Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 9 588
  • 242
  •   1
Отговори
# 180
  • Далечният изток
То това споделено родителство се развява като някаква панацея напоследък, а аз честно казано виждам доста проблеми и не особена ефективност.

# 181
Не бих настоявала за 50/50 при мъж, който очевидно не става за баща и възпитателския му подход е малоумен.
Санитарен минимум от внимание към детето, за да не се чувства изоставено, пренебрегнато, различно и да знае, че има баща.
Но такъв лигльо лабилен да е половината време с детето – мнем. Не е здравословно за никое дете. А той по-добър няма да стане, насила да го чакаш и ръчкаш да е добър родител – загуба на време и енергия. И в ущърб на детето.

# 182
  • София
То това споделено родителство се развява като някаква панацея напоследък, а аз честно казано виждам доста проблеми и не особена ефективност.
Виждала съм хора, при които работи, но те се разбират чудесно. Реално ако се разбират, дори съдът да е постановил обичайното  не мисля, че има проблем детето да прекарва по равно време и с двамата ако се разберат. Поне при положителните примери за разбирателство след развод не съм виждала някой да гледа режима, а си се разбират в движение.

За другите по-добре поне някаква, макар и мизерна, издръжка да има.

# 183
    Ами ,той не иска детето.Според мен тук 50/50 няма да свърши работа.Взима си парите, които и се полагат по право и си гледа живота.Но , тук при нея това че го обича,и играе лоша шега,а и не знам какво му обича.Аз ,поне никога не бих се унижавала ,да си вра носът какво прави с новата.Мъж ,мога да го подаря на друга много лесно ,даже и Халал ще й го направя.Точно ,и затова той прави каквото си иска, защото усеща че все още го гледа влюбено .

# 184
    Дали е обич, че чак и да го гледа влюбено, или е наранено его и гордост, затова че е избрал друга, затова са и тези постоянни сравнения и говорене за нея, плюс опити за принизяване, и обидни епитети к...ва и т.н. което всъщност обижда авторката.

# 185
    Ако някой не е с тежки увреждания или психични заболявания, няма как ние да съдим дали е качествен или не родител. Когато личните отношения са се издънили, другият винаги е лош и неподходящ. Важи за всички, и за двата пола. Затова в по-развитите правни системи упражняването на родителските права по подразбиране е 50:50 и не се дължи издръжка. Това е зрялото отношение, което гледа "над нещата" и не се забатачва в дрязги и дреболии. Това е най-чистото разрешение на такива случаи. Никой не се родил научен да бъде родител и никой не трябва да бъде принуждаван или изнудван да прави каквото и да било. Просто трябва дистанция и зрялост...

# 186
    • Далечният изток
    Изобщо не съм съгласна.
    Споделено родителство може да съществува само при нормални, добри отношения между родителите. Трябва да се разглежда много внимателно всеки отделен случай, не може 50 на 50 да се приложи на общо основание. Защото се търси най-добрия интерес на детето, а не на неговите родители. И в същото време, ако те двамата не могат да се понасят, имат разногласия, скандали, или пък не си говорят, няма как да стане.
    Някакви идеални теоретични постановки, които в практиката не работят. Аз за толкова години практика нямам родители, които толкова много да се разбират, че да постигнат съгласие за 50 на 50.
    Имала съм ответници - бащи, които оспорват исковете на майките и много искат родителските права, ама само в съдебното производство. След решението, с което родителските права се дадат на майката, рязко забравят колко много са си искали децата. Даже и издръжката събираме принудително.

# 187
    Не е по подразбиране споделеното родителство дори и в развитите правови държави.

# 188
    • София
    Петко, някакви филми са това, което разказваш. Разни развити държави има, а в някои от тях и на майката се дължи издръжка, не само на детето.
    И наистина при споделеното родителите живеят наблизо и се разбират, иначе няма как да стане.
    В България класика е бивша жена и бивши деца, та хич и не разбирам откъде ги вадите тия.

# 189
    При нас е прието, че при брак с жена, която вече има дете, то задължително ще присъства в семейството.
    При брак с мъж това изобщо не е така. Много жени, които са с мъж, който вече има дете, не биха се съгласили при 50:50.
    Когато мъж/жена инициират развод трябва да си правят реална сметка, какво ще се случи.
    Защото излиза, че вместо паралелна връзка с някаква, човекът сега си има любима партньорка и си ходят на Малдивите.
    Нито е наказан, нито е посрамен.
    Купува бански вместо чорапи.
    Живота е гаден.

# 190
    • София
    Бе човекът забравил, че трябва да вземе детето от градина, вие за споделено родителство говорите, много филми са гледали някои потребители. Той си стиска стотинките да не дава за хляб на детето, за да води кака на Малдивите, баш този ще гледа дете на 50%. Ай стига глупости.

