Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 9 483
  • 242
  •   1
Отговори
# 195
  • Out of the Mix
Таня, замислих се...

Явно просто си е до човек.
Ние се възмущаваме и няма как да търпим хойкане, неуважение, изневяра едва ли не, и т.н., но явно на повечето не им пука, и с ясно съзнание си живеят така, в триъгълници и многоъгълници, ако други "условия" от това да са с някого са налице, не пие, не бие, гледа децата, ръси кеша.

А и много са склонни на мазохизъм.

Аз съм много далеч от такива типажи, но и жените, с които съм бил посмъртно такова нещо не биха търпяли.

Абе, млада, ама не е до възраст, до осъзнаване е, има хора от млади са си такива, ценности...

# 196
Въобще даже не изпитва срам от постъпката си.Говорили сме по тази тема още докато живеехме заедно.Думите му бяха "че какво толкова е станало ".
Общо взето сам си каза ,че ако не съм била аз да му покажа вратата е нямало да се изнесе и е щял да си живее с мен и с детето ,но в същото време да си поддържа връзката с любовницата.
Много тъжна картинка ,защото се оказва че масово хората така живеят.

Изобщо не живеят масово така. Недей да живееш с тази нагласа, че при всички е така. Има здрави семейства, има мъже, които са стабилни и държат на съпругата, и детето си. И здравите семейства не са никак малко. Просто на твоя бивш му е било много удобно да те убеждава, че това е нормално, защото хем е искал съпруга вкъщи, която да пере, чисти, глади, готви и да гледа детето, хем да има любовница, с която да си развява коня. Правилно си постъпила, че не си се съгласила на този вариант. Сега, обаче е време да приемеш решението, което самата ти си взела, да приемеш, че БНД няма да се грижи за детето, да си оправиш нещата документално и да продължиш напред. Колкото по-рано приемеш и осъзнаеш нещата, толкова по-рано ще се успокоиш и ще можеш да продължиш живота си напред. Бъди егоист бе жена - мисли първо за себе си и не позволявай миналото постоянно да те преследва и да съсипва живота ти.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 09:41 от Lady Cassiopeia Duval

# 197
  • София
Този случай си е за много добър адвокат и да се уредят официално нещата, пък после ако реши да си гледа и детето, добре дошло. Щом обещава на детето да го вземе от градина и не го взима, не съм много обнадеждена. Ще му роди едно дете новата и няма да му се видят очите повече. Оправете си издръжки и апартаменти, отделно режима и да не е много разширен, че майката е вързана да чака, а онзи като не идва ще има да си виси. И да се изкарат на детето международен паспорт и безсрочно пълномощно за пътуване.

# 198
Сега се сещам за още една история,от село в България.Една жена бяхме в един клас до пети се раздели с мъжът си ,и тя като тема постоянно пъхка и охка да се съберат пак.Защото той живееше с друга ,я беше страх много да не забременее от нея ,и детето да не получи никакви пари .Не знам какво стана, но след три години,той напусна другата и се върна при нея .Тя забременя и роди второ, което се роди инвалид с ДЦП ,а той дали от не поносимостта от отговорността за грижите на дете пълен инвалид се пропи и то много,и не само това почна и хазарт.Наскоро се беше плакала на майка ми ,че освен за детето, трябва да се грижи и за него , защото го вкарали в психиатрия.Така че ,авторке един човек за да е бивш е имало причина,и БоГ не случайно те е отървал от него.Това е не писано правило , никога да не се връщаш при бивши .

# 199
Чух по новините, че се готвят законодателни промени за въвеждане на споделеното родителство и 71% от хората го подкрепят. Ще бъде голяма приятна изненада, ако се прокара това. В други страни се прилага от 20-30 години.

Презумпцията за споделено родителство по подразбиране е много зряла уредба, защото урежда по обективен и безпристрастен начин защитата на правата на децата - да имат общуване и да получават грижи и внимание и от двамата си родители. Всички са разбрали и са наясно, че след развод/ раздяла, винаги бившите партньори ще са черни и лоши един за друг. Ровенето в дребнавостите и в мръсните чаршафи на бившия е много вредно и изхабяващо за всички, вкл. за децата. Имам надежда, че скоро и в България ще има съвременна уредба на споделеното родителство. То дава най-добрата възможна основа за уреждане на родителството след развода/ раздялата. Всеки ще си прави сметка като създава деца и после като се равежда - отговорността се изяснява и се канализира, а децата имат права да общуват и с двамата си родители.

