Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 9 587
  • 242
  •   1
Отговори
# 30
Не всеки баща има желание да плаща, дори да е осъден. Това е равно на разправии, търсене на издръжката по съдебен път, дела и документи. (Не всеки има нерви за това трябва силна мотивация)

Или аз бъркам и всички плащат без проблем Simple Smile

# 31
  • Далечният изток
Ти разбираш ли, че те в момента се развеждат и има дело за развод или не можеш да го разбереш?
Какво търсене на издръжка по съдебен ред? Изпълнително дело ли имаш предвид?

# 32
Запазих ги. Не съм искала нищо от него. Дава много повече от издръжката. Времето лекува.
С това тръшкане нищо няма да спечелиш. Малдиви или не, той винаги ще избира нещо пред детето, и това няма да ти харесва, но трябва да го приемеш, и новата му жена - също, дори да са повече. Той не част от твоя живот, но си остава баща. Това не можеш и не трябва да променяш. Детето само̀ трябва да може и успява да модулира отношенията си с родителя, все пак - очаква се, че расте.
Чакам все още делото по развода,за да се определи издръжка и всякакви други подробности.
Общуването с него е само по въпроси свързани с детето и развода.Аз не му звъня да му давам обяснения,ако той прояви желание да научи нещо за детето си може да се обади или да си види детето.
Както казах ,целият скандал тръгна от това ,че повтаря от месеци ,че няма пари,че много съжалява за това ,че дори и едни чорапи не може да купи на дъщеря си ,а в същото време ще ходи на скъпа почивка.
Очакваше от мен някакво съжаление явно като се жалва,че няма пари ,но мен никой не ме съжалява и не ме пита как се справям.
Единственото нещо което аз изисквам от него е когато реши да прекара време с дъщеря си,да го прекарат само двамата,без новата му жена да присъства.Имам си основателни причини и знам ,че някои от вас ще ме критикуват за това,но това е моето решение на този етап.

# 33
Може да се споразумеят по-бързо, след като делото се бави, с някаква приемлива издръжка, за да се съгласи бащата. Делото се бавело. Защо се бави? Все има нещо.

Насила бащина отговорност не става. Не ставал за съпруг, но да го направим баща... как?

Mirena00, на никой не му е приятно новата жена да се навърта край детето, но това е напълно неизбежно. Приеми го, че ще е така. Няма никакъв начин да забраниш, разрешиш и т.н. подобни неща.

# 34
  • Далечният изток
Ама то за споразумение се иска подписите на двамата... Тоест да се споразумеят означава и двамата да са съгласни с условията. По-скоро е можело да поиска привременни мерки.

Делото впрочем по исков ред ли е? От описаното предполагам, че е.

# 35
То и аз не искам издръжка, но защото БНД винаги е бил с ниски доходи, наясно съм и не искам да го тормозя да дава пари просто ей тъй, за идеята.
Но ако имаше достатъчно да иде на Малдивите, щеше да плаща издръжка, разбира се. В интерес на истината искрено вярвам, че ако имаше такива възможности, сам щеше да ми дава пари за детето и пак нямаше да минаваме през съд.

А това за чорапите прилича на лоша шега.

# 36
Може да се споразумеят по-бързо, след като делото се бави, с някаква приемлива издръжка, за да се съгласи бащата. Делото се бавело. Защо се бави? Все има нещо.

Насила бащина отговорност не става. Не ставал за съпруг, но да го направим баща... как?

Mirena00, на никой не му е приятно новата жена да се навърта край детето, но това е напълно неизбежно. Приеми го, че ще е така. Няма никакъв начин да забраниш, разрешиш и т.н. подобни неща.

Е извинявай ама как да съм съгласна новата да се навърта край детето ,като беше взела ключа на бившият за семейният ни дом в който останахме да живеем с детето и най-нагло дойде ,влезе си и се опита да ни изгони с обяснението,че аз самотна майка се ширя в четиристаен ,а тя с бившият в двустаен.Искала тя в четиристайният ,защото видиш ли бил на по-добра локация и по-добре обзаведен.
Също така въпросната жена ,многократно е вдигала скандали на бившият пред детето,а детето е достатъчно голямо да ми ги сподели тези неща.Смятам ,че на дъщеря ми и беше достатъчно да ни вижда ние как се караме (което отчитам за огромна грешка ),така че няма нужда да става свидетел и на техните скандали.
Относно делото:имаше дело за развод по взаимно съгласие,но той не се яви ,каза на адвоката си ,че не искал да се развежда и го закриха.В последствие аз подадох документи по исков ред.

# 37
  • София
Мирена, търпение! Ще победиш. Дано мине делото преди лятото! 🙏

# 38
  • Далечният изток
Поискахте ли привременни мерки? Ти и адвокатът имам предвид под "вие".

# 39
Така е, но съгласието на майката е без никакво значение. Затова не трябва да се ядосва човек с кого ще се вижда детето покрай баща си.

# 40
Авторката, бившият ти не е длъжен да има твоето съгласие да среща детето ви с новата си партньорка. Няма как да запазиш добри взаимоотношения по този начин. Предполагам обаче, че не ти е и важно. Аз винаги съм се обръщала към себе си, имала съм изисквания само към себе си и съм си казвала: едно дете трябва да успееш да изгледаш. Та така. Никога не бих се унижавала или преклонила да искам нещо материално, заработвала съм си го.

# 41
Ама защо се приема като унижение за жената да иска бащата да поеме поне някаква финансова отговорност към детето си?

# 42
Кажи му, че ако не се грижи за детето си ще му отнемеш родителските права. Ако е нормален, ще се стресне.
Но и с отнети права, пак дължи издръжка.

# 43
Ти може да искаш и на царя коня, но тая работа с искането да прекарва време с детето, без новата да присъства, по-добре я забрави.

# 44
Кажи му, че ако не се грижи за детето си ще му отнемеш родителските права. Ако е нормален, ще се стресне.

Ако е поне малко запознат със СК и съдебната практика по прилагането му, изобщо няма да се стресне. Ако детето е малко, така или иначе съдът вероятно ще възложи упражняването на родителските права на майката.

Отделно от това, не знаем дали той изобщо ще претендира за същото.

Общи условия

Активация на акаунт