Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 987
  • 733
  •   2
Отговори
# 345
32 г.с - 1600 гр. момче 💙

Момичета, да ви питам как са ви косите? Моята е много хубава, порасна доста (по принцип не ми расте изобщо) и стана гъста и бляскава ✨ Очаквам след раждането ударно да се върне в стария си измършавял вид и да окапе 😃

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 20:00 от FBID10213355054383755

# 346
32 г.с - 1600 гр. момче 💙

Момичета, да ви питам как са ви косите? Моята е много хубава, порасна доста (по принцип не ми расте изобщо) и стана гъста и бляскава ✨ Очаквам след раждането ударно да се върне в стария си измършавял вид и да окапе 😃
И аз бях като теб с първата бременност, но уви нещата сега не стоят така. В момента косата ми е много суха, оредя и е супер корава на допир. Но....какво да се прави 😮‍💨😮‍💨 още малко остана.
Аз съм в 34+2 и едвам оцелявам вече. Тежи ми...
Бебето в 32г.с. беше 1980 гр. на последната фетална морфология.

# 347
Моето в 30+6 беше към 2,100кг. Днес бях на преглед 34+6 беше 3кг. Доста едро върви и заради гестационния диабет ще се предизвиква раждане по рано. Вика ме след 2 седмици и тогава ще говорим за дата. Иначе продължавам с тоновете всяка седмица. Като цяло единствено теглото е проблем, всичко друго е наред засега.
И моята тънка косица доста се сгъсти, но очаквам стабилен косопад след раждането.
Aglaonike това вярвам е мечта на всяка бъдеща майка в България 😀. Такъв тип раждане е като прекрасна приказка, аз също си мечтая за нещо такова, но въпреки че ще раждам в частна болница, там пъпната връв се реже веднага. Дават ти бебето на гърдите за няколко секунди да си го видиш и нямаш право да раждаш в поза, която искаш. Но най ми е болно, че таткото няма да присъства. И двамата много искаме, дори и да си платим колкото и скъпо да е, но такава е политиката на болницата. И накрая просто трябва да се примирим и да си кажем здраве да е, въпроса е всичко да мине добре 🙂

# 348
Моето момиче в 31+5 беше 2100 гр, отговаряше на 33 г.с.
От 34 г с започва измерване на тонове.

С първото дете раждането в Надежда беше много добре - самостоятелна стая при раждането, йога топка на разположение (аз седях на нея през цялото време на контракциите , около 7 часа, много облекчава), таткото беше с мен. Не помня дали чакаха пъпната връв, но същинското раждане мина за 20 мин, дадоха ми веднага детето на гърди за кратко време, след това го взеха да го измерят и повият, през това време ме шиха.
След това с таткото и бебето стояхме заедно около 2 часа, сложиха и пясък на корема.
След всичко това ме настаниха в самостоятелна стая с баня (без да съм доплащала) , условията са много добри.
В столовата си търсиш мястото с надпис на името и сервирано индивидуално меню според случая. Това 1-2 дни след раждането, после минават през стаята с меню и избираш.
Доволна съм и отново там реших да раждам.

# 349
Здравейте и от мен! 😊 Започвам да ви следя активно, понеже моя термин е 11 септември, но бебчо върви 10 дни напред /с всеки преглед върви по-напред и по-напред/, основно заради гестационния диабет, та го очакваме в края на август. 😄 Първо бебенце ми е, момче и в 28+4 беше 1.5 кг, което АГ каза, че отговаря на 30+0. Иначе аз започвам с първите тонове още следващия път, когато ще бъда в 31+4.

За раждането в Русе: имам близки раждали там наскоро, бяха останали доволни от Канев от гледна точка чистота и отзивчивост. Винаги има някой, който да се държи кофти, но мнението им е по-скоро положително.
За раждането в Плевен: Аз ще раждам във втора база, познати ми казаха, че е добре като обстановка и отношение от персонала на болницата. Вече на място ще видим дали са прави 😅

# 350
С първата ми бременност много се бях разхубавила, косата ми стана лъскава и гъста. После косопад, суха, твърда и рядка.
Обаче не съм пила витамини кой знае колко. Бяха ми изписали някакви, а тогава мнението ми за такива "лекарства" беше негативно. Храната ми беше под всякаква критика.

Сега с второто пак съм така.
Кожата ми е кадифена, коста коприна, ноктите страхотни. Пак се разхубавих.
Този път пих витамини преди да забременея и по време. Сега от месец нищо не пия освен колагена, който ми остана.
От Iherb чакам да заредят от рестартиращите следродилни витамини с биотин и колаген.
Отделно разтворими таблетки с електролити след раждане ще си взема и омег-3, и DHA.
Един курс ще направя с тях първия месец само. Ще стане ясно има ли файда.
С тази бременност  си хапвам всичко здравословно.
С първата от всичко ми беше лошо.
Момчета са и двете бременност.
Живот и здрав края на Юли или началото на Август ще съм родила.

