Раздяла или изневяра

• 32 210
  • 773
  •   1
Отговори
# 225
Авторе, пишеш, че на жена ти пътувания и почивки не й липсват.
Заедно ли пътувате, цялото семейство, или тя ходи по почивки с децата, докато ти си зает с бизнеса си?
Това би обяснило отношенията ви, защото, честно казано, аз не ги разбрах.

На почивки и екскурзии ходим всички, тъй като искам и на децата да им е приятно. Работата ми не е свързана с бизнес.

# 226
Хубаво, ходите заедно на почивки, в домакинството и двамата участвате, децата и двамата обичате и гледате... Какъв ви е проблемът, бе хора? Не харесвате едни и същи филми... Ами то май само сексът остана като проблем. Ако може да се каже "само", когато става дума за секс. И свързано с това, как (според теб) те гледа тази жена...
Не сме малки деца, ако там е заровен ключът от палатката, има варианти, знаеш. Могат да се оправят нещата.

# 227
Хубаво, ходите заедно на почивки, в домакинството и двамата участвате, децата и двамата обичате и гледате... Какъв ви е проблемът, бе хора? Не харесвате едни и същи филми... Ами то май само сексът остана като проблем. Ако може да се каже "само", когато става дума за секс. И свързано с това, как (според теб) те гледа тази жена...
Не сме малки деца, ако там е заровен ключът от палатката, има варианти, знаеш. Могат да се оправят нещата.

Още в началото на публикацията споменах, че просто не сме подходящи един за друг. Бях се зарекъл да не говоря нищо лошо за жена ми, но в този случай няма как да отговоря на въпроса. За съжаление жена ми има прекалелно големи очаквания към мен. Общо взето положението е всичко или нищо. Ако е трябвало да направя опреден брой неща през седмицата или да постъпя по определен начин, винаги се гледа под лупа това, което не съм свършил или пък не съм постъпил добре. Всичко добро, което съм свършил за деня, е вече забравено за следващия ден. Този режим е адски натоварващ, поне за мен.

Тъй като все пак ми е останало някакво себеуважение, не мога да се оставя да ми казва, че абсолютно нищо не върша и всички други мъже са по-добри от мен. Да, знам, че не съм перфектен, но съм абсолютно убеден, че правя много повече за семейството от другите мъже. Доста често се стига до скандал, след който не си говорим поне по 3-4 дни. Може да се каже, че поне 70% от времето сме скарани.

Струва ми се, че наближава времето, в което ще ú кажа - да, не съм перфектен, не съм добър за теб, не мога да отговоря на твоите изисквания/очаквания, свободна си да си намериш мъж, който ще се справя по-добре от мен. Не се съмнявам, че има такива. Явно просто не сме един за друг.

# 228
  • Далечният изток
Ахааа... Чети темата за невъзможните хора тук във форума. Чети за енергийните вампири, токсичните хора. Според мен ще си познаеш човека в описанията.

# 229
Струва ми се, че наближава времето, в което ще ú кажа - да, не съм перфектен, не съм добър за теб, не мога да отговоря на твоите изисквания/очаквания,
Скрит текст:
свободна си да си намериш мъж, който ще се справя по-добре от мен. Не се съмнявам, че има такива. Явно просто не сме един за друг.
На твое място след тази част, "ще дам избор" - приемаш ли ме такъв или си свобдна да търсиш друг човек.

Да, така описано е гадно. Но и тук разговорите са важни. Научи се да казваш НЕ - още при поемане на обещания казваш няма да ми стигне времето (примерно). И ако не можеш по-добре - предлагаш да наемете платена помощ.
Човек трябва да се научи да поставя граници. И това е важно за теб самия - и за тази, и за евентуална друга връзка. На добрите хора често им се качват на главата.
Успех!

# 230
Мале, мега изморително.
И, викаш, ти стана на 545454 години и не се научи, че не е нужно да отговаряш на нечии очаквания и да казваш не, когато не ти е ок.
Ами, време ти е да отхвърлиш назиданието на мама и да си имаш отношения с жена, не с майка ти дето ти размята пръст, че не си си почистил стаята и научил уроците, не си записал въпросното висше.

# 231
Струва ми се, че наближава времето, в което ще ú кажа - да, не съм перфектен, не съм добър за теб, не мога да отговоря на твоите изисквания/очаквания,
Скрит текст:
свободна си да си намериш мъж, който ще се справя по-добре от мен. Не се съмнявам, че има такива. Явно просто не сме един за друг.
На твое място след тази част, "ще дам избор" - приемаш ли ме такъв или си свобдна да търсиш друг човек.

