Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 31 018
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
MayGodBless спряхме се на столчето Joie i-Spin 360™, 40-105 см с оценка от 1.8 от тестовете на ADAC, което е супер. Колебаех се дали да не е Joie i-Spin Safe™, тъй като то има и Plus Test, но то може да стои само в посока обратна на посоката на движение, което не ми хареса. Докато първото се върти на 360 градуса. И двете столчета са топ, а съотношението цена-качество е много добро. Цената им е 599, но с намалението от 25% излизат по 450лв чисто новички.

Кошарата, на която май се спрях е Next to me Joie roomie™ glide. За първите поне 3-4 месеца ще ми е полезна. Те като цяло почти всички Next to me кошари са с еднакви функции. Цената й с намалението излиза 300лв.

Май това е. Сега продължавам с разглеждането на сгъваеми корита, стерилизатори, шезлонг евентуално, но тъй като ни подариха люлка на 4Moms се чудя изобщо дали има смисъл от шезлонг... и т.н.

А със Zajia съм напълно съгласна. Обемните неща трябва едно по едно от по-рано да се взимат, защото там и времето за избор е по-дълго. Аз съм също на този принцип. Сега да вземем "големите" неща, а след тях продължаваме със "средните", като корито например, столчета, шезлонгчета. Дребните може и към края - козметиката, ножички, гребенчета, и т.н.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 09:32 от mamabear14

# 76
Aз също от суеверие нищо не взимам. И първата и сега втората бременност са ми рискови и затова не искам да бързам, едва ли не да дърпам дявола за опашката. Но при мен наистина е тегаво. С предишната бременност нищо не купувах, добре че майка ми накупи дрехи, одеала, кошара и всякакви неща. Единствено се вдигнах да идем за количка, капарирахме я и 3 дни по-късно родих в първия ден на 36 г. с., слава Богу живо и здраво доносено дете, а лежах от 24 г. с. Та и сега не бързам, плюс че големите неща като количка, кошара, матрак, шезлонг ги имаме. Ще трябва да си взема някаква помпа за кърма, шишета Авент и някои дреболии, плюс летни дрешки, че голямото ми дете е зимно, но ще си чакам почти до последно. 😁 Разбира се, ако имах нормална бременност щях да се вълнувам и да пазарувам, ама предвид обстоятелствата, че съм на легло, не искам да се вълнувам с нищо. Знам, че около 7-ми месец започвал някакъв "синдром на гнезденето", когато бъдещата мама иска да подготви дома - чистене, покупки и т. н. за детето, та само мога да ви се радвам отстрани. 😊

# 77
Здравейте бъдещи мами 😊! Вчера минах преглед. Бебето е 1,300кг в 28 гестационна седмица 🩵. Продължава да върви едро, но още в граници. Всичко изглежда наред качила съм 11кг доста ми се виждат ама това е положението. Този път беше седалищно, но понеже водите ми също са доста към момента не ми е притеснено. Шийката ми е 3см каза, че е добре като се има предвид че ми е трета бременност.
Днес ходих в Хиполенд още мъничко ми се щеше да изчакам с покупките, но нали да не изпуснем промоциите взех някои неща 😀. Купих матрак, гнездо, подложка тип мрежа за ваната която ми подариха, едно малко шише на Авент п/в колики (надявам се да кърмя, затова само за вода или временно за мляко), протектор за матрак, аспиратор за нос,хавлия за баня (по натам ще взема още една), мрежа тип торба за дрехи за пране, подплънки за кърмачки, четка за шишета и май това е. След малко ще ида и до другия Хиполенд в мола, че си харесах един повивалник и е наличен там.

# 78
Миминка, какво гнездо и повивалник си избрала?🤗

Flower_94, всичко ще бъде наред ❤️🙏🤗

# 79
Миминка, какво гнездо и повивалник си избрала?🤗

MayGodBless повивалника е този. Гледайте какъв размер е защото има различни, трябва да се съобрази с кошарата. Поне аз това гледам https://www.hippoland.net/chipolino-tega-baby-podlozhka-za-poviv … yala-pzpow01801wh
Гнездото е това https://www.hippoland.net/lorelli-classic-gnezdo-ranfors-mecho-sinyo
Съвсем обикновено е, което да ми върши работа като ходя на село за да не вземам кошара и за там.

