Декемврийски бебета - тема 2

• 16 856
  • 683
  •   3
Отговори
# 600
Ние май сме най-нисичките, обаче. 😃 Правихме кръщене в събота и едната й леля й подари проходилка на Little Dutch, но и там се хваща и се опитва да скача. Хич не й идва на акъла да мърда по друг начин. 😀

# 601
И моето днес беше на мерене - 10 килограма, 76 см. Рева през цялото време, преди се радваше на докторката. 😀
“Ама моля ви, дръжте му ръцете на това дете”.
Аз как да обясня, че той и мен ме бие🙈 не е нищо лично към нея. Другият месец ще и взема бонбони, че ми стана неудобно.

# 602
Аз идвам с въпрос. За тези, които искате да си направите фотосесии за Коледа и за първия рожден ден на детето - как ще процедирате? Аз повече се замислям да направим снимки само за рождения му ден, че иначе фотосесиите ще са много близо във времето, а и трябва да продам бъбрек за всичко. 🤣 На самия ден, малко преди деня ли се правят снимките?

# 603
Аз исках и двете, но в нашия град всички ми казаха в общи линии, че са твърде заети с коледни фотосесии и няма да правят други. Декемврийски бебета....късмет.

# 604
Ние мислим просто да си направим Коледна на рождения ден (през седмицата и ще го празнуваме следващия уикенд) - така имаме 2 в 1. На РД все някой ще снима - какво, че не е професионално. А на самата дата искаме да сме си само тримата и това е супер начин да го отбележим, според мен.

# 605
  • UK
Аз нямам намерение да й правя никакви професионални сесии. Вкъщи по Коледа е по красиво от което и да било студио, а телефона ми прави достатъчно добри снимки, та ще си се снимаме сами. Изобщо не подценявам професионализма на наистина добрите фотографи, но доста често снимките, които познати пускат във Фейсбук от такива сесии изобщо не ми харесват. Някои са супер, естествено. Смятаме да я заведем до една ферма за тикви ако се оправи времето преди Хелоуин, за рождения ден може би ще й вземем една торта да се поомаже и толкова Simple Smile

Снощи рева пет часа, ама як рев, нищо й нямаше, просто изпуснахме едната дрямка, втората беше много рано и много кратка, и като стана 7 и ревна това дете, до полунощ съм я дундуркала и няма заспиване и това е.

# 606
Мами, има ли още кърмещи сред вас? Как се справяте с нощните събуждания за кърмене? Аз все още кърмя Коки основно нощем/сутрин и някой път за успокоение или приспиване. Той се буди около 3 пъти нощем и вече не мога да разгранича кога се буди, защото е гладен, кога защото мозъкът му си упражнява новите умения и кога просто търси близост. Понеже спим заедно щом се събуди директно сяда в леглото и след това идва и се гушва в мен. Обаче, ако не го приспя с кърмене, той започва игра около час, която накрая завършва с рев.
С пълзенето се справя, но за сега не е много активен. Пропълзява малко и сяда и се върти, надига дупето нагоре с изпънати крака, набира се да се изправя. Предполагам че дупарта му тежи и за това не пълзи много. Днес го мерихме 75 см и 10.500 кг. И стигам до извода, че отглеждам змей-бузанин или змей-бозанин и двете са еднакво валидни.
С храненето - само обедните пюрета се приемат без протести, а двете закуски все по-често са предизвикателство. (Пък да се чудиш как се постигат тези килограми.) Да заместим и вечерята ми изглежда невъзможно към момента. С дъвкането все още не се справя или пък аз имам някакви по-големи очаквания, не знам... Има си и четири зъбчета, които не усетихме как се появиха.
И последно - след шестия месец Коки отказа самостоятелното заспиване, освен ако не е в количката. Имахме някакъв временен успех в един момент, но сега пак сме на етап аз да съм му приспивалката. Напоследък идва с бибата и ми ляга върху гърдите и така заспива, обаче това не важи за среднощните приспивания.
Иначе издава много звуци, но рядко сричкува, а най-любимите му играчки са лигавник и шише.

# 607
  • UK
И ние сме долу горе като вас, нощем се буди долу горе три пъти, или сяда, намира си да яде и евентуално заспива, или започва да плаче, аз я слагам легнала до мен да си яде и да заспи. Досега не съм успяла да я приспя без да я кърмя, според мен по скоро ме използва за биберон. Биберон отказва категорично.

