Вие с вашата приятелка сте различни хора, с различни качества, вкусове и външен вид. Вашата приятелка, както добре разбирате, има своите предимства и недостатъци също както и Вие, също както всеки друг. Именно това различие и многообразие прави живота толкова шарен и хубав. Външният вид и стил е важен за първоначалното впечатление, но далеч не е достатъчен. Същността е тази, която излъчваме и привлича заедно с външния вид.
Аз намирам нещо много хубаво в това различие. Ако се опитате да погледнете на Вашата приятелка без сравнения и очаквания, тя може да Ви помогне да станете по-отпусната, спонтанна и радостна, което само ще е допълнителен актив към Вашите качества. Човек може да се учи дори от някой на улицата, стига да не е предубеден. Основна когнитивна грешка е да се сравнявате с другите. Никой не е като някой друг. Вие от над осем милиарда души на тази планета сте единствена и това е удивително!
На Ваше място бих отишла на пазар с приятелката Ви. Може да обиколите вторите употреби и да пробвате различни неща, дори онези, които никога не бихте облякла, след това по магазините, от които Вие обичайно пазарувате. Разменете си ролите, нека тя избира дрехите за Вас, Вие нейните. Може и нищо да не си купите, но със сигурност ще се позабавлявате. Нещо в стила "Сексът и градът". Ние, хората, сме много неща - и сериозни, и забавни, и тъжни, и умни, и т.н. Това познанство може да е възможност да опознаете Ваша страна, която самата Вие не подозирате, че притежавате. Бъдете любопитна към себе си, не оценъчна. И не забравяйте да се забавлявате!
Винаги съм залагала на ученето, обичам да чета, да анализирам, да проучвам. Смятам се за високоинтелигентен човек с много знания и богата обща култура. Тя няма такива интереси и сякаш това не е никакъв проблем. Знам, че и моите неща не са достатъчни, особено за да те харесват мъжете. Отчайващо е, че сякаш моите знания нямат никакво значение в това общество, а винаги по-важен е външният вид.