Носят ли ви на ръце? :)

• 15 139
  • 442
  •   1
Отговори
# 90
Чехльо е такъв, на който жена му му забранява разни нормални неща, като например да излезе без нея.
Човек, занимаващ се с домакинството, не е такъв.
То изобщо "забраняването" като на дете не е нормално де.

# 91
Чехльо е такъв, на който жена му му забранява разни нормални неща, като например да излезе без нея.
Човек, занимаващ се с домакинството, не е такъв.
То изобщо "забраняването" като на дете не е нормално де.
Съгласен съм, само че за разни комплексирани и несигурни в мъжеството си “пичове” това да готвиш, чистиш, переш и тн са си женски неща и щом ги вършиш значи е защото “жена ти ти е заповядала”. Мухльовци…

# 92
  • Out of the Mix
Такива Мунчовци обикновено се "трансферират" от мама на жената, и за мен са инфантили отвсякъде.

Независим, самостоятелен мъж , който се оправя с всичко, съответно и критериите му за жена, партньорка са много по-различни.

В блока ми имам съученик, свестен на първо четене, работи, уреден от мама в министерство, абе добре е, но живее с мама и баба, която готви манджите по цял ден. Разбира се жена няма как да завъди, няма и лична кола. Майка му кара някаква макар и нова Дачия, но той няма, което ми е непонятно, много му е изкривено мисленето, съответно не поддържаме вече контакт, само се поздравяваме "здрасти-здрасти". И докато аз си снова насам-натам, наслаждавайки се на мъжеството и размаха си, той се бута с мама и баба, нескъсал пъпната връв, когато му е било времето. Грам не го разбирам. Съответно на жените им пресъхват водите и крачетата са с катинар.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 10:25 от Revoker

# 93
Добре де и как приемаш да си зависима? Ако някой ми дава пари, нали някак трябва да ги "заслужа"? Тази задълженост в отношенията как точно я преживявате.

На мен винаги ми е било важно всичко да сме постигнали по равно.
Аз специално никога не съм била зависима, а съм си изкарвала парите напълно сама с "кръв и пот". Grinning Та знам колко е висока цената на независимостта и само мога да предполагам и лекичко да завиждам на това мъжът ти да те издържа. Според мен не се срещат често такива мъже в днешни дни. Аз хипотетично с удоволствие бих се възползвала да имам такъв партньор до себе си. Това би ми позволило да инвестирам повече време и за себе си, и за семейство - евентуални деца, и за него самия - да го глезя. А не да бачкам яко за пари и после защо си изморена и просто искаш да стоиш и да гледаш в една точка.
(Обаче слагам и една скоба, че не е добре и другата крайност - човек да не прави нищо. Хубаво е да се занимаваш с нещо, което ти харесва, но не се натоварваш излишно и търпиш всичко, само защото трябва да изкарваш пари.)

# 94
Няма нищо лошо да те издържат, когато е с по- висша цел. Отглеждането на децата е именно такъв момент.
Разпределение на задълженията, в тази светлина, не е да си мерим всичко по равно. В една друга тема, едни буквалистки- съфорумки, се опитват да убеждават, че несменящите гуми жени  примерно, са подтискани от мъжете си.
Тук, се подават идеи за чехльовци, само защото зачитат мнението на жените си, и не решават важни неща без тях.
Изобщо,цялата конюнктура е грешна, докато не излезем от буквалния смисъл  и не видим конкретни примери.
ММ е способен да ме побърка с импулсивни преживявания, в свободното време- аз не обичам изненади, но поради желание за контрол.
Но, никога не ме е изключвал от важни решения- свързани с пари, с времето ни като семейство, с неща, които знае, че мразя  или не понасям( примерно свързани с вода и водни спортове Flushed )

# 95
  • Out of the Mix
Кити, интересна симбиоза, ем така, ем онака.

Защо да издържа мъж жена, когато тя е - образована, самостоятелна, вече работи и с кариера, доходи, спестявания, жилище, защо да иска от мъж подобно нещо?

Прочетох какво си написала.

(Нарочно слагам в скоби това - изключвам период, ако е болна, няма възможност да се самоиздържа, вече сме във връзка, сериозна, мислим за дете, евентуално, както казваш, съвместен живот, по време на майчинството й, вече в напреднали отношения, семейство, тогава след години всичко би било възможно...)

Не виждам смисъл такава жена да търси това от мъж, вместо двамата да поделят, делегират сравнително по равно, отново казвам сравнително, и през останалото време да мислят за отношенията си и да ги живеят.

Няма как единият да се скапва, другият да "оползотворява" само, защото скапаният няма да е в кондиция за щенията на "искащия".

Както тук във форума имам общ език с такива жени, такива са ми били и връзките.