# 608
За фотосесиите съм решила да правим смаш фотосесия за рождения ден. Харесвам такива снимки. На сестра ми за децата, леля им( аз😀) им подаряваше ваучери. Цените наистина са уау и ще си я плащам сама. Но така и не отидохме на фотосесия за новородено, тъй като гниех в болницата в тъга 😀
 За Коледа ще го снимаме сами.
Ще запазя тези дни, дано намеря място.
Иначе сега за есента ще го облека в тематични цветове и ще ги водим в гората😀баща му прави чудни снимки

# 609
Ние досега не сме си правили фотосесия и точно за първия рожден ден държа да направим. Беше тегава бременност и наистина държа да отбележа годината от финала й.
Ние продължаваме да се кърмим от шише, но интересното е, че така почти ги няма нощните будения за храна. Преди 2 седмици имаше двуседмичен период с будене за 1 хранене. Но пък ние сме на 6 хранения по норматив като я храним веднъж в просъница в полунощ, за да наддава някак, че няма и да си поиска.
Иначе тия дни любимото й е да стои права в кошарата и да оглежда кой какво прави от там, че и е като наблюдателна кула. Много се хили като сестра и си играе с кучето и ако някой каже нещо смешно и се засмеем. На дай 5 също е голям смях.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 09:18 от mаrtIna

# 610
Абсолютно същата ситуация, а за фотосесиите, като че ли сме пас.

И ние сме долу горе като вас, нощем се буди долу горе три пъти, или сяда, намира си да яде и евентуално заспива, или започва да плаче, аз я слагам легнала до мен да си яде и да заспи. Досега не съм успяла да я приспя без да я кърмя, според мен по скоро ме използва за биберон. Биберон отказва категорично.

# 611
И аз да се запиша, каква социално отговорна майка съм. Пътуваме ние със самолет само аз и бебето. Седим на предпоследен ред отзад откъм пътеката. Качваме се от задната врата. Толкова много съм се притеснила, детето да не вика да не притеснява хората до нас, залисвам, приспивам въобще каквото се сетите. Всичко минава добре, кацаме, ставам напълно схваната от цялото седене и представление. И като започна да се закача с хората, а аз вече просто нямам търпение да излезем преди да се развика, разреве или каквото и да е (бях единствената с бебе). Та толкова съм се вманиачила да не развалим спокойствието на някой, че нито видях или чух, че отварят само предна врата. Целият самолет се беше изпразнил, ЦЕЛИЯТ, а аз блокирам пътя на последния ред хора ми казаха 🫤 През цялото време седя и чакам да отворят задна врата зяпам в бебето, абсолютно без думи, много тъпо ми стана

Иначе не съм много по фотосесиите, никога не съм си правила, поради причината да не изглеждам като прошляк и бебето да реване там и да провалим плана на фотографа 😀 да се препотя 100 пъти да се разтече я спирала я друго... НО пък от друга страна съм извикала в ресторанта на рождения ден на бебчо фотограф за да ни нащрака бързо с гостите. По изгодно ми се стори плюс, че ако изглеждаме много зле, ще ме е по-малко яд

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 05:24 от gigato2

# 612
Аз идвам с въпрос. Знам, че е доста далеч и рождените дни и Коледа, но какво мислите да купувате на децата за празниците? Или по-скоро тези, които имате по-големи деца, с какво си играеха и се занимаваха на тази възраст?

# 613
  • Пловдив
Аз за празниците хич не съм мислила. От каквото имат нужда, веднага взимаме или която играчка ми хареса - също и някак нямаме нещо набелязано.
Аз да се оплача, че децата ми нещо се стреснаха от коритото и влизат с писъци. А преди обичаха банята. Не знам какво стана.

# 614
Аз за празниците хич не съм мислила. От каквото имат нужда, веднага взимаме или която играчка ми хареса - също и някак нямаме нещо набелязано.
Аз да се оплача, че децата ми нещо се стреснаха от коритото и влизат с писъци. А преди обичаха банята. Не знам какво стана.
Порастват 😀това става.

Общи условия

Активация на акаунт