# 80
Здравейте бъдещи мами 😊! Вчера минах преглед. Бебето е 1,300кг в 28 гестационна седмица 🩵. Продължава да върви едро, но още в граници. Всичко изглежда наред качила съм 11кг доста ми се виждат ама това е положението. Този път беше седалищно, но понеже водите ми също са доста към момента не ми е притеснено. Шийката ми е 3см каза, че е добре като се има предвид че ми е трета бременност.
Днес ходих в Хиполенд още мъничко ми се щеше да изчакам с покупките, но нали да не изпуснем промоциите взех някои неща 😀. Купих матрак, гнездо, подложка тип мрежа за ваната която ми подариха, едно малко шише на Авент п/в колики (надявам се да кърмя, затова само за вода или временно за мляко), протектор за матрак, аспиратор за нос,хавлия за баня (по натам ще взема още една), мрежа тип торба за дрехи за пране, подплънки за кърмачки, четка за шишета и май това е. След малко ще ида и до другия Хиполенд в мола, че си харесах един повивалник и е наличен там.
Аз съм по същия начин!

# 81
Mamabear14 ако имате кошница , това столче е абсолютно излишно за първо такова ппц. Знам го от опит . Много зависи как върви детето . Може да му е по комфортно в следващия размер столче . Моя син вървеше пухкав 😁. Кошниците също не са удобни ама за пренасяне стават. Така или иначе от новородено няма да може, да се ползва столчето .
За много неща и аз се изкушавам да си купя , но знам , че на погачата всеки ще иска да вземе по нещо. За това си оставам някой покупки за тогава . Шезлонг, корито ( първия месец под течаща вода го къпах баткото) , столче за хранене , играчка за легло , гимнастика и подобни . Всеки звъни и пита от какво имаш нужда . И аз наскоро ходих , майката беше купила всичко и взех едно ръчно плетено зайче , което ей така събира прах в тях , а дрехата не стана и се повторихме за капак с една майка .

Flower_94 изобщо няма от какво да се притесняваш и да се поддаваш на суеверия .
От едно време хората са се подготвяли по рано с разликата , че сега доставката е до 24ч. , а тогава са шиели дрехите сами, плели са пелени. Бабите още преди да има бебе са подготвяли . Не мога да си представя  який друг да ми организира нещата за детето и като се прибера да се чудя , кое , къде е 😁.
Сестра ми постъпи точно така и супер много се ядосах , защото трябваше аз и майка ми да перем и гладим абсолютно всичко за 10 месеца напред бяха дрехи, чаршафи, пелени. Сглобявахме легла, колички , сваляхме тапицерия. Наистина е наказание за работещи хора със семейство , да подготвят на някой друг къщата. В последния момент правихме и украса за посрещане . Направо бях каталясала , майка ми и тя после 10 дни реанимация 😆 Взе ни се тока .

Miminka много добре вървите .
Изобщо не са ти много килограмите.
Моята АГ каза под 12 кг не е здравословно да се ражда. До 14кг е съвсем нормално . Понеже и аз като теб се притесних, че до сега съм +10 , а има още 3 месеца .

# 82
Абе за погачата задължително ли е да купуват предметите сами, не може ли да им кажа да си носят плик ако имат желание?🫣 Така ще мога сама да си избирам каквото и когато ми потрябва според характера на бебето и навиците, които заедно развиваме.. иначе вчера освен CYBEX balios s в бадемово, поръчах от рая тойс комплекта шишета на авент за 0+ месеца и столче за хранене, което става и напълно легнало като шезлонг за новородено. Видяхме го у приятели и ни хареса. За количката съм много радостна, защото снощи малко след като я платих, цветът се изчерпа и директно го махнаха от опцията за избор на цвят а само той ни харесваше🤗 при това с 600 лв надолу

# 83
Здравейте на всички! Включвам се и аз с термин на 16.08. Благодаря, че споделихте за намаленията 🙂

Бях се спряла на същото столче като mamabear14, по същите причини, и по същата причина го предпочетох пред i-spin Safe. Днес го взех от RayaToys с кошница пак на Joie i-Snug 2, защото количката ще бъде 2в1. В два магазина ни казаха, че столчетата не са подходящи за новородени, въпреки че уж така се рекламират 😬

# 84
Ъпдейтвам покупките. Отказах се от този модел столче Freavie, когато го видях на живо в Raya Toys вчера. Материята му ме отказа. Изглеждаше като да е супер спарващо. В крайна сметка взехме столчето Cybex Sirona Zi i-size.

То ми е ясно, че няма да се вози кой знае колко в началото. Но кошницата за кола, която върви с нашата количка не е от преминалите тестове и едва ли ще я ползваме много. Както каза Zajia, за пренасяне на бебето основно. Но на столчето държах. Поне от 3-4 месечна възраст ще можем да го ползваме. Просто исках да "избутам" големите покупки, че там пада голямо четене и информиране. Права си Zajia, че някои от нещата, които не са спешни като активна гимнастика, шезлонг и т.н., могат да се оставят за подаръци за погачата или изписването, защото всеки ще иска да вземе нещо. Аз също нямам намерение абсолютно всичко да вземем ние, защото ще се чудя после какво да им измислям като подаръци. 😀

