Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 31 104
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, минавам да се похваля, вчера в 37+6г.с се роди Димитър ❤ Моят малък юнак е 2850гр , 50см, и двамата сме добре и вече се гушкаме ☺
Пожелавам на всички ви леко раждане и бързо възстановяване!

# 586
Честито момченце!!! 🩵🍀 Нека расте здрав и обичан!
Четвъртото юначе засега, следващото дали ще е дама? 🤭

Момичета, минавам да се похваля, вчера в 37+6г.с се роди Димитър ❤ Моят малък юнак е 2850гр , 50см, и двамата сме добре и вече се гушкаме ☺

# 587
Честити да са всички бебенца! Явно момченцата повече бързат от дамите ❤

# 588
Честитоо❤️
Един въпрос от мен - замислих се в какво трябва да се съхранява ръчната помпа за кърма след като е стерилизирана за да си я взема в болницата🤔
Някакви специални пликове има ли

# 589
Честитоо❤
Един въпрос от мен - замислих се в какво трябва да се съхранява ръчната помпа за кърма след като е стерилизирана за да си я взема в болницата🤔
Аз взех пликове с цип от DM, за да се запази максимално

# 590
Честито! 🤗
Здрави и щастливи бъдете!
Бързо възстановяване 🍀

# 591
Честитоо❤

Пликчета от дрогериите, а има и таблетки за студена стерилизация също. Между другото на мен ми казаха, да не се готвя да давам кърмата за бебето, защото не дават и ми се иска да я слагам в пликове за кърма и да ги замразявам. Някой има ли опит с нещо подобно да сподели?

# 592
Честито! Blue Heart Да ви е жив и здрав!

# 593
Забелязвам че по зърната имам кафяви "израстъци" като мини брадвички, някъде и като петна малки стоят. Имате ли този проблем 🤔

# 594
Нормални са, за омазняването на зърната играят роля. Не ги пипай, сами изчезват след време.

# 595
Момичета, как сте? Май всички мълчаливо и търппеливо чакаме Heart Eyes
Аз вчера имах цял ден контракции с лека болка, не много чести, като при цикъл с болка в кръста. Бях сутринта на тонове и после на преглед. Каза ми, че всичко е наред с тоновете, но имам доста контракции и е вероятно скоро да родя. Термина ми е на 7ми Simple Smile Обаче вечерта спряха, спах си като къпана, само един път ставах до тоалетна. Днес нямам контранции. Аз иначе се стегнах и най-накрая си оправих багажа за болницата.

Обаче не ме прегледа вчера... каза, че щом всичко е наред с тоновете - няма нужда. Та не знам колко кг. е станал вече. Записаха ми час за вторник, ако не родя до тогава, пак на тонове.

Вие как сте с контракциите?

# 596
NM94, честит да е и най-вече жив и здрав малкия Димитър! ☺

Аз до последно имах надежда за раждане с предизвикване, защото преди няколко седмици ми казаха, че ще трябва да родя около 38г.с. заради кръвното ми и заради размерите на детето, но уви насрочиха ми секцио 😕
Следях си контракциите иначе и дали са болезнени, но честно казано не мога да разбера кога получавам и кога не. От седмица и малко насам корема ми все е твърд на камък, получавам менструални болки от време на време, както и някакви по-срязващи, но на тоновете всичко изглежда наред. Съмнява ме да тръгна да раждам преди секциото, тъй като то ще е съвсем скоро 😅

# 597
Ние днес бяхме на преглед, провериха как са околоплодните води и индекс на пулсациите на пъпната артерия. Всичко е наред, коремчето на бебчо дори беше пълно!
Аз изпитах менструални контракции в 32ра седмица и веднага отидохме на тонове, всичко беше наред и контракциите постепенно намаляха.
Оттогава имам само Бракстън.

Имам странен въпрос..при изхождане ме заболява корема ниско долу, срязва ме за няколко секунди. Дали е нормално?

# 598
Здравейте, момичета!
И аз да се похваля. На 25.07.25г. на бял свят се появи нашето момиче Росица Heartpulse.
До 8-ми месец вървеше с две седмици напред, но реши да ни поизплаши и с килограмите направи застой.
Трябваше да се извади по-рано от термин. Родих в 38+3. Много ми се искаше нормално, но в този случай беше секцио, защото нямах никакво разкритие и не ми се рискуваше да пробваме с окситоцин за нормално, а ако не се случи отново секцио, за това с докторката решихме направо секцио.
Момичето ни се роди 2280гр, 45см. Много мъничка.
Не свършваме до тук. Confused
Трябваше да ни изпишат вчера, но пуснаха само мен, а нея я оставиха. Стойностите на черния дроб се вдигали, вместо да падат. Да, има жълтеница, но беше започнала да се изчиства вече. Явно пикът е тези дни и външното ѝ състояние лъже реалното.
Много ми е тегаво, че тя беше в ръцете ми, а след това се прибрах без нея и сега чакаме да си я приберем незнайно кога.
Знам, че е на сигурно място при докторите, които ще ѝ помогнат, но.....
Ако някоя с първа бременност е имала подобен случай ще бъда щастлива да ме успокои малко.
Сърцето ми се къса. Cry

# 599
Здравейте, момичета!
И аз да се похваля. На 25.07.25г. на бял свят се появи нашето момиче Росица Heartpulse.
До 8-ми месец вървеше с две седмици напред, но реши да ни поизплаши и с килограмите направи застой.
Трябваше да се извади по-рано от термин. Родих в 38+3. Много ми се искаше нормално, но в този случай беше секцио, защото нямах никакво разкритие и не ми се рискуваше да пробваме с окситоцин за нормално, а ако не се случи отново секцио, за това с докторката решихме направо секцио.
Момичето ни се роди 2280гр, 45см. Много мъничка.
Не свършваме до тук. Confused
Трябваше да ни изпишат вчера, но пуснаха само мен, а нея я оставиха. Стойностите на черния дроб се вдигали, вместо да падат. Да, има жълтеница, но беше започнала да се изчиства вече. Явно пикът е тези дни и външното ѝ състояние лъже реалното.
Много ми е тегаво, че тя беше в ръцете ми, а след това се прибрах без нея и сега чакаме да си я приберем незнайно кога.
Знам, че е на сигурно място при докторите, които ще ѝ помогнат, но.....
Ако някоя с първа бременност е имала подобен случай ще бъда щастлива да ме успокои малко.
Сърцето ми се къса. Cry
Здравейте, аз съм с термин септември, но ще съм с планово секцио малко след средата на август и за това хвърлям по едно око и в тази тема.
За жълтеницата мога да споделя, че две от децата ми бяха с доста продължителна жълтеница и имаха моменти на избледняване и после отново засилване. Пожелавам бързо да бебчето да преодолее трудностите и много скоро да се гушкате у дома. Според мен е по-добре да е под лекарско наблюдение за още няколко дни, вместо да я изпишат прибързано и после да се тревожите кое е нормално и кое не.
Разбра ли се причината защо бебето е изоставало на края? При мен на последния преглед, в 33+5, се установи изоставяне на обиколката на коремчето с около 2 седмици. Другите мерки също са една идея на зад, но не толкова. Доплера е в норма, нямам високо кръвно, до сега си вървеше нормално бебето и изведнъж излиза, че е забавило растежа. Като тегло излиза 1990 гр, което според доктора е в нормите, но все пак ще следим как се развива. Другите ми деца са родени с доста добро тегло (3600-3400 гр) и сега съм доста изненадана и притеснена какво се случва?

Общи условия

Активация на акаунт