Декемврийски бебета - тема 2

• 19 676
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Аз нямам крайна позиция към този въпрос. Ваксинирам си децата със задължителните ваксини и страня от другите. Като учен, мога да кажа, че всяко едно научно изследване може да бъде манипулирано така че да потвърди или отрече тезата. А в контекста на ваксините, обикновено зад научните изследвания седят многомилярдни корпорации. В същото време обаче, да се докаже и вредата от тях ми се струва невъзможно, точно поради нещата, които споменах вече. Хората пострадали нещо, са убедени, че ваксина е причината. В същото време как и дали може достоверно това да се докаже остава неясно. Допускам, че има някаква истина зад теорията на конспирацията относно ваксините, в същото време никой не може да измери рисковете от това да не се поставят.

Госпожице, никой не ти застрашава детето. Нали това е идеята на ваксината, щом твоето е ваксинирано следва да бъде предпазено, независимо в каква среда се намира.

И според мен не е много ок да се скача така срещу майка, която има тревога в себе си. Независимо от какво е породена, всяка от нас се сдухва от неща, за които други биха казали "пф това са пълни глупости".

Темата за ваксините обикновено много скандали предизвиква, нека не сме в тренда и ние.

# 481
  • UK
За съжаление не всички ваксини се поставят веднага след раждането и има достатъчно време за контакт със заразен неваксиниран преди детето да навърши една година. Няма значение дали ще е моето или някое друго, случва се достатъчно често. Освен това има хора които не могат да се ваксинират по медицински причини, и разчитат на това другите да се ваксинират. Има причини ваксините да са задължителни, и по запознати хора от нас са го решили, за да не се налага хора без никаква представа от медицина да решават толкова важни неща без необходимата информация.

# 482
Това, че някой нещо е решил са друг, не намалява тревогата в родители, които са чули или чели нещо, някой нещо им е споделил и питат и търсят. Няма нищо нередно в това човек да търси, въпросът е до колко критично може да намира и осмисля информацията. И пак подчертавам, не съм анти ваксър, децата ми си имат ваксини, просто мога да разбера притеснението на някого и за мен такова хора не са кръгли идиоти:)

А ако тръгнем да мислим какво може да стане или да не стане,  може и да се побъркаме. И от обикновен грип могат усложнения да станат. Не можем да ги пазим от всичко и всички. За добро или зло.

# 483
  • UK
Напълно съм съгласна с теб, че не може да се пазим от всичко, но всички взимаме мерки, когато можем. Иначе и ние сме се возили без столче на задната седалка на колата в насипно състояние и на мотора на дядо без каска, и гроздето никой не ни е рязал на половинки, и по ъглите на масите не са ни слагали лепенки, и сме оцелели, но проблема с тези неща е, че те не се случват на хора като нас, докато не се случат на хора като нас.

# 484
Здравейте, мамчета! Как сте?
Не съм се включвала скоро, но идвам с въпрос към по-опитните от мен (тоест май всички 😂). Та на въпроса.. Алергия от храна, по какъв начин най-често се изразява, кога е нужно да се даде нещо противоалергично и какво сте давали, когато се е налагало? Всеки път на консултации си задавам дежурно този въпрос и на ЛЛ и на педиатъра, но отговор не получавам. ЛЛ мълчи, педиатъра ми отговаря "ами обаждаш ми се по телефона". Е, аз хубаво ще му се обадя, ами ако не вдигне? А съм си шаш и паника, когато съм сама (което е през по-голяма част от времето).
Всичко с това захранване ми се струва супер сложно. Имам чувството, че тъпча на едно място. Пък детето не е претенциозно, хапва си всичко, което му дам, но очевидно е попаднало на майка, която е пълен ръб по отношение на захранването.. Та, да, ако може да ме светнете в ситуация с реакция към някоя храна какво трябва да правя, ще съм ви много благодарна!

Пп. В момента се чувствам адски тъпа, защото той вече е на 7 месеца, захранва се от 2-3, а аз чак сега се сещам да питам тук.

# 485
  • Пловдив
Лекс, не мога да ти отговоря, но предполагам обрив на много места.
И аз имам въпрос за храненето. Колко грама каша давате следобед и в какви съотношения ? Аз я правя на око и всеки път консистенцията е различна. Бутам вътре и плодови пюрета, за да им хареса 😂

# 486
На око я правя и аз.
Давам около 150 грама (готова каша). Той я яде и без плодово пюре. Всякак му е вкусна. Сега леля му изпрати някакви каши Матерна, много са изкушаващи. Нещо между бисквити с масло и нишесте ванилия. 😀

# 487
Обрив, запек, диария, кашлюкане, болки в коремчето,всяко дете понася различно храните. Кашата както пише на кутията.