Да, така описано е гадно. Но и тук разговорите са важни. Научи се да казваш НЕ - още при поемане на обещания казваш няма да ми стигне времето (примерно). И ако не можеш по-добре - предлагаш да наемете платена помощ.
Човек трябва да се научи да поставя граници. И това е важно за теб самия - и за тази, и за евентуална друга връзка. На добрите хора често им се качват на главата.
Успех!

По принцип не исках да пиша такива неща, тъй като жена ми не участва тук и не може да си каже нейната гледна точка. Разговорите никога не са ми били силата и на това се дължат много от проблемите ми.

# 232
Щом не намираш вина в себе си. И грам пък нищичко не можеш да промениш. Седни и ѝ напиши едно писмо със всичките тези неща, които изля тук.
Да, не е приятно да се живее живота така. Болезнено е да получаваш непрестанна критика и да не бъдеш оценен.
Напиши ѝ го културно или ѝ го кажи в очите, ако можеш. Ама всичко, което желаеш да се промени.
После ѝ кажи, че доброволно се е съгласила да се омъжи за теб. Както и ти доброволно си се оженил. Насила никой не държи. Никой никого не е вързал. Нещата не вървят. Това и това не ми харесва или да го променим или ти връщам свободата. Децата ще са добре. Ще ни е гузно, но ще се справим. Гледай да си добре и с двата варианта, авторв. Ако избере да работите за заздравяване на брака - добре. Работи си и ти твоята част. Не да сочиш само  със свито юмруче и показалец, не забравяй, че другите четири пръста сочат теб. Ако пък не - край на твоята дилема и душевни терзания. Изнасяш се. Все ще си намериш нещо.

# 233
Тук много добре се изразяваш.
Защо не ѝ ги кажеш тези неща?

# 234
Щом не намираш вина в себе си. И грам пък нищичко не можеш да промениш. Седни и ѝ напиши едно писмо със всичките тези неща, които изля тук.
Да, не е приятно да се живее живота така. Болезнено е да получаваш непрестанна критика и да не бъдеш оценен.
Напиши ѝ го културно или ѝ го кажи в очите, ако можеш. Ама всичко, което желаеш да се промени.
После ѝ кажи, че доброволно се е съгласила да се омъжи за теб. Както и ти доброволно си се оженил. Насила никой не държи. Никой никого не е вързал. Нещата не вървят. Това и това не ми харесва или да го променим или ти връщам свободата. Децата ще са добре. Ще ни е гузно, но ще се справим. Гледай да си добре и с двата варианта, авторв. Ако избере да работите за заздравяване на брака - добре. Работи си и ти твоята част. Не да сочиш само  със свито юмруче и показалец, не забравяй, че другите четири пръста сочат теб. Ако пък не - край на твоята дилема и душевни терзания. Изнасяш се. Все ще си намериш нещо.

Много добре казано, благодаря!

# 235
Вероятно няма кой да го изслуша.

# 236
Ако се изразявам много добре на китайски, дали ще ме разберете?
Понякога двойките говорят на различни езици, уж слушат, но не разбират другия.
Съгласна съм, че трябва да опитат. Ако не стане ... всеки тръгва по своя път.

# 237
Тук много добре се изразяваш.
Защо не ѝ ги кажеш тези неща?

Определено ще и ги кажа. Невъзможно е да продължим така.

# 238
  • Out of the Mix
358, директно да си ходи госпоицата, след последния ти пост по-горе.
Не виждам какво правиш с нея повече.
Със следващата ще знаеш как да не се държат с теб, и парираш всичко в зародиш, ако започнеш да виждаш яко червени лампи, светофари, или почва да ти говори нещо на въпреки. Не бъди повече мазохист.

# 239
358, директно да си ходи госпоицата, след последния ти пост по-горе.
Не виждам какво правиш с нея повече.
Със следващата ще знаеш как да не се държат с теб, и парираш всичко в зародиш, ако започнеш да виждаш яко червени лампи, светофари, или почва да ти говори нещо на въпреки. Не бъди повече мазохист.

Разчитам, че с разговор с нея ще изясним кой какво иска. Ако държи поне малко на мен, ще трябва да се опита да се коригира. Все пак не винаги е било така. Същото важи и за мен, тъй като и аз не съм безгрешен.

Общи условия

Активация на акаунт