Декемврийски бебета - тема 2

• 19 572
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
И на нас ни биха по две ваксини едновременно + ротавирусната. За сега не са вдигали температура след ваксина, нито са имали разстройство. Надявам се и утре да мине добре ваксината.
Много добре, че не са вдигали, едно притеснение при вас е отпаднало. 🧸

# 121
Лекс, разбирам.  В такъв случай наистина не е адекватна като лекар.

Да, Зари е добре вече. Но нещо пак се обърка съня и е много кисел тия дни. Днес доста плака. Сега аз мъжа ми и майка ми сме с тоя вирус, та и аз почвам инхалации. Пусна ми, цял месец съм болна. Първо аз, после големия, после малкия, сега пак аз.

# 122
  • Пловдив
От вчера, точно на 4-тия месец, малките са 5900 и 5600 по около 61см. Качили са 700 гр. Мина добре ваксината, не са вдигали температура. Малката беше много кисела сутринта, но нв беше яла близо 11 часа 😂

# 123
Момичета, здравейте! Съществува ли ефективен репелент подходящ за възрастта на нашите бебоци? Попаднах единствено на ЗАНЗИ ФИТОБИМБИ като подходящ за бебета 0+, но четох негативни мнения - омазнявал и не бил ефективен.

# 124
  • Пловдив
Аз Занзи съм ползвала и не са ме хапали, а обикновено съм голям магнит. Точно одеве видях комар и се замислих, че трябва да взема и аз.

# 125
Черпя по виртуален сладолед 🍦в топлото време за първия имен ден на Боряна. Да са ни живи и здрави децата 🌞🐣

# 126
Масло от лавандула против комарите - аз взимам хубаво такова и мажа директно бебето - оскъдно.Така пазех и баткото на тази възраст

# 127
Здравейте! Ще прикача снимка на пъпчето на детенцето ми, има ли някакъв повод за притеснение според вас? Има ли други деца с такива изпъкнали? Само на мен ли ми се вижда повечко изпъкнал от нормалното?
Педиатъра казва, че всичко е наред.
Благодаря!

# 128
  • София
Здравей, аз ви следя от ноемврийската тема,  за всеки случай може да направиш консултация с хирург.  При нас се установи пъпна херния и поставя вече 6 месеца лепенка и избягнахме хирургична намеса.

# 129
Хм, на средната ми дъщеря пъпчето е подобно, не ми е хрумвало, че би могло да е признак на проблем..
Тя е много слабичка, отдавах го на това, сега ме накарахте да се замисля и ще обърнем внимание и ние 🤔

# 130
Хубавото време дойде и всички са по парковете май, май 😂
Ние водихме бебето на консултация - 8150 кг, 67 см. Бях го сложила в кенгуруто и вървях пеша до поликлиниката с романтичната идея, той да си разглежда зелените листа, ами откачи ми се кръста.Сега скоро аз няма да мога да видя листата, защото се сковах и ще гледам надолу😂😂😂 после се возихме в автобус и една бабичка кашляше като на КОВИД.
Захранен е с морков, картоф, тиква и от вчера пащърнак. Яде всичко, малее му и реве. Плодовите пюрета от следващия месец ще се въвеждат, а тя не знае, че баща му вчера му е дал половин бурканче круша. Спестих й го просто на жената 🙈👀
Праща ни пак на ортопед, защото така трябвало, нищо че вече сме ходили като беше на 50 дни.
Казах, че ще ходим на море и се възмути - толкова малко дете няма терморегулация, трябва само по парковете да седите. А той ще е на 6 месеца навършени, хората с новородени ходят на море. Не знам, не ми се струва чак пък толкова безразсъдно. Сега стягаме багажа и отиваме на село при баба, при полените и комарите 🙈
Вие какво си правите?

