Операция на щитовидната жлеза-21

• 15 797
  • 346
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Дренажът стои, докато лежиш, така че не е нещо толкова проблемно. Относно другите съпътстващи неудобства - на мен ми се наложи да помоля за подлога само веднъж, по малка нужда. Тъй като от вечерта преди операцията не се приема вода, след това също, няма да ти се ходи.

# 331
  • Варна
Явно различно навсякъде.. във Варна имах дренаж, докато не си тръгнах.. в Плевен за лимфните възли, Пандев каза, че слагат дренаж, за да видят течността и да се подсигурят, че не са докоснали някакъв си нерв или каквото е там, а не заради други опасения - беше супер миниатюрен и буквално да видят да не се оцветяла лимфнататечност "грешно".

# 332
Минах ,момичета   ,благодаря   , но заради позата ми е трудно да пиша,утре ще се включа 🙂

# 333
Здравейте отново!
Аз реших да отложа операцията. Отидох за второ мнение и най-после някой ми обясни точно какво ми е. В общи линии страшно при мене ще стане когато настъпи менопаузата, ще има голяма опасност за костите ми. И тогава вече ще е наложителна операция.  Друга причина би била, ако възелът нарастне над 3см. Сега се надявам тези процеси да се забавят максимално дълго. Simple Smile

# 334
Какво имаш пред вид ще стане страшно в менопаузата и какво ще стане с костите? Сега каква е диагнозата? Мерси

# 335
Здравейте  отново. ЗА моята операция в Софиямед при д-р Видинов, паращитовидна жлеза-болницата е супер,мие се получили 4 пъти на ден ,отношението също е прекрасно. Докторът много не бих казала, че е разговорлив ,но не ми е проблем. Избрах миниинвазивния начин.Упойката е страхотна ,събудих се свежа като краставички!И до тук хубавото-целият проблем и на мен и на момичето до мен(тя беше с изцяло махане на ЩЗ) бяха болките в гърба...Общо взето-вземете ди удобна възглавница,трахизан и стрепсилс за смучене и нещо за киселини(и двете имахме доста силни).Аз към 2.30 сутринта стабах,защото не издържсх просто.Иначе и обезболяването е добро,днес си купихме и таблетки за гърба.

# 336
Fani, 🤗

Вероятно още не ти е излязла хистологията, но предполагам, че докторът може би ти е казал как е протекла операцията.
И какво е видял и направил.

Другите 3 паращитовидни жлези запазил ли ти ги е?
Доколкото бях разбрала за твоя случай - ти имаше аденом на една от паращитовидните жлези, който е доброкачествен, но причинява хиперпаратиреоидизъм - високо съдържание на калций в кръвта и тъканите.
И като цяло нарушена калциево-фосфорна обмяна.
Която си има своята клинична изява.
И затова ендокринолозите и хирурзите  препоръчват оперативно отстраняване на засегнатата жлеза.

Това неразположение, което усещаш сега в гърдите - го имах и аз - парене, рефлукс, стягане, лека болка и тежест.
Мисля, че се дължи на дезинфекционния разтвор, в който е била потопена интубационната тръба преди операцията.

И други дами бяха споменали за тези неразположения, когато разказваха на etaniel как са се чувствали след операцията.

Не се притеснявай - постепенно ще отшуми.
И мястото там ще се успокои. 🍀

Извинявай за личните въпроси - ако не ти се отговаря, ще те разбера. 😇
Просто съм загрижена за теб и затова те попитах за повече подробности.
😘🍀🌈❤️

# 337
О,много благодаря, да,има логика това за тръбата,тъйкато аз не съм имала никога киселини и направо се шашнах  ,защото и тежест,да...Не разбрах дали е махнал само аденома или цялата жлеза,но сега калцият е 2.2(от 2.9)
Засега нищо каза,че няма да изписва имам само изтръпване на петите през няколко чсса.След месец пак трябва да пусна изследвания за хормоните..

Каза,че е пуснал цитология(предполагам и хистология),че нямало нищо притеснително доколкото разбрах рам-за каквото сме говорили,това е видял и махнал

# 338
🤗🤗🤗🍀🍀🍀❤️❤️❤️

Zar4e,

Понеже последният пост тук беше мой, нямаше как да напиша нов отговор към теб и трябваше да допълня сърчицата, които изпратих на Fani. 🌺

Много добре си направила, че си чула още едно лекарско мнение, а не си се лутала между коментарите и съветите на хората от форумите.