# 85
Здравейте,
Аз съм с термин 29.08 втора бременност с момче, имаме кака, която Юли ще стане на 7г. Ще ползваме големите неща от нея- количка, текстилна кошара (според мен удобна и по-функционална от Next to me - може да се ползва до 3г, а не само 6м). Може да видите повивалници и столчета за хранене в ИКЕА, ползвах ги и са много удобни и лесни за почистване. Там също има текстил, матраци и дървени креватчета. За кошчето за кола, зависи колко Ви се налага да шофирате, аз лично дори до Лидл съм с колата, тк не ми е на пешеходно разтояние и много съм го ползвала. Преди години приоритет при избора на количка бяха тегло, размер и функционалност - бях взела Грако ( вече не се предлага) 10 кг с всеки от кошовете, не е обемна (имах приятелка в блок с тесен асансьор и една Полска марка не влизаше).

# 86
Здравейте, момичета 🙂 Преди седмица се задавих като пиех вода, получих киселини/рефлукс..сама бях вкъщи и 1-2 Мин не можах да дишам. След няколко дена май започнах да имам паник атаки и вечер не мога да стоя сама в къщи(мъжът ми понякога е нощна смяна цяла седмица). Обадих се на психолог,но каза,че няма часове... На някоя от вас случвало ли се е това да изпитва паник атаки по време на бременност.. страхувам се да не навредя и на бебето по някакъв начин от този мой страх. И от хормоните може би повече се филмирам..

# 87
От повишения пролактин се повишава и тревожността. 🤗 Също провери желязо, феритин и хемоглобина. Ако са ниски, също предизвикват паник атаки.

# 88
От повишения пролактин се повишава и тревожността. 🤗 Също провери желязо, феритин и хемоглобина. Ако са ниски, също предизвикват паник атаки.
Благодаря ви ☺️ приемам сорбифер, феритинът все още ми е под нормата(на 26.04 си пуснах изследвания и беше 29) ще си проверя и хемоглобина🙂 понякога имам чувството,че полудявам от това състояние..опитвам се да не мисля,че съм сама,но не се получава .. ще потърся друг психолог, с който да си направя консултация

# 89
За да пребориш ПА не трябва да изпадаш в паника (колкото и безумно да звучи ) , когато получиш симптом . Психолог би помогнал, но най - добрия такъв е някой твой близък приятел . Не се бори срещу ПА , пусни го да преминат през теб. Запомни едно нещо много важно " няма да се задушиш, умреш или каквото си мислиш , че ще ти се случи " това е плод на въображението ти . Не си налагай стопиращи думи в главата като " спри, не може , не трябва и т.н" когато започнеш да имаш натрапчиви мисли , се постарай да смениш в позитивен план . Това всичко е упражнение за мозъка и постоянство, с което ще успееш . Аз се борих 4г. с тях. Отключиха ми се от преживяване на  силен стрес след изоставяне( изневяра и насаждане на вина).
Психолога ми помогна единствено за взема решение да си тръгна от този човек , въпреки страха от самотата и след 1г даде резултат . Сега ми се случва , примерни , когато сме на събрание и трябва аз да говоря . Почервенявам цялата, гълтам си граматиката , започва да ми трепери главата и такива остатъчни симптоми . Спорта и движението много помагат . Намери си хоби , нещо да правиш и да не се вкопчваш в някви мисли и т.н

Аз съм си пускала всякакви изследвания и при мен проблеми нямаше . Всичко беше в главата. Пролактин, глюкоза, бъбречни, черен дроб , каквото се сетиш .

Mygodbless е права за желязото .
За желязо аз приемем ферофолгама , отделно имам във витамините и бизон Мама , той също подпомага. Пия и Фолиева киселина с Б12.
Дефицита ми за вит .Д е запълнен

Не стой сама , бъди сред хора и се забавлявай, но си обърни сериозно внимание, защото след като родиш има едни 10 дни , които се изпитва чувство на безсилие , тъга , тревожност , които са напълно нормални.
С големия ми син си плачех и ми минаваше напрежениет,  и така . Всичко ти е наред , няма да с притесняваш . Трябва просто да се стегнеш и да не се поддаваш на тези емоции.
Последно да вметна , че сами се докарваме в тези състояния . Както сме влезли с лоши мисли , напрежение и филми , така трябва да излезем с положителни . Подсъзнателно вече си масъдила негативното, сега трябва да набиеш положителното по същи начин , както си докарала ПА
quote author=Sisiay link=topic=1767975.msg49709403#msg49709403 date=1747026450]
Благодаря ви ☺️ приемам сорбифер, феритинът все още ми е под нормата(на 26.04 си пуснах изследвания и беше 29) ще си проверя и хемоглобина🙂 понякога имам чувството,че полудявам от това състояние..опитвам се да не мисля,че съм сама,но не се получава .. ще потърся друг психолог, с който да си направя консултация
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт