Операции на коляното - 3. тема

• 9 883
  • 209
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз бих гледала на първо място отзивите за доктора, а после условията в болниците.
Ето тук сред нас има и физиотерапевт. И той може да сподели като мине една година как се чувстват пациентите, оперирани от съответните доктори. Аз мога да споделя преки впечатления от д-р Вулджев, който оперира треньора на детето, мъжа ми, близка приятелки балерина (ПКВ +менискус) и  алпинистка(ПКВ +менискус). И 4-римата са в топ-форма, спортуват както и преди без болки и неразположения. Споделям го след като вече са минали 1, при някои 2 години от операцията. Условията в Св. София не са като в хотел, но иначе беше чисто, топло, нормално в индивидуална стая.
При д-р Точков сме ходили с детето на проследяване след операцията няколко пъти. С отлични впечатления съм. (Държеше комуникация с хирурга в чужбина).

# 181
Точков оперира в Евровита, не е в изброените две болници и мога да кажа само добри думи за него и екипа,като човек  тъкмо преминал през тази травма и опериран от него. В клиниката се оперират доста спортисти, въпреки че не е някакъв лукс като обстановка, за мен по-важно беше избора на компетентен и опитен лекар, който обяснява всичко в детайл и внимателно проследява процеса на възстановяване. Така или иначе максимум се остава една нощ в самата болница, често се случва изписване и в дена на операцията, ако е направена сутринта. Поне така е в Евровита, не мога да дам мнение за другите цитирани по-горе лекари.

Благодаря за мнението. Много добре знам, че Д-р Точков е в Евровита. И той беше вторият доктор потвърдил диагнозата ми. Имам познат опериран при него и е доволен. Проблема е кой ще ти махне дреновете на третия ден като не си от София. Ако си спортист имам доктор на отбора който може да помогне и да те наглежда ама ако си от другия край на държавата, логистиката посред зима се превръща в кошмар.
Има време за мислене а и там е като на конвейр. При посещението в  Евровита ми предложиха дата сред нова година и казаха и ориентировъчна цена от пет цифри в лв ама сред нова година в евро ще изглежда по ниска.
 Определено и тази клиника става.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 11:38 от Moderator1

# 182
  • София
Ама някой казал ли Ви е в Евровита, че ще имате дренаж? Нито детето, нито мъжа ми имаха дренажи.
Конците може да ви ги махне всяка мед сестра или лекар.

# 183
В Софиямед сложиха дренаж, който махнаха на следващата сутрин.

# 184
Дъщеря ми беше с дренаж, който махнаха преди да я изпишат, тоест на следващия ден след операцията. В Евровита се оперира.

# 185
Дъщеря ми беше с дренаж, който махнаха преди да я изпишат, тоест на следващия ден след операцията. В Евровита се оперира.

-

В продължение на вашия пост. Същото ми го каза и д-р Точков.
Доктора е коректен и не казва че не си разбира от работа. Като човек търсещ съвет и препоръки всеки е добре дошъл.
Още не съм решил за конкретен доктор и затова винаги има лутане и все нещо човек е недоразбрал.
Благодаря предварително

# 186
То това е май едно от най-трудните решения. Помня и аз че много се лутахме докато изберем лекар, на който да се доверим.

# 187
  • София
Решението не е лесно, затова е добре човек да си даде време и да проучи и да разпита за всичко. Но най-важното са положителните отзиви на повече хора. Няма да ви изпишат с дренаж да си ходите у дома.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 16:12 от Skiorche

# 188
Вулджев - много добри отзиви, Точков - много добри отлични отзиви, Валери Петров - отлични отзиви, Василев - отлични отзиви. Нямам лоши наблюдения след работата на нито един от лекарите с пациентите, които са идвали от тях и ги препоръчвам като специалисти! Важното е и вие да го усетите като човек. Simple Smile

# 189
Вулджев - много добри отзиви, Точков - много добри отлични отзиви, Валери Петров - отлични отзиви, Василев - отлични отзиви. Нямам лоши наблюдения след работата на нито един от лекарите с пациентите, които са идвали от тях и ги препоръчвам като специалисти! Важното е и вие да го усетите като човек. Simple Smile

Благодаря за отзива.
А случайно да имате наблюдения от пациенти след операция от д-р В.Стефанов или д-р К.Михов?
Всяко мнение е добре дошло, защото много е изписано и казано, но все пак хора от сред оперативния период винаги могат да са от полза.
Благодаря предварително.

# 190

Благодаря за отзива.
А случайно да имате наблюдения от пациенти след операция от д-р В.Стефанов или д-р К.Михов?
Всяко мнение е добре дошло, защото много е изписано и казано, но все пак хора от сред оперативния период винаги могат да са от полза.
Благодаря предварително.
Нямам наблюдения и не мога да изкажа мнение…

# 191
  • София
Marin Ivanov, разбирам, че искате да проучите всички ортопеди, но аз най-приятелски Ви предлагам да се фокусирате върху най-добрите. Ще Ви кажа какво е мнението на нашия рехабилитатор за Стефанов - добър диагностик, но не и безупречен като хирург. Често се е натъквал на недобре свършена работа от него за ПКВ.  К. Михов аз лично не съм го и чувала. Защо искате да “гоните дивото” като имате избор от доказано добри лекари, които тук хората Ви препоръчват?
Мисля, че 4 коментирани предложения са предостатъчи, за да имате избор за добър лекар.  Ако тук препоръките не Ви стигат, проучете къде се оперират напр. професионалните футболисти (или други спортисти), които само след броени месеци трябва да се върнат в топ форма на терен и така вземете решение.

# 192
Marin Ivanov, разбирам, че искате да проучите всички ортопеди, но аз най-приятелски Ви предлагам да се фокусирате върху най-добрите. Ще Ви кажа какво е мнението на нашия рехабилитатор за Стефанов - добър диагностик, но не и безупречен като хирург. Често се е натъквал на недобре свършена работа от него за ПКВ.  К. Михов аз лично не съм го и чувала. Защо искате да “гоните дивото” като имате избор от доказано добри лекари, които тук хората Ви препоръчват?
Мисля, че 4 коментирани предложения са предостатъчи, за да имате избор за добър лекар.  Ако тук препоръките не Ви стигат, проучете къде се оперират напр. професионалните футболисти (или други спортисти), които само след броени месеци трябва да се върнат в топ форма на терен и така вземете решение.

Благодаря за информация. Може би най точната обратна връзка можеш да получиш от рехабилитаторите които проследяват пациентите.

При първия от споменатите не съм ходил за мнение, но при всички останали са повторили диагнозата и вариантите за оперативно лечение.
Много благодаря за информацията и остава да реша в следващия месец как ще процедирам.

Благодаря още един път.

# 193
Някой има ли отзиви за др Хубенов или др.Стайко Маринов  за  операция на скъсан минискус ?

# 194
Някой има ли отзиви за др Хубенов или др.Стайко Маринов  за  операция на скъсан минискус ?

Добър ден.

По рано в темата бяха писали за д-р Хубенов. До счколкото си спомням имаше и добри и лоши отзиви.

До колкото знам при д-р Хубенов, цената е най висока от всички лекари.

Има рехабилитатори във форума и те най добър съвет могат да дадат.

Общи условия

Активация на акаунт