Защото всяка тяхна история е различна и според това, което им се е случило на тях - такива отговори и мнения дават.

Гледай си живота, момиче! 😘
Щом се чувстваш добре и изследванията са добри - не се занимавай с болници.

Това с менопаузата, костите и остеопорозата е доста относително и пак си е строго индивидуално.
Така че не се плаши предварително. 🍀

Дано възелчето да си "кротува" и да не ти създава проблеми още дълго време! 🙏

Идват празници и хубави семейни поводи - обгради си се с любимите хора, усмихвай се и се опитай да не мислиш какво евентуално би могло да се случи след време.

Всичко си е "Божа работа".  

Не се тревожи за неща, които може изобщо да не достигнат до теб.
Успокой душата, мисли позитивно и бъди щастлива с хората, които те обичат и са до теб!
❤️🍀🌈🌟

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:08 от Непоправима романтичка

# 339
Момичета,аз имам въпрос-вчера ми казаха,че калцият е паднал на 2.2.Още от вчера си имам изтръпване на петите и колената,което споделих и ми казаха,че е нормално. ОТ тсзи сутрин ми изтръпват и ръцете и лицето,пак казаха   ,че е нормално  дори и при калций в норма и си ме изписаха без сутринта да го измерят(което бях останала с впечатление, че ще направят).Като цяло и днес ми е едно от пуснато,гади ми се,рсзтреперано и сега вече съм си вкъщи и ме хвана паниката,че не е нормално и се чудя и в почивни дни какво да правя...Съседката по легло (със която поддържаме връзка и изписаха ден по-рано) сутринта ми писа,че и тя е цялата изтръпнала,но без лицето.Нямам сърцебиене или задух,но определено не се чувствам добре..

# 340
Fani, 🤗

Аз бях така - като се прибрах вкъщи, направих много силна криза.
Изтръпнаха ми и лицето, и устните, и пръстите на ръцете.
Появиха се крампи по краката...

Уплаших се и отидох обратно до Александровска болница.
Дежурният лекар ме посрещна на вратата и ми каза да си купя "Идеос" - разтворимите таблетки калций + вит.D.

Може би около 10-ина дни пих по няколко таблетки сутрин, обед и вечер - и изтръпването изчезна.

В групата във Фейсбук често виждам, че пишат за различни видове марки калций и вит.D.
Лекарите им изписват най-вече "Остео Д" - не знам доколко би ти помогнал, но те и няма да ти го дадат в аптеката без рецепта (предполагам).

Някои са доволни и от спрея на "BetterYou" - Вит. D + К2 - него можеш да си го вземеш свободно от аптеката.

Ако искаш, пробвай различни варианти и виж от кой ще имаш най-голям ефект.
🙏🍀❤️

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 17:58 от Непоправима романтичка

# 341
Ами според chatGPT ,едва ли не трябва да тичам до спешното и съм в кризисно състояние...дали да не отида се чудя или да помоля моя мъж направо да ми вземе нещо ама така пък без да си знам стойностите....Че съм и сама  той е с детето на мач извън града, че нали нищо ми нямаше..и си му казах отивай..

# 342
Fani, пиши му на Видинов на вайбър или му се обади. Ще ти пиша на лични

# 343
Калций 2.2 не е нисък, но дори при таква стойност може да се почувства тръпнене на крайниците и лицето.
Аз също съм с отстранена паращитовидна железа и хирурга ми каза, че с калций на таблетки не може да се предозира, затова ако почувствам тръпнене да си взимам по 1 таблетка Идеос. Схемата беше 3 дни х 2 таблетки дневно и 3 дни х 1 таблетка. Още няколко дни продължих да взимам по 1-2 таблетки пак по съвет на доктора.
Обясниха ми, че с венозен калций може да се предозира и това може да е опасно, но на таблетки може да се взима спокойно, защото се изхвърля през стомаха.

# 344
Благодаря ви,ами аз писах на доктора и той ми каза, че е нормално, тъйкато досега съм свикнала на калций 3 толкова дълго време и затова е така 🥰

Общи условия

Активация на акаунт