два месеца някъде се запуши пак и пак отидох при нея, тя каза че има лека инфекция и да се обадя на джипито за антибиотични капки, и то се отпуши с тях. И преди две седмици пак. Обадих се на жената, ама не знам дали наистина няма часове или просто не и се занимава с мен, ама ме отсвири и си записах час в една клиника миналата седмица. Жената и тя се хвана за главата и каза че ще изпрати съобщение на джипито да ми дадат направление за УНГ, защото този канал е направо патологичен случай, ама ми даде и някакви капки да опитам и днес пак го чисти. Каза, че според нея е чисто и ми направи някакъв тест и каза, че тъпанчето ми изобщо не мърдало и мисли, че имам някаква инфекция на вътрешното ухо и е пълно с течност, и сега ми каза да си купя един балон, който се надува с нос, и оправял въпросната течност. Поръчах го и утре като дойде ще почвам да го използвам, дано помогне, защото вече няколко седмици имам чувството, че съм под вода, и вече едва издържам.

# 136
Здравейте, родих на 21.12.2024г. , малко късно но се записвам в темата

# 137
Стрйндж и Зари е с един тестис. Водих го на детски уролог в пирогов. Ако правим операцията ще е във Вита

# 138
Стрейндж, и ние бяхме на контрола при ортопед за главата. Хич не се впечатли, твърди че ще се самокорогира и препоръча само много стоене по корем. Което при нас е сложна заради пустия рефлукс. Хубавото е че почна да спи настрани. Вие при кой ходите?

# 139
На шестседмичния преглед бяхме при Олег Младенов, сега запазихме за Ивайло Ефремов. И при нас над половината пъти след като се е наял и е по коремче повръща, а изчаквам да минат 20-30 минути. Решението ми е да е повече по коремче преди да яде. Той си върти главата докато спи, но по някое време си застава точно по гръб и  главата му се сплесква по средата 😄напоследък има предпочитания към едната страна, преди се обръщаше на другата.
Дух, защо във Вита? В Пирогов при Пеев ли го заведохте?

# 140
Същата работа…
И ние при Олег бяхме, нещо не беше на кеф сега и не ни обърна много внимание. Хубаво е че ще идете да чуете и друго мнение. Драсни да кажеш после как е минало Simple Smile

# 141
В пирогов като се обадих казаха, че не записват часове. Просто отидох и при когото се паднах. Някаква жена беше.

Ами моята АГ, която мв изражда, каза че повечето детски хирурзи, работещи във Вита са от Пирогов. Знам ли, просто не ми се иска там, но не сме решили още. Имам надежда да падне.

# 142
Аз идвам пак само да се оплача. Изморена съм от това плачене по цял ден. Спи по 10 минути, не мога да я приспя, само крещи, дере ме, повръща...всичко пробвах, но не спи през деня и това е. Само приспивам, цял ден, не мога да отида даже до тоалетна, не мога да ям, оставя ли я изпада в нервна криза. Заспива към 21:00, но аз тогава вече нямам сили даже името да си кажа и аз си лягам. И на всеки се усмихва и бърбори, а само при мен реве. Знам, че е глупаво, но имам чувството, че ме мрази, че съм ужасна майка и ме мрази.

# 143
Не те мрази! И аз така се чувствах по едно време и имам такива моменти. Точно обратното е! Само при нас могат да се отпуснат и да излеят спокойно и истински цялата драма, защото са най-сигурни само с нас (и бащите понякога). По-силно и ясно се проявявало като пораснат повечко. Същото е и вкъщи, но който и да я вземе пак в мен гледа и пак мен търси 🥴

Бубка започна да се обръща, голяма забава пада (за нея). Харесва и по коремче, но не може да се върне и изпада в истерия 😁 Сега е като кебапче, само че аз върша половината работа да я връщам по гръб. Да спират ветровете и да излизаме повече на вън, поне и е интересен света, дървета, птички, цветя, другите деца.

# 144
  • UK
Не те мрази, просто не знае как да комуникира по друг начин. Те сами си го причиняват като не спят по цял ден (моята мина през такъв период миналия месец, но сега сякаш се закрепиха нещата, надявам се и при теб да е временно). Не си ужасна майка, ужасните майки не седят по цял ден без тоалетна за да се опитват да успокоят ревящите бебета, ужасните майки ги оставят да реват и надуват телевизора до последно и не им пука.

Свекървата остави Алис на дивана седнала, подпряна на няколко възглавници, и тя падна от дивана на главата си, като си удари главата и в масата докато падаше. Малко ме е яд на баба й, че я остави така без да я държи, знам че без да иска и не очакваше така да падне, все едно направи кълбо напред, ама мен все пак малко ми е криво. Поплака няма и минута и се успокои и нищо й няма, ама се поизплашихме и двете.

# 145
Със сигурност не те мрази, но аз започвам да имам подобно чувство... С баща си по-често го намирам спокоен, усмихнат, а с мен все нерничи, реве, мучи. Снощи установих, че и приспиването вечер при мен изглежда по-дълго и ревливо и вкарах ново правило, от днес само мъжът ми да го приспива, а аз да се оправям с големия Grinning

# 146
Аз съм ви казвала,че Денис е с тортиколис и не можеше да си върти главата на една старана близо 2 месеца, а после едната му.беше (е) предпичитана. Естествено, това рефлектира и върху формата на главата, но 2 ортопеда + физиотерапевтката,при която ходим увериха, че ще се коригира.

# 147
Нашето дете от 2 дни се събужда по средата на нощта за нощно ядене и не заспива обратно. Вечер ляга в 19.30, храни се в 19.30, 01.30, 03.30, 6.00 и става в 7.00. Но вече втора нощ заспиването обратно е над 1 час 🥹🥹🥹 спасява ни горе долу количката, която по принцип използваме за приспиване и после местим бебето, но сега изобщо дума не може да става за преместване, с триста зора я заспи я не, рита, точи нокти по стените, уж минахме регресията, пък... 4+++ е

# 148
Много рано си ляга. Колко дневен сън има?

# 149
Спи 9.00 - 9.45 и 13.30-15.30 😏 и в 19 вече търка очите

Общи условия

Активация на акаунт