# 351
С първата ми бременност много се бях разхубавила, косата ми стана лъскава и гъста. После косопад, суха, твърда и рядка.
Обаче не съм пила витамини кой знае колко. Бяха ми изписали някакви, а тогава мнението ми за такива "лекарства" беше негативно. Храната ми беше под всякаква критика.

Сега с второто пак съм така.
Кожата ми е кадифена, коста коприна, ноктите страхотни. Пак се разхубавих.
Този път пих витамини преди да забременея и по време. Сега от месец нищо не пия освен колагена, който ми остана.
От Iherb чакам да заредят от рестартиращите следродилни витамини с биотин и колаген.
Отделно разтворими таблетки с електролити след раждане ще си взема и омег-3, и DHA.
Един курс ще направя с тях първия месец само. Ще стане ясно има ли файда.
С тази бременност  си хапвам всичко здравословно.
С първата от всичко ми беше лошо.
Момчета са и двете бременност.
Живот и здрав края на Юли или началото на Август ще съм родила.

Ще може ли да споделиш линк или снимка на тези рестартиращи витамини? Заинтригува ме.

# 352
Здравейте, имах доста завишени нива на кр захар с първата бременност. Бях на диетани измерваха след 28 седмица бебето доста голямо - около 3500 в 36 седмица. Роди се 3060 в 38+4. Сега пак го играем същото - 30+6 измериха бебето 2кг вчера. На диета съм за всеки случай, чакам тъкмо резултатите от КЗ и ще видим как ще процедираме нататък 😊

# 353
Леле много големи тез бебета бе 😊 моето най-малко, но доктора каза, че е без забележки. На 3тата фетална в 33та ще попитам горе-долу колко ще се роди и тогава ще избера дата (планирано секцио съм поради медицински причини), ще ми се да е поне 3кг., за да не ме е страх да го пипна 😀 пък е и мъж. Ние с таткото сме си средни на ръст и кг. Не знам дали има пряка връзка, но напоследък в тия жеги нямам никакъв апетит и със зор хапвам 2 пъти на ден.
Нямам търпение групата ни да се напълни с бебета, момичета не остана 🫢 Ако имате желание може да си направим група (май имаше някъде, но какво стана….?)

# 354
  • Бургас
Моето момче вървеше със седмица напред на последната трета морфология го мериха 1,900 тогава съм била в 31+2 дена.Сега го мерихме днес в 34+2 2,500 което не ми се вижда много.Но то в тези жеги просто нито ми се яде често казано нищо и не ми се прави.Основно сутрин рано излизаме с детето и после чак след 18.

# 355
Вчера на ФМ в 31+2 го измериха 1610 гр., момченце е 🩵. Каза че всичко е наред и върви по термин.
Относно косата, моята по принцип беше хипер къдрава, след първата бременност се изправи, но не ми е падала или нещо такова.... Сега е почти права с втората бременност, но здрава и не се скубе 😆

# 356
Първа бременност ми е и преди да забременея косата ми падаше страшно много и не беше особено приятна на допир (дължа го на хашимото + себореен дерматит), но сега е една по-гъста, най-вероятно защото не пада 😅, лъскава, много мекичка и приятна на допир. Вярно че и една шепа витамини пия по лекарска препоръка, но се опитвам да се подготвя за след раждането психически какъв косопад ще е .. 😅

Aglaonike, докато четях поста ти се чудех къде в България се намира тази болница и само аз ли чувам за пръв път за нея, докато не стигнах до частта, в която казваш, че е в Испания 😃 Аз ще раждам в болинца Вита в София и мисля, че те също имат ден на отворените врати, но не съм се интересувала особено, тъй като в бг мама има темички за раждането там, а и влогове на мами ютубърки от там, които обясняват как е протекло раждането им. На мен ми се наложи за седмица да остана в болницата и придобих представа за атмосферата там и за персонала - останах много доволна! А вече като дойде и момента за самото раждане знам че придружители не са позволени, таткото не може да присъства на раждането  (дори на прегледите при моето АГ татковците не се допускат), ако детето ще се ражда секцио не го слагат върху майката дори за момент, мисля че само ѝ го показват. На таткото също го показват през едно малко прозорче и това е. Ако пък раждането е естествено тогава вече го слагат за малко на майката, стига нейното здравословно състояние да го позволява (да не е болна или с някакъв вирус). Относно кърменето в повечето БГ болници по думи на приятелки и познати е - оправяй се сам 😅 За Вита поне съм убедена, че там вероятността да получа доброволно помощ от някоя мила акушерка просто е някакъв мираж. Ще трябва да си поискам сама помощ и я някой дойде, я не. Единствената причина поради която искам да родя точно в тази болница е моето АГ. Изключително спокоен и внимателен, много загрижен за състоянието на своите пациентки, отговаря абсолютно винаги, когато съм го търсила било по телефон или с писане по вайбър. Аз съм сигурна, че като дойде момента на раждането, ако е естествено - ще дойде изключително бързо и пак ще е все така спокоен и внимателен, което до някаква степен ме успокоява и мен.

Много ви се радвам на големите бебоци 😊 В тези летни жеги и на мен нищо не ми се яде, а трябва да се тъпча с протеин с надеждата детето да наддаде 🫠 Надявам се да се роди над 3кг, но ако продължава да качва толкова бавно най-вероятно ще е под 3.

# 357
Първа бременност ми е и преди да забременея косата ми падаше страшно много и не беше особено приятна на допир (дължа го на хашимото + себореен дерматит), но сега е една по-гъста, най-вероятно защото не пада 😅, лъскава, много мекичка и приятна на допир. Вярно че и една шепа витамини пия по лекарска препоръка, но се опитвам да се подготвя за след раждането психически какъв косопад ще е .. 😅

Aglaonike, докато четях поста ти се чудех къде в България се намира тази болница и само аз ли чувам за пръв път за нея, докато не стигнах до частта, в която казваш, че е в Испания 😃 Аз ще раждам в болинца Вита в София и мисля, че те също имат ден на отворените врати, но не съм се интересувала особено, тъй като в бг мама има темички за раждането там, а и влогове на мами ютубърки от там, които обясняват как е протекло раждането им. На мен ми се наложи за седмица да остана в болницата и придобих представа за атмосферата там и за персонала - останах много доволна! А вече като дойде и момента за самото раждане знам че придружители не са позволени, таткото не може да присъства на раждането  (дори на прегледите при моето АГ татковците не се допускат), ако детето ще се ражда секцио не го слагат върху майката дори за момент, мисля че само ѝ го показват. На таткото също го показват през едно малко прозорче и това е. Ако пък раждането е естествено тогава вече го слагат за малко на майката, стига нейното здравословно състояние да го позволява (да не е болна или с някакъв вирус). Относно кърменето в повечето БГ болници по думи на приятелки и познати е - оправяй се сам 😅 За Вита поне съм убедена, че там вероятността да получа доброволно помощ от някоя мила акушерка просто е някакъв мираж. Ще трябва да си поискам сама помощ и я някой дойде, я не. Единствената причина поради която искам да родя точно в тази болница е моето АГ. Изключително спокоен и внимателен, много загрижен за състоянието на своите пациентки, отговаря абсолютно винаги, когато съм го търсила било по телефон или с писане по вайбър. Аз съм сигурна, че като дойде момента на раждането, ако е естествено - ще дойде изключително бързо и пак ще е все така спокоен и внимателен, което до някаква степен ме успокоява и мен.

Много ви се радвам на големите бебоци 😊 В тези летни жеги и на мен нищо не ми се яде, а трябва да се тъпча с протеин с надеждата детето да наддаде 🫠 Надявам се да се роди над 3кг, но ако продължава да качва толкова бавно най-вероятно ще е под 3.

Това е добра идея за протеина, знаете ли дали има някакви минуси от приемането му, искам да си го самопредпиша? 😀 пък и е вкусен

# 358
Моето момченце вчера го мериха пак в 33 г. с. и е 2150 грама.
За косата с първата бременност много ми порасна и беше гъста и лъскава. С тази бременност пия същите витамини, но е само лъскава, без много да е пораснала и да се е сгъстила. 🥹 И двете ми бременности са с момчета, тази имам повече дискомфорт и неразположения и съм качила повече килограми-вече 13 кг.
За протеина няма противопоказания, стига да нямате чревни неразположения и алергия към дадения белтък вътре. Мен доста ме разхлабват и затова и колаген даже не мога да пия, а си бях купила заради шийката на матката.

Вие имате ли вече подготвителни контракции? Аз от 4-ти месец имам, но впера на тоновете бяха доста, вярно че вече бях гладна, жадна и притеснена, тъй като в началото пулсът на бебето беше много висок, но все пак се чудя дали е заради това, че наближава 9-тия месец. Пия куп хапчета и лекарят ме прати да си лягам вкъщи на хлад и да пия вода повече. Иначе тия дни ми се засилиха и болките в симфизата и таза, а бебето си е високо, не е слязло надолу. Явно си се подготвя тялото, но хич не е приятно този път...

# 359

Това е добра идея за протеина, знаете ли дали има някакви минуси от приемането му, искам да си го самопредпиша? 😀 пък и е вкусен

Протеина трябва да е растителен задължително и да е по възможност със стевия, аз си купих един който включва всичко нужно при бременност (състава) и струва 110 лева , мога да ви го кажа. Но суроватъчен или с лактоза ви съветвам да не приемате.

30 г.с. бяха го измерили около 1700 гр., а вчера в 34 г.с. около 2360 гр.

С косата нямам разлика от преди бременността и по време, освен, че расте по-бързо, а може и да си въобразявам. Но след раждането моето АГ ми каза задължително да продължа с витамини, а малко след това живот и здраве ще пусна и кръвните които следях по време на бременността, витамини и хормони, за да видя какво ще е положението.
Освен това ще трябва да проверя и пролактина, тъй като имам пролактином и е важно за кърменето.

Вие как сте с контракциите, аз освен, че ги имам от 6 месец, вече са придружени с менструална болка, пия конски дози магнезий..

Общи условия

Активация на акаунт