Операция на щитовидната жлеза-21

• 15 818
  • 346
  •   1
Отговори
# 345
Аз да питам тези, на които е махната цялата жлеза заради Базед, кога след операцията ви изписват Л-тироксин? Чувам, че при някои чак след месец? Това нормално ли е? Аз не искам да стана 200 кг, да ми окапе косата и да ме болят всички кости и тсх да ми скочи до небето, ще искам да ми изпишат веднага заместващ хормон…

# 346
etaniel, 🤗

Сигурно ще се включат и другите момичета, но специално от това, което съм чела за д-р Видинов, е, че той е един от хирурзите, които веднага изписват хормон.

Вероятно и с теб ще стане така, дори и да не си говорила предварително с него за това.

Наистина е най-добре да ти пишат момичетата, които са били с Базед.
Защото при вас е малко по-специфично.
Тъй като в организма ви доскоро е имало малко по-голямо количество хормони от обикновеното.

Аз изкарах цели 45 дни без хормон. 🥴
Хирургът остави тези неща на преценката на ендокринолога.

Това, което усетих, още първите дни след операцията, беше, че започна да ми става малко по-тежко, веднага след като хапнех нещо.
Чувствах се някак леко "натежала" и "тромава".
Иначе изобщо не съм напълнявала през този период - въпреки метаболизма, който започна да се забавя.

Много е относително и индивидуално това с напълняването.
Да, има доста жени и мъже, които качват много килограми и се оплакват, че "няма сваляне" и направо имат чувството, че "пълнеят от въздуха".
Но някои от тях си остават така и след започването на хормона. 😕
Въпрос на организъм е при всеки.

И при хората с жлеза, но с Хашимото, също го има този проблем - въпреки хормона.

Ти вече си видяла моите постове - аз съм направо като от Аушвиц - кльощава и "изтъняла" - тънка като вейка.
Но при мен е някакво недобро усвояване на витамините и минералите, които получавам от храната.
С хранителните добавки също малко съм "скарана", защото повечето не ми влияят добре на стомаха. 🥹
Мъча се да ги пия - но не ми се получават особено добре нещата...

При мен косопадът се засили в последните 2 години - заради по-рано настъпилата менопауза и загубата на естроген. 🥺
Но то е свързано пак и с дефицита на витамини и минерали - плюс хормоналния дисбаланс, който ме връхлетя.

При всеки е различно...

Още е рано да се тревожиш за тези неща.
Не се знае при теб кое как ще бъде.
Не се плаши предварително. 🌺

Ще ти стискам палци за утре!
🙏🍀🌈🌟

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 15:20 от Непоправима романтичка

Общи условия

Активация на акаунт