# 488
  • Пловдив
Мен точно кутията ме вкарва в размисъл. Защото там пише 200 мл ам, което с каша става още повече.

# 489
Ние се вкарахме в приключение, мисля, че след сладкия картоф се запече доста, оправям сега положението с разхлабително сиропче.  Иначе все още си върви доста голямо момче, има две зъбчета, вече пълзи доста бързо, а мислех, че понеже е по-едър ще пролази малко по-късно. Та добре е момчето, само и аз се чудя за захранването някакви неща, но като цяло спрях вече да записвам фанатично спане и ядене, че ми писнА. Вкарвам сега глутена.

Кашите и аз ги правя както ги пише на кутията, изяждаше около 180 грама, но откакто се запече, ги въвеждам отново по малко.

# 490
Ние пак сме сополиви и пак със сълзящи очи. Днес на обяд си повърна обяда, а нямаше нищо ново или, което да не харесва.

Друг проблем имам. На 22 бяхме на консултация, тежеше 8.400. От 2-3 месеца качва по 300-400 грама на месец, но сега ми се стори подут корема и я изтеглих 8.900. (точна е везната, теглила съм я вкъщи и веднага след това сме били на консултация, показва същото) Което е 500 грама за една седмица. Сега се чудя дали не я прехранвам, яде 5-6 пъти на ден, зависи кога ще се събуди, сутрин рано пие 170 мляко, после към 9 и 30, закуска, напоследък кус кус, на обяд зеленчукова пюре с месо или жълтък, към 15:30 каша, 18:30 плодово пюре и 21:00 мляко...всичко си върви в границите на 150-180.  А понякога, ако стане след 8 даже едното мляко пропуска. Ааа и понякога вместо каша си е пак плодово или кисело мляко с бисквитки. Та имате ли идеи от какво може да е този рязък скок в теглото? Не ми пречи, че качва, а че така рязко за седмица, дали защото е болничка, дали задържа вода или нещо? Направо тези дни с тези сополи, повръщане и килограми се ошашках тотално, чувствам се мега некадърна майка, честно ви казвам.

# 491
Не знам, Джи, евентуално да задържа вода, както ти каза? Какво казаха на консултацията за теглото? Не знам дали правилно си спомням, че кашите надуват бебетата, първата ми мисъл беше това.

Като описа яденето, и аз да напиша неговото - 7:30 мляко, 11:30 обяд (жълтък/месо със зеленчуково пюре), 14:30 - каша, ама напоследък е повече мляко и плодово пюре. Останалите две яденета в 17:30 и 20:30 са само мляко, като в промеждутъците му давам плод. Кое е следващото ядене, което да се замести? През нощта не пие мляко, първото му мляко е малко след като стане и след това екшънът започва. Евентуално това ядене в 11:30 да стане втора закуска, в 14:30 да е обяда, а в 17 ч. каша? Ей тва ми е объркано на мен, хелп плс.

Иначе на последната консултация преди близо 3 седмици го измериха около 9,500, 74 см. Той пък имаше супер бързо качване в началото, единия месец беше качил към кило и 700. Сега обаче качва по 200 грама на месец от около три месеца насам, съответно е и доста активен.

# 492
Джи, то зависи и от количествата, но и моят яде по същото меню. 5-6 пъти на ден.

# 493
  • Пловдив
Едната ми близначка яде горе-долу така :
6.30 -7 Мляко ( 170 вода и 5 1/2 лъжички)
10-10.30 Ам 150 вода
13.30-14 Пюре , вкарвам месо сега и много харесват
17-17.30 АМ 150 вода или каша с пюре ( млякото ако сме навън )
20.30-21 АМ с 180 вода

Другата има едно нощно ядене към 1-2 часа. Иначе останалите са почти същите.

# 494
И на нас ни е объркано захранването. Противно на всички, аз след вкарване на храна в обяда, второто хранене с което действам е закуската. Сега вкарвам храна и следобяда. Но ми е пълна каша в главата кога и как да ги наредя, при положение че тези дни спи по 40 мин до час макс.

Общи условия

Активация на акаунт