Издръжка ще се дължи, само ако единият родител е с увреждания или нетрудоспособен или има голяма разлика в жизнения стандарт преди и след развода.

# 200
Това значи край на вторите бракове 😆А ако някой забегне просто и дори не се разведе ? И такава позната имам, не знам защо на 20 без образование и нищо избързаха да правят не едно, а две деца и не му издържа психиката, защото трябваше да работи при баща й, понеже и той на 20, и един ден просто избяга с куфара си.

# 201
  • София
По закон има споделено родителство и сега. Петко ти все едно си в паралелна реалност

# 202
Всичко е строго индивидуално.Тук имаме един човек който просто не иска да е родител .Аз също съм ЗА ,за споделеното родителство ,но при условие че и двамата родители искат да са родители.А ,иначе и аз не одобрявам ровенето в кирливите ризи на бившия.Това е унижение за самата мен като жена.Е ,това много ми харесва https://vm.tiktok.com/ZNdjNpCaE/,и е добре повече жени да го практикуват.

# 203
  • София
В момента има споделено родителство по желание. Искат да го направят задължително .

# 204
  • София
В момента има споделено родителство по желание. Искат да го направят задължително .
Това е абсурдно и не вярвам да е истина.

# 205
  • Далечният изток
За съжаление е истина...
Има тези дни едно много хубаво решение на ВКС по този повод. Дано законотворците го прочетат, и не само, да вникнат какво казват върховните съдии и да не направят в закона някой мазаляк...

# 206
Поредната простотия. Нядявам се да имат минималния капацитет да се замислят за евентуалните казуси, които това безумно предложение може да повлече след себе си, и да не се приеме това.
Не могат да ограничат разделената двойка да живее на едно и също място, град, държава. Ако това стане си е чиста репресия.
Или трябва да вкарат варианти като например 5 години с единия, 5 години с другия - пак ли ще е споделено така? Въобще безумие е да е задължително това.

# 207
  • София
Не знам дали разбирам правилно, но това означава, след делото за развод, да се води още едно дело, за издръжка и попечителство. При всеки кофти развод - двойно дело за разкош.

# 208
  • Далечният изток
Не разбира се, как така второ дело?! В делото за развод и сега се разглеждат всички въпроси по отношение на децата.
"Задължително" споделено родителство не е точният термин. Искат да дадат възможност съдът да го постановява дори и да не е поискано от родителите, когато разводът е по исков ред. И сега, щом има разбирателство между родителите и чисто логистично дори когато има възможност, могат да се споразумеят за споделено родителство, няма пречка. Но когато не могат да постигнат съгласие, как една институция ще ги задължи?! Защото точно това би се очаквало от тях - да си сътрудничат и да се разбират. На теория много добре звучи, но какви ли не ситуации могат да се случат на практика. Например има да кажем влязло в сила такова решение, а единият родител откаже да го изпълнява, как ще се пристъпи към принудително изпълнение? Издръжка можеш да търсиш принудително, съдебният изпълнител ще му запорира сметките и заплатата примерно, но как ще търсиш разбиране и съдействие принудително?!

# 209
Споделеното родителство никъде не е абсолютно задължително. То е като принцип, по подразбиране. А по изключение могат да се договоарят всякакви условия (в България сега също могат да се договорят всякакви условия, но под "заплахата", че ако се стигне до съда, децата се дават на единия родител). Съдът също би приложил принципа, но при тежки сиуации - не дай Боже - болести, увреждания и т.н., също може да присъди повече за едната страна. Но важна е презумпцията - че който има деца, споделя отговорността за тях. Това е истинският израз и на равенството между половете. Защото, предполагам ще се съгласите, майката да е с децата, а бащата да плаща, е далечко от равенството.

Но, дано законодателят е умен и да почерпи от най-добрите практики, каквито са налични по света.

Общи условия

Активация на акаунт