Парите не са факторът, а други неща.

# 96
Кити, интересна симбиоза, ем така, ем онака.

Защо да издържа мъж жена, когато тя е - образована, самостоятелна, вече работи и с кариера, доходи, спестявания, жилище, защо да иска от мъж подобно нещо?

Прочетох какво си написала.

(Нарочно слагам в скоби това - изключвам период, ако е болна, няма възможност да се самоиздържа, вече сме във връзка, сериозна, мислим за дете, евентуално, както казваш, съвместен живот, по време на майчинството й, вече в напреднали отношения, семейство, тогава след години всичко би било възможно...)

Не виждам смисъл такава жена да търси това от мъж, вместо двамата да поделят, делегират сравнително по равно, отново казвам сравнително, и през останалото време да мислят за отношенията си и да ги живеят.

Няма как единият да се скапва, другият да "оползотворява" само, защото скапаният няма да е в кондиция за щенията на "искащия".

Както тук във форума имам общ език с такива жени, такива са ми били и връзките.

Парите не са факторът, а други неща.

Нали обсъждаме какво е за вас и били ли сте "носени на ръце", а не справедливо ли е това и равноправните отношения във връзката. За мен "носенето на ръце" няма как да е равноправно, носеният ще е винаги по-глезеният.
Относно въпроса защо една успешна жена в кариерата си би искала да бъде издържана от мъж. Ами просто защото може да се претоварва само заради пари, които са необходими за семейството, а не да го прави, защото иска да практикува и да се развива професионално. Също защото например й се налага да търпи токсична работа заради пари, които партньорът й не може/не иска да осигури.

# 97
Ами то има един такъв момент, че този, който осигурява всичко, също е човек и може товарът да му идва голям на моменти. В този случай може да предпочете да не бъде "глезен", а да има и друг доход в семейството, освен неговия, ей тъй, за разнообразие, да не трябва той да изкарва пари за абсолютно всичко и всички да чакат на него.
Особено ако не е шеф на империя, а средностатистически мъж.

# 98
За мен също пълноценна връзка и партньорство не се покрива с идеята за един работещ в семейството - мъжа, а жената да е основно реципиент.
Най- малкото изпадаш в зависимост, от която можеш и да не можеш да излезеш, ако се наложи.

# 99
Съгласна, не е добре само единият да поема финансовата тежест, независимо кой от двамата. Да не смее да се разболее човек. Не си представям да нося такава отговорност. То по-добре да живееш сам тогава.
Не говоря за ситуации, в които единият не може да работи по някаква причина. А за доживотното отглеждане просто защото така.

# 100
  • София
Тази тема с издържането пък ми е толкова далечна в момента, че няма накъде. Даже идеята да живея заедно с някого и да делим финанси. Таман съм си нагласила криво ляво да си живея напълно самостоятелно.

# 101
Аз пък на драго сърце бих приела някой да ме "издържа" - да ме води по почивки,да ми купува дрехи, чанти, бижута,процедурите да ми плаща и пр. Ама не и да живея с него,де. Само така... Шугър деди, но да не е деди, в смисъл дърт. Нямам проблем с това. Добре изглеждащ мъж на възраст 30-50 да ме издържа без да живея с него. Ммм идеално даже Joy

# 102
А съгласна ли си да не си единствената маймунка на клона, че за млади, добре изглеждащи и богати, склонни да издържат жените, ама пък живеещи си сами, тоест официално сингъл, ще има доста кандидатки да бъдат носени на ръце?

# 103
ОМГ, да, естесвено, все тая. Аз и без това нямам времеза ангажиращи ексклузивни отношения. Даже по-добре да не ме занимава ежедневно със себе си.

# 104
Такива Мунчовци обикновено се "трансферират" от мама на жената, и за мен са инфантили отвсякъде.

Независим, самостоятелен мъж , който се оправя с всичко, съответно и критериите му за жена, партньорка са много по-различни.

В блока ми имам съученик, свестен на първо четене, работи, уреден от мама в министерство, абе добре е, но живее с мама и баба, която готви манджите по цял ден. Разбира се жена няма как да завъди, няма и лична кола. Майка му кара някаква макар и нова Дачия, но той няма, което ми е непонятно, много му е изкривено мисленето, съответно не поддържаме вече контакт, само се поздравяваме "здрасти-здрасти". И докато аз си снова насам-натам, наслаждавайки се на мъжеството и размаха си, той се бута с мама и баба, нескъсал пъпната връв, когато му е било времето. Грам не го разбирам. Съответно на жените им пресъхват водите и крачетата са с катинар.
Миии  това е неприятно.Аз затова събирам пари за еднопосочен  билет на моя синковец като навърши 18😁

Общи условия

Активация на акаунт