Декемврийски бебета - тема 2

• 19 657
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
При Симона третият зъб е почти готов, но този път е много по-крива отколкото с предните два. Сънят и е абсолютно разбит - заспива и до половин час макс се събужда с плач и ръка в устата. Като цяло настроението й е "станала съм с д-то нагоре".
То си е и буквално така, защото се събужда и веднага застава на 4 крака. Мести краката, но не успява с ръцете. Затова вдига д-то, забива главата и така се избутва с краката. Изглежда ми супер смешна така, но доста бързо се придвижва. Ако не се движи иска да е права или да си скача/катери по мен.
Смяната на памперса и при нас е предизвикателство. Решила е да ме рита в гърдите и ме нацелва супер болезнено. Кака и казва, че просто иска да си прави млякото на бита сметана. Засега не е постигнала бита сметана, само бита мама.

# 541
Аз се отказах да гоня октопод и да слагам памперс. Купих гащички и значително по-бързо става с тях.
Иначе и той застава на 4 крака и подскача напред. Бърз е, опасно става вече 😀
Ние вчера се прибрахме от морето. Държа се много добре по пътя -спа през повечето време. Морската вода му хареса, мяташе ръце и крака. Разбира се, напи се и пясък яде. Ходехме сутрин за по три часа или следобяд за 2-3. Уморително си е с бебе на плаж. Добре, че взех бабата и даже сложихме кошарата с нейната стая и поспах 10 дни. Беше разкошно 😀😀😀 Който може да използва някоя баба!

# 542
Момичета как сте с шапките. Моето дете не ги харесва вече, взима и хвърля от количката, ако падне в краката рита докато я изхвърли от количката. Постоянно ги търсим по улиците. Виждали ли сте идеи за закрепване.Чудя се дали да не купя връзка за залъгалка и с нея да закача шапката на дрехите, че и да я хвърли да виси поне да не я търсим

# 543
  • Пловдив
Шапки не носим, все сме със сенници спуснати. Само на плажа слагахме шапки.
Пиф, завиждам ти 😂 При нас на морето едната кошара си остана в нашата спалня, като редувахме кое бебе да спи при нас. Ние си ги приспивахме. И даже се поядосахме на нашите, защото ходиха повече от нас на плаж и мрънкаха като искахме само с мъжа ми да ходим. Явно и те са искали да си починат и ни се разминаха очакванията 🤔

# 544
Как да научим бебетата да ядат храна с парчета? Малко по-едро да е и веднага го плюе или gag-ва и пак го плюе. Иначе в онова за плодовете си дъвче, като му дам в ръката краставица също, ама като е на ядене/манджа и край.

# 545
Как да научим бебетата да ядат храна с парчета? Малко по-едро да е и веднага го плюе или gag-ва и пак го плюе. Иначе в онова за плодовете си дъвче, като му дам в ръката краставица също, ама като е на ядене/манджа и край.
Не знам. С постоянство😀 Няколко пъти му давах бисквити на столчето за хранене , заставах срещу него и почвах да дъвча яростно бисквитата и повтарях дъвчи,дъвчи. Не знам дали помогна😀
Има ли зъби? Моето е с 4 зъба и дъвче. Научи се първо с пъпеш, после вече и други консистенции. Аз давах пюре и парченце от съответния плод/зеленчук, минати на пара.
Вече не пасирам, а мачкам с вилица. В началото се даваше, ама свикна.

# 546
И аз дъвча срещу него, той ми се хили, че се правя на клоун, ама прави каквото си реши 🤣 Ще пробвам по-смело. Има два зъба.

# 547
Ооо, и аз днес дъвках и Симона ми се хили - нулев ефект за дъвченето.
Тя нещо взе да отказа жълтъка в зеленчуковите пюрета. Дайте идея как да и го дам под друга форма, за да го яде? За момента яде прилично само кашата на сутрешната закуска и си мислех да има някаква междинно похапване на жълтък с каша, но да не го слагам в сутрешната, за да не се развали хубавото похапване.
Иначе аз работя за бицепс и трицепс. Дивачето все иска да е изправено, да ме катери, за да пипка нещо и аз съм на път да развия яки ръце (и това при положение, че тя е категория перце). Кака й днес я гледа за 5 минути, докато се цедях и каза, че се е изморила само, докато я гледа как се мята напред-назад в търсене на нещо за пипкане.

# 548
  • UK
Мда, сега се започва този период, да са ни здрави гърбовете и кръстовете, Алис отказва да седи седнала, иска да е на пода, права и да ходи насам натам, държи се за дивана, за масата, за каквото й падне, или аз я държа за ръка да може да си ходи навсякъде. Ще трябва скоро да купуваме обувки, защото не й се седи седнала в количката навън. Малко по малко обезопасяваме апартамента, то няма как без инциденти, ама дано не са много лоши.

Днес трябва да я снимаме за паспорт, ама се събуди много крива, та ще видим.

# 549
Аз правя мини палачинки с цяло яйце, брашно, банан, масло  и му давам да ги гризе. Изяжда по три броя.
Жълтък в пюрето не харесва. Същото е и със сирене в супа или пюре. Не знам как разбират 😀

# 550
  • Пловдив
Ние още сме на пюрета.
Днес за първи път ползвахме раница. Останах само с Биляна вечерта и така я изкарах. Как издържате да го правите често ? Ние бяхме два часа навън, усещах си краката много натоварени. Имам лека розацея и като се погледнах - избили ми розовите петна от жегата и натоварването 😂

# 551
Аз започнах да давам парчета храна и май я обърках. До скоро си ядеше пюрета без проблем, сега нещо отказва. Може и да е от режима, не знам.
Вие кога давате закуска/обяд/СЗ или вечеря?
Аз се опитвам да вкарам закуска, но не ми се получава. След сутрешното мляко не огладнява толкова бързо. А първата дрямка е около 2:30-2:40 след събуждане. Опитвам преди сън, но изглежда тогава не е гладна. А ако изчакам след дрямката пък, става много късно за закуска.

# 552
Как сте момичета,, на морето ли сте, ходихте ли? Как се държат бебчетата?

Аз бях се настроила от баткото, само го поносим по плажа, заспиваше и го оставяхме за час два да спи на плажа. Този беб обаче явно много се превъзбужда и носене и нищо не помага, дори и да заспи се буди много бързо. Но! Супер неочаквано и смешно, заспива в морето. Влизам като му е много далече от времето за сън, но той се сгушва в мен и заспива 😂

# 553
Ох не сме на море, блазе ви, борим се с регресията в 8 месец или не знам коя подред в комбинация със зъби. Научило е един ужасен звук като ръмжене на крава и постоянно го прави изпилява ми нервите до краен предел. Денем, нощем постоянно. Този нощ 2.5ч без прекъсване какво ли не пробвах смята на памперс, михме очите с вода, смяна на дрехите, говорене, играчки, звук НИЩО 2.5ч без 1сек почивка муууууууууууууууррррррррррррр....

# 554
  • Пловдив
И ние сме регресия и зъби или каквото е 😂 будят се супер често, аз сън не знам какво е. Будят се една друга, будят се по различни време, купон. А баща им спи и ме дразни до краен предел. Иде ми да му ги оставя и да си изляза сама. А , да и на оправдание, че трябвало да спи - той мислел по цял ден на работа и вадил парите вкъщи 🤬🤬🤬

Общи условия

Активация на акаунт