Декемврийски бебета - тема 2

• 19 669
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
При нас храненията още са 6.
Между 6 и 7: кърма (изяжда около 140)
Между 10 и 11: каша с глутен и плод + кърма (около 100 мл)
Към 14: зеленчуково пюре с жълтък/местно + кърма (около 100 мл)
Към 17 и 30: плодово пюре + каша + кърма (около 100 мл)
Към 20 и 30: кърма и я слагаме да спи (около 170 мл)
Към 12: кърма в просъница (около 130 мл)

Нямаме заместено хранене. На всяко от храненията с твърда храна хапва между 50 и 90 най-често.
Глутенът го вкарвам от 10-ина дни и засега е фенка на овесената каша.

# 496
При нас храненията още са 6.
Между 6 и 7: кърма (изяжда около 140)
Между 10 и 11: каша с глутен и плод + кърма (около 100 мл)
Към 14: зеленчуково пюре с жълтък/местно + кърма (около 100 мл)
Към 17 и 30: плодово пюре + каша + кърма (около 100 мл)
Към 20 и 30: кърма и я слагаме да спи (около 170 мл)
Към 12: кърма в просъница (около 130 мл)

Нямаме заместено хранене. На всяко от храненията с твърда храна хапва между 50 и 90 най-често.
Глутенът го вкарвам от 10-ина дни и засега е фенка на овесената каша.

Какви грамажи давате каша и пюре?

# 497
При нас в най общи линии положението е "квото дойде", ама и аз вкарах закуска Simple Smile изобщо нямам нерви да се занимавам и да го мисля колко яде и кога яде. Колкото му се яде и когато му се яде, после млякото и така. Не е заслабнал Joy

# 498
А мерите ли на везна количествата? Или на око?

# 499
Аз давам около 100 на хранене от кашите и пюретата просто защото не изяжда и толкова. На всяко хранене гледам да има поне 30 гр/мл върху това, което е изяждала досега

# 500
Те всеки път на консултация казват, че е дебела. Нищо градивно като коментар. Както казах последните 3 месеца качва по 300 грама на месец, което си е в норма сякаш. Ще опитам да я храня на 4 часа, да видим дали ще има промяна, няколко дни ще избягвам и кашата, ще го караме междинно на кисело мляко или плодче и се надявам да се оправи. Иначе количеството според мен си е добре. 150-180 грама и то зависи, онзи ден хапва домашна пилешка супичка със сухари и явно я засити е нямаше и 150 гр изядено.

# 501
Ама 300 гр си е съвсем в нормата. Я виж според нормите на СЗО дали е ок и ако е, пускай си тия определения покрай ушите.

# 502
Всичко правя по усещане и на око.
Днес му дадох парчета пъпеш, авокадо и череши за следобедна закуска. Изяде си всичко. Дъвче нещо, гълта големи парчета. Оправя се.
За обяд пък е ял пюре от бурканче карфиол и баща му е начупил един сухар и сирене вътре.
Изобщо СЗО много поздрави от нас 😄😄😄
Мляко пие сутрин, вечер и веднъж на ден в кашата слагаме. Ако се събуди към 03:30 часа, разбира се, мляко се пие, но само 90 мл. Повече не давам😀

# 503
  • Пловдив
И моите днес бяха на консултация. Едната 300 гр, другата 230 качила. Дължината е спорна 😂 Иначе са 7100 и 6900 някъде на 66-68 см. Днес бисквитки дадох.

Как са при вас нещата с мантуто? Моите и двете нямат белези никакви.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 22:18 от Лятна буря

# 504
  • UK
Не ги слушайте като ви наричат бебетата дебели. Няма дебели бебета. Не го казвам с умиление, а съвсем сериозно, преди годинка няма такова понятие дебело бебе. Сега може да са на по висок процент, и след няколко месеца като проходят да се върнат на 50%, няма как да се знае преди да започнат да са истински активни.

И ние сме на принципа яде когато й се яде, колкото й се яде, нищо не записвам и нищо не следя.

# 505
Какви са ви бисквитите?

И моите днес бяха на консултация. Едната 300 гр, другата 230 качила. Дължината е спорна 😂 Иначе са 7100 и 6900 някъде на 66-68 см. Днес бисквитки дадох.

Как са при вас нещата с мантуто? Моите и двете нямат белези никакви.

# 506
  • Пловдив
На бебелан безглутенови. Разтапят се като се смучат или се слагат в млякото и там се разтварят. Аз държах в ръка докато ги изсмучат.

# 507
Лятна буря, не ти ли се струват прекалено сладки тези бисквити. Аз онзи ден дадох същите, но като ги опитах сякаш малко са прекалили със захарта в тях.

Йоан също няма белег. Педиатъра ни прати миналия месец на манту тест, е оказа се, че си я има ваксината. Там лекарката ни обясни, че доста често се случва да нямат белези, защото ги поставяли по-дълбоко. Пък при други, белега въобще не е бил на рамото, а някъде около него.

Вчера ми беше супер крив ден. Бебето цял ден беше кисело, цял ден сръдня и рев. Накрая ми идваше и аз да ревна. Нямам търпение нашите да се приберат поне за малко, че да имаме някакво разнообразие, а за мен и някой час психическа почивка.
Оплаках се набързо 😅

# 508
Аз и давам на Боровец бебешките, но в кисело мляко натрошени. Пробвах ги и просто така, викам може да са от меките и да успее сама да се справи, ама неее, твърдоо, трябва си бая дъвкане. Grinning Днес опитах на 4 часа хранене, изкара 3 и 30. Обаче на обяд в манджичката й слоших сухар отново и пак не изяде всичко, хареса й, но със сухара явно се засища. За втори път й слагам и за втори път й оставаст 20-30 грама от обяда. Имало наяждане това моето дете.

П.С А и щях да пиша, моето дете едва изкарва 2 часа ИБ, само преди вечерния сън успява 3-4 часа, ама то защото аз не я оставям да заспи, не защото иначе не би. Grinning Но на 1:45-2:00 припада. Днес мислех да я мъча поне за 2:30, е не...едва добута 2:00.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 12:58 от G.G15

# 509
Джи, преди да избие зъбчето беше така и при нас - едва изкарваше два часа с носене на ръце. След това от раз взе да будува 2:30-3 часа и то на първия интервал още. Сега имам чувството, че ще избива някъде трето, ама не го виждам къде е.

Общи условия

Активация на акаунт