Подготовка за малкия човек - тема 29

• 35 710
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
А дали някой е тествал пелените им? Чудя се между техните и Bamboo…

# 586
Здравейте!
Моля да ми препоръчате одеяло от Мериносова вълна..
Колебая се между Cotton hug и от Шушулка, гледах и на Gush , но не знам дали си заслужава, качество - цена..Rolling Eyes  Ще съм благодарна на отзиви. 🙂

# 587
  • Sofia
Гуш са хубави, но твърде скъпи. Ако има по-изгодна алтернатива пробвайте.

# 588
Момичета, на колко седмици/месеци е позволено от ортопедична гледна точка да поставям бебето в люлки тип Ла Скала? Четох нещо за 2 месеца чак? Вътре са по-хлътнали от кошницата за кола на сайбекс примерно. Дори да сложа нещо да я изпълня, пак се тревожа за позицията на тялото..

# 589
Аз бих изчакала до третия месец когато мускулният тонус вече е по-балансиран и бебето може по-лесно да поддържа естествена поза. Също бих ограничила до 15-20 минути като продължителност.

# 590
Аз със сходен въпрос и предполагам, че отговора ще е същия - от кога може да се ползва бебешки шезлонг? Виждала съм бебета на по 1 месец да слагат в такива, но не знам дали е удачно. Също ако някоя мама има опит и може да препоръча някой 😃
Не съм се насочила към определен, иска ми се само да може да се сгъва.

# 591
До два навършени месеца най-подходящата повърхност за едно бебе е равна и твърда. Някои ортопеди препоръчват дори и повече да се изчака преди употребата на всякакви люлки, шезлонги и т.н.

# 592
  • Бургас
Здравейте! Взехме си зимен порт за изписването на бебчо. Въпросът ми е ползвате ли такъв тип портове и дали има смисъл от покупката на по-тънък за лятото/есента?

# 593
  • Варна
Здравейте! Взехме си зимен порт за изписването на бебчо. Въпросът ми е ползвате ли такъв тип портове и дали има смисъл от покупката на по-тънък за лятото/есента?

Аз не че нещо ама ........ с тоя зимен порт, как възнамерявате при изписването да го сложите детето в столчето за кола? Flushed
Според мен, това може да се ползва основно за снимките в родилното и евентуално в коша за новородено.

Бих посъветвал да разгледате чувалчета за столчета за кола, които могат да служат и за изписване и за столчето за кола и за коша за новородено.

# 594
  • Бургас
РОШ_

Не смятам да го използвам за столчето за кола, а за самото изписване като одеалце. (Към края на декември ще е, в София, което значи доста студено време)

# 595
За мен е изцяло излишна покупка.

# 596
Лятото/есента детето ще е вече на възраст където ще може просто да покривате с одеалце/пелена. Повечето порт-ове май са с някакви стандартни размери и може да бъде късичко за 5-6м. Бебе

# 597
Баткото също ми е декемврийче и такъв порт въобще не сме ползвали. И на мен ми се струва страшно неудобно и непрактично от гледна точка на слагането после в кошницата за колата и прибирането вкъщи... Ако е само за снимките в родилното... Ок,ама иначе ми е безсмислено. А за по-голямо бебе пък абсурд - те пролетта/есента вече почват да ритат доста активно и да шават ... Не мисля, че бебето би се чувствало комфортно в такъв порт.

# 598
И за мен е излишно или по-скоро не задължително. Аз поне взех не скъпо такова и ползвах после за одеялце в количката или в леглото(за кратко, тъй като предпочетох да спи с чувалче за по-безопасно)

# 599
  • Варна
РОШ_

Не смятам да го използвам за столчето за кола, а за самото изписване като одеалце. (Към края на декември ще е, в София, което значи доста студено време)

Според мен, по - добрия и работещ вариант би изглеждал така

Общи условия

Активация на акаунт