Подготовка за малкия човек - тема 29

• 35 666
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Предстои ми раждане и се подготвяме за малкото човече. И понеже ми е първа бременност се чудим за матрачето на количката за коша какво трябва да бъде.. твърдо, меко? Ще съм много благодарна за отговорите Ви!
Кое е “ матрачето на количката за коша”? Ако въпросът е за зимния кол на количката, то той си е с матраче. Не разбирам въпроса.

# 16
Здравейте! Предстои ми раждане и се подготвяме за малкото човече. И понеже ми е първа бременност се чудим за матрачето на количката за коша какво трябва да бъде.. твърдо, меко? Ще съм много благодарна за отговорите Ви!
Кое е “ матрачето на количката за коша”? Ако въпросът е за зимния кол на количката, то той си е с матраче. Не разбирам въпроса.

При поръчването на количката нали самия кош идва без матраче или се бъркам? Или си идва с матраче, защото аз не разбирам😅

# 17
Разходете се до един магазин и разгледайте различните модели колички. Аз такава бес матрак не съм видяла. Ако говорим за кош за новородено.

# 18
Разходете се до един магазин и разгледайте различните модели колички. Аз такава бес матрак не съм видяла. Ако говорим за кош за новородено.

Да говорим за кош за новородено..,но аз ще поръчвам и там не пише че има матрак

# 19
Повечето колички си идват с матрак, иначе от това което изчетох и изгледах - трябва да е по-скоро твърдо. Може да видите и темата за количките - Бебешката количка - цяла наука за второ висше

# 20
Не спирам да се изумявам. Как ще поръчате количка без да сте я видяли на живо. Това да не са чифт чорапи за 2 лв?
Отидете в един нормален магазин, разгледайте различните модели. Вижте коя колко тежи, как се сгъва, какви допълнителни функции има. Пробвайте коя как се движи и коя ще е подходяща за вашия ръст. Тогава направете избор и си я поръчвайте откъдето решите.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 15:17 от Mimito_75

# 21

Бебето трябва да спи единствено на твърда повърхност без значение къде. Меките повърхности са си риск за задушаване. Иначе в кошчето за новородено си има мини матраче по принцип

# 22
Не спирам да се изумявам. Как ще поръчате количка без да сте я видяли на живо. Това да не са чифт чорапи за 2 лв?
Отидете в един нормален магазин, разгледайте различните модели. Вижте коя колко тежи, как се сгъва, какви допълнителни функции има. Пробвайте коя как се движи и коя ще е подходяща за вашия ръст. Тогава направете избор и си я поръчвайте откъдето решите.

Не виждам в моя въпрос къде съм ви питала дали спирате или не спирате да се изумявате…мисля че въпроса ми е в съвсем друга насока..

# 23

Нашата количка има някакъв супер тънък, дори не мога да нарека матрак, през който се усещаха коланите, които не се ползват при новородено. Закупихме матрак за кош за новородено.
Съгласна съм, че новородените трябва да спят на твърдо, но в количка са под постоянен контрол, така че не виждам за какъв риск от задушаване говорим.
Прилагам нашето матраче.

# 24
Позиционната асфикция, която е риск при меки и наклонени повърхности, се случва за минути и е тиха и не се чува. Повечето майки все ще се загледат някъде за минута, като бутат количката. А и кошът за количката може да се ползва вкъщи, има някои с поставка за спалнята или пък ако е заспало след разходка, да се остави да спи там. Много е удобно, моето бебче така спеше през нощта до скоро.

# 25
Може би и за гръбнака е по добре на по твърдо?

# 26
За матрак на кошара се препоръчва да е твърд.
За количка, досега не съм се замисляла, защото реално когато ние търсихме за баткото, всички модели си бяха с включен.
Сега за бебето смятам да взема този, защото след баткото, количката я използваха наши приятели и реално не знам до колко оригиналното матраче е вече ок:

# 27
  • София
Магика
Uriage в момента (душ гел, лосион и линимент), но като ми свърши ще минавам на Aderma, за съжаление бебето ми е склонно към дерматит.За подсичане ползвам кремчето на Адерма при нужда само.

За подсичане - ако го ползваш ежедневно, Судокрем не става.Той е като видиш, че вече се подсича.
Може да видиш Павловича мас, на Мустела кремчето,на Хип, Биодерма, те са с по-ниско съдържание на цинк и стават за ежедневно ползване.
Шампоан бях взела единствено за крустичките на Мустела, иначе душ гела ми е 2 в 1.И то ако има повечко крусти бебето е по-добре кремче да се вземе, действа по-добре от шампоаните.
 Олио за лятото не е ок, по-добре лосионче.

Rocket, бяхме с абсолютно същото в количката, по-меко е, отколкото си го представях, но пък е най-твърдото от всички, които имаха във Вис Виталис.

# 28
Моята количка беше без никакъв матрак. Явно е бил по-стар модел на кикабу ( взехме я от приятели ) и самия модел беше платнена, не много дебела, и с една тънка постелка през която минават коланите и това е. Никакъв матрак. Така че определено има и такива.

# 29
Не винаги може да видиш и пробваш на живо количката, която си харесала. Например за близнаци почти няма къде реално да видиш повече от 1-2 модела в реален магазин

Общи условия

Активация на акаунт