Декемврийски бебета - тема 2

• 19 666
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
На какъв интервал са ви дните с две/три и по колко спи на всяка?

# 526
Пак 40 минути сама на леглото, събужда се, не заспива пак освен, ако не я взема, и после на ръце може и час и половина, пробвам ли да я пусна се събужда.

# 527
Това е, защото не навлиза в дълбок сън. Пробвай с повече будуване. Напр. и при нас днес имаше една такава дрямка, след която я оставих да видя след колко време наистина ще ѝ се приспи. Т.е не я сложих при прозявка и търкане на очи. Само наблюдавах кога погледа ѝ наистина ще клюмне. Изкара почти 4 часа, без да реве накрая даже. 😬

# 528
Йоан също е на 3-4 дремки все още, като едната задължително му е час и половина - два. Всеки ден става в различно време 6:30 - 8:00. Понякога изкарва 2 часа буден, друг път може и 4. И аз не мога да му хвана края нещо, но си караме така за сега.

Джи, за седенето и опитите за лазене и ние сме така. На дивана и спалнята може да седи сам повече време, на килима обаче се клатушка много, но пък и аз много го пазя там, че се хвърля назад от раз 😂 хич не му пука ще се удари ли или не, че понякога даже и нарочно се мята и ме гледа умно и се хили

# 529
Бу, става много крива и настава още по-голям рев. Все се опитвам да й увеличавам ИБ и накрая пак на макс 2 часа е припаднала.

Лекс, те нашите са си близнаци. Grinning Всичко правят и не правят по едно и също време. На мен ми се смее пък само като й се скарам и като й кажа не. С глас се смее, има и един фалшив гърлен смях, все едно се изкашля, голяма артистка е. Това си говорихме вкъщи, толкова експресивно дете, няма да стане лекар или адвокат. Някой цирков артист или актриса ще е. Grinning

# 530
  • Пловдив
Може да ме сметнете за лоша майка, но аз освен ИБ гледам да си направя и интервали за ядене. И дори някое от децата да почне да мрънка, гледам да го занимавам само и само да не яде, ако още е рано. И на майка ми се карам, която пък им бута шишетата на 3-тия час точно 😂

# 531
Ооо и аз гледам да правя интервали на ядене. Нали ви споделих из онези дни, че ще пробваме на 4 часа, понякога се получава, понякога не, нормално...е днес моята майка на 2 часа и 30 реши, че детето е гладно и я нахрани. Нали аз и моите режими да си гледаме работата. Като се скарам се почва - ама виж как бързо яде, то гладно детето. 😀 Хубаво, че идва тя, че иначе така гладно ще си стои.

# 532
  • Пловдив
Моята майка държи на 3 часа, също може по-рано. Според нея децата плачат или мрънкат главно, когато са гладни. Други причини няма 😂
Не знам дали ви разказах за свекървата, която искаше да въведе ядене на ден по 4 пъти с грамажи 200-240 мл.
Двете баби са много различни общо взето, но и двете ми пилят нервите.

# 533
Джи, едно към едно са 😅

От 10тина дни ми прави един номер. Първите три хранения са бетон на 3 часа ии след това може изобщо да не се сети за ядене (до като не го види, тогава почва да реве чак). А беше такава лакумия и си търсеше храна даже по-рано. Сега го оставям след обяд на 4 часа интервали на хранене, но сутрин няма шанс.

При вас не знам как е, но сменянето на памперс при нас вече е страшна борба. Не спира да рита и да се изпъва, аз му се карам, той ми се хили, аз се ядосвам, той е щастлив 😂

# 534
  • UK
И при нас смяната на памперса и преобличането е все едно се боря с октопод. Отвсякъде летят ръце, крака, пипала, лапи, мокри кърпи и тн. Открих, че малко се успокояват нещата като й дам някаква дребна играчка (дървена, за да се мие лесно ако я напъха в някой мръсен памперс). Иначе ние сменяме памперси на една подложка, която седи отгоре на бебешкото легло, майка ми ми я донесе от България и е супер, но талашитената база скоро ще се счупи от толкова ритане и подскачане, и сега смятаме да вземем някаква по сериозна подложка да залепим за гърба на тази, защото ни е много удобна.

