Операция на щитовидната жлеза-21

• 19 684
  • 381
  •   1
Отговори
# 360
  • някъде другаде
И аз съм оперирана през март. За TSH ми каза ендокринолога същото. Не ми се е случвало , и аз работя от време на време в градината.

# 361
Здравейте!
Може ли да ме насочите към ендокринолог, който има опит с диагностика и лечение на (евентуален аденом) паращитовидна жлеза в гр. Пловдив. При мен витамин Д от години е в дефицит, след назначен прием от юли на Хидроферол по схема (един месец по 1 капсула седмично, след това по 1 капсула месечно) достигнах непостиганите досега от мен 56.3 nmol/l (референтни стойности 80-250), паратхормон 152 ng/l (референтни стойности 15-65). При мен и ТАТ е висок - 323 IU/ml (референтни стойности 0-115), т.е. автоимунен тиреоидит, ни за него нищо не ми е изписвано. Калцият ми е в норма, единствено е излизал от норма, когато ми бе назначен прием на такъв за месец. Продължавам да приемам Хидроферол веднъж месечно, но не знам дали да продължавам да чакам паратхормона да се понижи ... изобщо ще се случи ли само чрез медикаментозно лечение, което би било чудесно.

Аз съм доволна от д-р Ботушанов,но не работи с НЗОК.Междудругото при мен хистологията показа хиперплазия,а не аденом.И аз също съм супер впечатлена от цялото отделение в Софиямед.Сега ба 04.12 съм при ендокринолога и да видим как са стойностите на хормоните.Веднага след операцията калцият ми беше 2.1,вече не изтръпвам,но все още ,когато се изморя се рсзтрепервам,задъхвам, понякога и минизтръпват пак коленете и петите.Оттокът чак сега почна да пада-3 седмици след операцията, като все още имам нещо като джоб,пълен с течност,но казаха,че било нормално...Та сега не знам защо толкова се рсзтрепервам и измарям,от операцията или ит хормоните..

# 362
  • София
Ако всичко е наред с операцията и всичко е извадено, как спада тиреоглобулина във времето до пълно  спадане? Какви са максималните стойности при високо тсх (преди сцинтиграфия примерно) и какви са при подтиснато 0.1? Трябва ли да се изследват и антителата?

# 363
  • Варна
След йод се очаква да спадне максимално, моето например никога не е било 0, защото не съм пила йод. Изследват се anti-tg антителата, точно заради това.

# 364
Здравейте, бих се радвала за съвет от Вас, защото сте минали по-този път.
Аз съм на 35г. От 10 години си следя възел на щитовидната жлеза, който нямаше промяна през годините. 2021г (след като не бях ходила на преглед близо 3 год и имах бременост през това време) ми се беше появил втори възел. Направиха биопсия, въпреки че д-ра като ги видя каза, че е излишно според него. Резултатите бяха добре. Преди два месеца на контролен преглед ендокринолога ми каза, че са се появили калцификати на единия възел.  Тя се притесни много и каза да си направия консултация с доц. Шинков. Но час за преглед при него няма. Сега съм объркана какво да направя- да търся преглед при друг ендокринолог или да запазя час за биопсия или сцинтиграфия. Не знам кое изследване е по-добро. Ще съм благодарна да чуя вашето мнение, защото нямам близки минали по този път.

# 365
Здравейте, бих се радвала за съвет от Вас, защото сте минали по-този път.
Аз съм на 35г. От 10 години си следя възел на щитовидната жлеза, който нямаше промяна през годините. 2021г (след като не бях ходила на преглед близо 3 год и имах бременост през това време) ми се беше появил втори възел. Направиха биопсия, въпреки че д-ра като ги видя каза, че е излишно според него. Резултатите бяха добре. Преди два месеца на контролен преглед ендокринолога ми каза, че са се появили калцификати на единия възел.  Тя се притесни много и каза да си направия консултация с доц. Шинков. Но час за преглед при него няма. Сега съм объркана какво да направя- да търся преглед при друг ендокринолог или да запазя час за биопсия или сцинтиграфия. Не знам кое изследване е по-добро. Ще съм благодарна да чуя вашето мнение, защото нямам близки минали по този път.
Може да направите биопсия при Влахов в Софиямед. Май няма смисъл още един ендокринолог да казва мнение, все ще ви гложди.

# 366
Благодаря Ви! Весели празници!

# 367
Професор Пандев в София е най - добрия за операции на щитовидната жлеза !
И ако може да се изчака и избегне операция е най добре той ми следи възела вече 10 години навсякъде искаха още преди 10 години да му оперират въпреки че е пораснал той пак каза че не трябва операция вика всички първо казват операция .
За мен той е най добрия и да решите да си правите операции просто се консултирайте с него

# 368
  • София
Имате ли биопсия , как я следи?

# 369
  • София
Професор Пандев в София е най - добрия за операции на щитовидната жлеза !
И ако може да се изчака и избегне операция е най добре той ми следи възела вече 10 години навсякъде искаха още преди 10 години да му оперират въпреки че е пораснал той пак каза че не трябва операция вика всички първо казват операция .
За мен той е най добрия и да решите да си правите операции просто се консултирайте с него

По-скоро - ако решим да НЕ СИ правим операция, да се консултираме с него.

# 370
Здравейте, някой който е минал през др Видинов може ли да сподели как минава деня на операцията в СофияМед? Предстои ми операция при него за премахване на лимфен възел и цялата щитовидна жлеза. Каза че 99% имам рак

# 371
Здравейте, някой който е минал през др Видинов може ли да сподели как минава деня на операцията в СофияМед? Предстои ми операция при него за премахване на лимфен възел и цялата щитовидна жлеза. Каза че 99% имам рак
Назад има много писано. Аз си премахнах друго там, но в стаята бяха все жени с махнати щитовидни жлези.
Предишната вечер не ядете, дават ви един лист с указания.
Оперират ви сутринта и до другата сутрин лежите, това е най- неудобната част. На някои слагат дренаж, на други не.
Персоналът са мили и ще ви обслужват добре.
После лека- полека си ставате, раздвижвате и така.

# 372
  • София
exsberry имам питанка: ти отказа РАЙ, в момента имаш ли активни възли някъде или всичко е изчистено?;  как се следиш - само по тиреоглобулин,  колко е той?

# 373
  • Варна
Не съм ходила на ехограф от пролетта от след 2рата ами операция реално. Така че нищо не съм следила особено - освен 1 кръвни есента с Тг и може би трябва да отида някой да ме види на ехограф, да. Но да, най-общо е ехограф и тг следенето - като при всеки друг и с РАЙ и без РАЙ.

# 374
Здравейте,
ще ми правят операция за махане на левия лоб на щитовидна жлеза.
Лежах 3 дни в болница за изследвания, направиха ехография и се вижда 4.5 см възел.
Това, което ми е странно е че не искаха да правят биопсия, бил голям и независимо от резултата е за операция.
Но също казаха, че по време на операция се прави изследване гефрир.
Хирургът, при който вече имам дата обаче каза че няма да прави гефрир.
Отделно съм чел, че при рак се махат и лимфни възли, а хирурга каза в епикризата не пишело че трябва да се махат възли.
На вас правиха ли биопсия и гефрир?
Ако да, къде се оперирахте?
Ако хистологията покаже рак, отделна операция за лимфни възли ли ще правя?

Общи условия

Активация на акаунт