Отговори
# 135
slanchezara Hands Plus1
Много предразсъдъци има към тия деца и ... малко обяснение и опит в комуникацията с тях.

# 136
По темата за децата със СОП, явно е , че не съм имала опит в образователната система, но сме имали среща с такова дете.

Смятам, че първо проблем е липсата на информираност на нас родителите.Все пак, ние на първо място обучаваме детето си.
Аз лично, бих предпочела детето ми да е далеч от деца със СОП(визирам от типа буйстващи), защото аз наистина не знам какъв е правилният подход, аз не съм имала опит с такива деца/хора и не знам как е редно да отреагираш за да се успокои детето/човека насреща.

Съответно, вторият проблем е липсата на информираност на децата ни.
Ако детето ми е в среда с човек, който знае какво и как трябва да се прави, то не бих имала проблем и то да се научи и да помага на това със СОП да се интегрира.

Така че,  за истинска интеграция ако имаше някакво въвеждане първо на нас като родители, после на децата, а не само ресурсен за СОП детето, ще е доста по-градивно и ще води до повече случаи като описаните на slanchezara. Всички друго е все едно сме се събрали на улицата и каквото стане, защото ни липсва знание и караме на усет.

Друг е въпросът, че явно има липси и при деца в норма, камо-ли СОП.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 07:11 от BlossomStar

Общи условия

Активация на акаунт