Дело за издръжка и после съдебен изпълнител, ако не плаща. И приемаш, че детето си е само твоя грижа вече. Гадно е и тъпо, но, честно казано, по-добре да го приемеш, за да ти е по-лесно занапред.

От опит пиша всичко.

# 191
    Абе , всичко е строго индивидуално.Специално при брат ми ,мойте родители при техният развод искаха да препишат на бившата му апартамент в Турция,а тя не искаше .Сега ще кажете че не вярвате ,но при нас мюсюлманите при сключване на религиозен брак в джамията се дава един документ.На този документ се пише една сума пари , която мъжът е задължен да даде на жената при развод ,за да може тя да си покрива нуждите.Тази сума в Исляма се нарича МЕХЕР ,и мойте родители искаха да спазят обичая и детето да е обещетено ,но тя не искаше нищо от бившия, защото в картинката беше настоящия.Появи се новата жена в живота на бившия ,и се започна да се иска,въпреки че брат ми си плаща, иска си детето и от начало в съда искаше споделено попечителството.Майка ми редовно си търси внучето,дава му пари това е отделено.Не мисля че детето е нещо ощетено.Но да ,това което иска авторката е не възможно, защото за това трябва емоционална интелигентност и от двете страни .А ,нека си признаем че това е рядкост при развод.

# 192
    При нас е прието, че при брак с жена, която вече има дете, то задължително ще присъства в семейството.
    При брак с мъж това изобщо не е така. Много жени, които са с мъж, който вече има дете, не биха се съгласили при 50:50.
    Когато мъж/жена инициират развод трябва да си правят реална сметка, какво ще се случи.
    Защото излиза, че вместо паралелна връзка с някаква, човекът сега си има любима партньорка и си ходят на Малдивите.
    Нито е наказан, нито е посрамен.
    Купува бански вместо чорапи.
    Живота е гаден.
    Въобще даже не изпитва срам от постъпката си.Говорили сме по тази тема още докато живеехме заедно.Думите му бяха "че какво толкова е станало ".
    Общо взето сам си каза ,че ако не съм била аз да му покажа вратата е нямало да се изнесе и е щял да си живее с мен и с детето ,но в същото време да си поддържа връзката с любовницата.
    Много тъжна картинка ,защото се оказва че масово хората така живеят.Само че аз не исках да живея така ,защото за мен това не е нормално. Нито е нормално да съм любовница на някой и да се намесвам в чужди връзки ,особено когато хората все още не са приключили взаимоотношенията си.

Някои от вас написаха да си намеря мъж,ами не желая на този етап.Препочитам да съм сама,защото усещам ,че не съм готова и не съм излекувала болката си.Не искам да натоварвам някой друг с моите емоции,докато не се освободя от тях,може би тогава ще мога да повярвам отново на някой мъж и да се опитам да създам пълноценни отношения.

Не манипулирам бившият си с детето.Предложението за взимането от детската градина дойде от него, по телефона ,в неделя вечер ,когато звънна и каза на дъщеря си "ще дойда тате,утре да те взема от градина".
    Това което искам да уточня също така, е че новата жена никъде не съм я наричала "к**вас или с  други подобни епитети,подобни коментари имаше от други потребители ,но не и от мен.

# 193
    Ще се оправиш, авторке. Щом е искал да живее общо с две жени, тогава по-добре без него ... че и нагал, какво толкова е станало. А другата жена е била съгласна да е любовница...тя направо трябва да ти благодари тогава, всъщност тя не е важна! Ясно защо имаш такива горчиви емоции, но е по-добре дори да не обвиняваш него за тях, фокусът да не е върху него, а върху теб. Приемаш го и това е, приемането не означава, че го одобряваш, а все едно е заваляло, ако си имала план за разходка. Имало е да става, млада си, поне си се отървава от този човек и се видяла истинското му лице, а може да сте имали и хубави времена, тях не ги забравяй. Аз бих отишла на психолог, да си изкажа всички тежки емоции, той няма да те съди, както ние тук и ще ти помогне да се оттърсиш и да имаш нов поглед.
    Съжалявам за случилото се, не е честно спрямо теб и имаш право да се чувстваш така. А той да не би да отказва развод, за да не плаща издръжка? И сега хем си живее с друга, хем никой копче не може да му каже, затова искал и само любовница, ама да си живее тука и да има кой да му пере гащите????

# 194
    Нищо де , важното е че го обича!Ама , какво му обича? Авторке,задай си този въпрос.Какво точно му обичам?

Общи условия

Активация на акаунт