# 131
Бяхме през почивните дни при мама, по цял ден седеше само по боди с къс ръкав, привечер му слагах и едни къси гащи, голям кеф. Цял ден бяхме навън, ама друго си е в къща. Като се прибрахме в кутийката и ми стана малко тъжно 😄 Добре сме ние, другата седмица е на консултация. Мислим да го водим на ортопед преди 6-месечния преглед, че главата отзад му е бая плоска. Междувременно обмислям и да го водим още някъде на специалист, понеже се роди с тестис, който не беше слязъл в скротума и със сигурност ще му правим операция. Бяхме при д-р Пеев, чудя се дали да не го водим и при проф. Бранков.
И ние имаме планове да го водим на море. Естествено, няма да го изтъпанчим на плажа в 2 следобед, така че не мисля, че ще има проблем.

# 132
  • UK
Алис е крива последните няколко дни. Майка ми и сестра ми дойдоха и си заминаха онзи ден, но докато бяха тук ходихме по магазините по цял ден и тя заспа два пъти в количката с нормалния стол, не със столчето за колата, ама през цялото друго време трябваше да я нося. Определено зъбите я мъчат ама още нищо не е излязло, само дъвче каквото намери. Нещо май е й леко болна, малко сополи, малко кашля. Сега майката на приятеля ми е тук и добре че е тя, защото аз нямам никакви нерви да я нося насам натам, да я занимавам, едното ми ухо е запушено и всичко в главата ми се усеща отвратително, особено бебешкия рев, и просто съм нервна и неприятна и се радвам че има кой да я занимава за да не е в мен 100% от времето (само 95%). Освен това времето леко захладня и пак е в бейбигро-тата а никак не обича да е облечена, харесва и да е само по боди с къс ръкав и да усеща с крачетата. Напоследък й накупих няколко нови неща за лятото, най вече ромпърчета с къс ръкав и нямам търпение да се стопли достатъчно за да й ги обличам. Те пак са долу горе пижамени такива, ама не съвсем.

Иначе определено е по координирана с всеки изминал ден, ама няма особен интерес към повечето играчки и особено тези за дъвчене, освен пелените, ръцете ми, рамото ми, дрехите ми…

# 133
Мен пък времто нещо не ми харесва и много не излизам. От известно време ме е ударило едно меланхолично настроение и се радвам на дори и леко лошо време, да не трябва да излизам и да се чудя колко ще спи, ще спи ли в количката, на коя минута точно ще се разреве....

Черпя ви виртуално с торта, днес мъничето стана на 6 месеца... Кога мина това време Flushed

Аз от около седмица захранвам, но нещо много непланирано го започнах, доста рандъм я карам и не знам до къде ще я докарам Joy Той по-скоро няма интерес отколкото има, но да видим.

Малката Госпожица, и аз бях със запушено ухо седмица точно по Великден, направо всичко ми беше криво. Сега ходя през няколко дни на УНГ и се лекувам от някаква гадна бактерия, ти проверила ли си какво е при теб?

# 134
  • Пловдив
Аз тотално изпуснах края на моите мадами. Всяка спи колкото й душа иска и когато поиска( когато сме навън) и някак взимам давам.
Ние сме на 4 месеца и седмица. Два дни поред едната има по 4 хранения, а мисля, че е малко за възрастта й. Споделям горе долу как яде:
Събуждане - днес 8.30 и закуска
Дрямка - започна около 10.40 и продължи до 13.30
Второ хранене - 13.40
Дрямка 2 - около 15.20 до 16.00
Трето ядене - 17.20
Дрямка 3 - около 18.30 за 20-Тина мин
Четвърто ядене - 20.30
Заспиване за нощен сън -приспахме я на количката и щом я преместихме, се събуди. Успя да заспи пак, но беше неспокойна и трябваше да стоя при нея.
Знам, че прави дълги ИБ, но много трудно е започнала да заспива, когато сме навън. Вкъщи се гушваме, бял шум или по-специално люлеене на количката. Но навън е трудно и се преуморява.
Другото ми бебе пък яде 6 пъти на ден и щом направи интервал около 1.40-1.50 минути будуване е ужасно кисела. Мисля да се обърна към консултант и за някакъв режим. Нямам идея какво да оравя с това, че едната спи цяла нощ, а другата се буди към 3.30 и после пал към 6.30.

Общи условия

Активация на акаунт