# 535
Мятане, ритане, ядене на 2та палеца на краката едновременно, обръщане, цирка е пълен... давам и един памперс или играчка, лигавник и имам минутка -две, сякаш обезвреждам бомба 😂 Храненията са в определени часове и от там съня е между тях според ИБ горе долу. Ден с 2, ден с 3 според това в колко е станала сутрин. На всякъде се мята - и на килимчето и на спалнята, аз предпочитам на килимчето на земята да я оставям, хем е на сигурно, хем повече пространство за нея,но и аз трябва да съм там, просто да седя и да го играя катерушка. За пълзене - има мерак, даже прави леки движения назад. За стоене седнала - то има вагърец в дупето, как така ще седи мирно 😂

# 536
И ние сме така при смяната на памперс 😃 голяма борба експериментирахме на различни места, пак същото 🤭 Ние се придърпваме и пързаляме с ръце по паркета  (така лази) 😄 и вече не ползвам игрално килимче директно на паркета. Килими вкъщи нямам 😁 Обожава кабели 🤭 постоянно трябва да внимавам. Спим 2-4 пъти зависи от деня и хапва на 3 часа от 6 до 21. Започнах да използвам гърне по веднъж на ден за да свикне с чувството и да стане част от рутината (знам че не могат да контролират процеса все още). Любимото занимание е да хвърля предмети от дивана или от стола и да гледа как са паднали да ги подам обратно и да ги хвърли отново 😄 Честно казано все повече се превръща в дете и по-малко е бебе 🥺 удивително е как да толкова кратко време растат толкова бързо и се променят 🥹🥹🥹 бебешките моменти ще ми липсват

# 537
Привет, ние сме на планина, много е приятно. Бебето си яде още мляко, но доста хубаво си хапва и от храната на хотела. Голямо улеснени ми е, но ми стана неприятно вчера. До нас седнаха две баби с внуче и много му се радваха как си яде сам, направо голяма възхита. Стигаме си в стаята и мъжът ми ми казва, че едната баба го е снимала. Викам ама защо не ми каза по рано? Супер тъпо ми беше.

# 538
  • UK
Ох, да, това е много неприятно. Как така ще снимаш чуждо бебе, много грубо.

Аз пускам нейни снимки в интернет и по принцип съм на мнение, че няколко снимки онлайн са по безопасни от една разходка в парка, където ще я видят всякакви хора, много се говори за опасностите на онлайн комуникирането, за мен офлайн е по страшно. Не знам как ще я оставям да си тича насам натам, да кара колело и тн. Отсега ме е страх. Миналия месец някой се беше опитал да вземе някакво дете от улицата буквално пред вратата на къщата ми, а аз живея в хубав и уж безопасен район.

Ох, да, вече сякаш не са бебета, уж на осем месеца, ама го гледаш, малко момиченце си е вече. Тук е хладно тези дни, не достатъчно за дълъг ръкав, но не е и за къси гащи и съм й сложила клинче и чорапи, ами то си е цяло дете, нищо бебешко няма вече, тя винаги си е изглеждала по голяма, защото се роди с пет сантиметра коса, а сега й е до под раменете, и някакси няма типичния бебешки вид, а сега се изправя, бърбори, прави някакви сложни неща (нормални за възрастта, просто не бебешки), никакво бебе не е вече.

Не знам какво да правя с тези нокти, все още е пълен кошмар. Откакто се научи да използва само палец и показалец за вдигане на разни неща, не е спряла да ме щипе. Направо с нокти ми хваща кожата и стиска до кръв. Последните няколко дни й слагам чорапи на ръцете като я кърмя. Купихме й две бутилки Кендамил да пробваме пак, защото трябва скоро да приключваме с кърменето. Хем нямам търпение да се свърши, хем е доста по лесно, особено нощем, и не ми се дават пари напразно за АМ.

# 539
  • Пловдив
Да се похваля с две долни зъбчета на Билянчето. Не е плакала, но вечер й е много лош сънят. Съответно и на Рая, и моят 😂 Не знам днес колко часа съм спала, бяха малко, но ме будиха поне 6-7 пъти. Едва са избили зъбчетата, тепърва ще растат.

Общи условия

Активация на акаунт