🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #11: от вторник до четвъртък, 20:00

• 133 004
  • 2 587
  •   1
Отговори
# 1 650
Никой в това предаване не трябва да влиза с идеята, че ще е мега приятно изживяване и че може да контролира сценария. Девойките болни се разболяха, че не могат да налагат повече наратива, след като Мартин влезна при тях и рязко иззе правата. Няма лошо, нямам проблем с това, хубаво е историята да се поразнообрази.
Виктор че няма глава на раменете, няма, но Любка с кой акъл си мисли, че само нея ще целува, и с кой мозък му пусна (не че повечето нямаше да се опрашат във външна среда още първата вечер, но тези неща се мислят. Барем гинеколозите без работа няма да останат).
Брана и Люба заедно обаче наистина са толкова токсични, едната мисли, че ще си изплаче мъката пред другата и ще я посъжалят, пък Брана пак за себе си изцепи (не че не е права за себе си, но емоционалната интелигентност куцааа, куца). За мен момичетата вътре не са приятелки, та воят за излизащите ми е малко смешен дори. Това заедно да сипвате на някакви хора и да клюкарите, няма нищо общо с приятелството - когато нещата опрат до истинска помощ, препятствия и сблъсък на интереси, тогава искам да ги видя колко са приятелки. Мога да отида да се наливам с абсолютно всеки в дискотека, но не бих нарекла всеки приятел.

# 1 651
Баща или не, знаем колко са прости американците.

# 1 652
  • София
Е, за завиждане ли е Роси, че изживява Американската мечта Grin, или е за потупване по рамото, че е такъв стоик и оцелява в ЛА?

# 1 653
Мартин, Даниела и тяхното куче Ферай. Браво,Синтия. Право в десетката.

# 1 654
Клюкара от много изпъчена и с 'царска осанка' се трансформира в бухнала, селска мома на седянка.
Единствената, която продължи да лежи простряна на дивана след като влезе Наум. Той я гледа възмутено, тя го гледа нагло.
Имала била приказка с Мартин, не ѝ пречел. Не съм я видяла да блесне в разговори с него, освен докато му се мазни като му взима розите, което също не разбрах защо прави, освен да се перчи пред другите, че е топ мома. 
Сега Данка като отпадна от играта, и половината були глутница също, май тя остана за ролята на злодея.
Бранка и тя като замине скоро, Клюкара съвсем без придворни остава. Ще стои сама и крива до финалите.

# 1 655
Въпреки че смятам, че Роси живее в пъти по-приятен живот за млад човек, отколкото другите ергенски, гравитиращи около Джанъм, не е чак такова геройство да живееш в чужбина, когато тати те подкрепа финансово и ти урежда престоя. Даже нищо не е. Хиляди студенти отиват в чужбина съвсем сами.

Пък другите я решат да ходят в чужбина, я не. Може да си останат в България, все пак и там живеят хора. Дори и извън Джанъм.

# 1 656
Разкошен сезон.
Мартин не го знаех преди, но ме изненада приятно. Ето как усещам нещата: Мъж,  който дълги години живее с усещането, че жените и връзките са като игра – завоевания, изкушения, поредни страници в книга, която вече му е станала банална. Той не се ангажира, не обещава, не се задържа. За него близостта е средство за удоволствие, не за свързване. Пренаситен е – емоционално и физически. Сякаш е изчерпал всичко, което този свят може да му предложи в контекста на любовта. Така го виждах в началото и бях скептична.

Изведнъж се появява някаква Даниела. Не го гони, не го моли, не му се подлага. Просто е – себе си, силна, достойна, с граници. Тя не се впечатлява от чара му, от опита му, от историите му. И точно това го разбива – не егото му, а защитата му. За първи път той среща жена, пред която иска да бъде истински, не победител.

В него се отключва нещо дълбоко заровено: желание да се грижи, да бъде присъствие, да пази, да уважава. Той започва да се променя не защото трябва, а защото иска. Защото усеща, че тази жена не е поредната спирка. С нея вече няма нужда да се доказва – просто иска да дава.

Поведението му дава пример и за двата пола. За мъжете – че можеш да си силен, мъжествен и в същото време нежен, лоялен, отдаден. Че като срещнеш някого, когото харесваш - поемаш риска и стоиш зад избора си. За жените – че никоя не трябва да се задоволява с полу-внимание, с трохи. Че мъж, който наистина иска да бъде с теб, ще намери начин да бъде достоен за теб. И няма да бяга от обвързване – ще го желае.

Той става живото доказателство, че любовта не е за наивните – тя е за смелите.

Не ми побира главата защо тяхната евентуална любов не само не предизвика радост от другите, а буквално ги поболя. Те очевидно се харесват истински – сякаш живеят в собствен свят. За околните това изглежда като сцена от филм, но не романтичен – а драматичен, защото вместо радост, тази любов пробужда дълбок вътрешен дискомфорт. Сякаш това им подейства като прожектор, който осветява собствената им емоционална празнота. Сякаш се чувстват изключени от нещо истинско. Сякаш са влюбени в Мартин, или пък искат на всяка цена Даниела да е нещастна. Сякаш е проекция на лични страхове – някои хора преживяват чуждата любов като напомняне за собствените си провали, разочарования или неспособност да се свържат с някого по този начин. При всички положения ги боли да гледат.

Така любовта, която би трябвало да вдъхновява, се превръща в дразнител, почти заплаха. Парадоксално е, но понякога щастието на другите е най-болезненият ни огледален образ.
Изключително ми допадна този коментар! Впрочем, вчера съвсем разсеяно в главата ми се въртяха подобни мисли относно това, че в този сезон имаме една любовна история, разгръщаща се пред очите на всички. Но никой не вярва! Коментиращите във фейсбук, тук, ние, включително аз самата. И си помислих именно това - вярваме ли в любовта и смеем ли ясно и смело да я заявим, дори и само след 10 дена, прекарани с някого. Изключвам това дали те играят или не, просто масово коментарите са негативни, нихилистични, отричащи. Всъщност, ако трябва да съм честна, не мечтаем ли в реала всички за един мъж, който казва: аз се влюбих в една жена, неочаквано, но не ми трябват други и искам да бъда с нея? В крайна сметка се оказва, че всички много искаме някой да излезе балък, да бъде прецаканият герой, за да се разпознаем именно в него вероятно. Но любовта не върви без уязвимост - според мен това е също трудно огледало за вглеждане - че някой пред очите ни показва именно уязвимостта, от която ни е страх.

# 1 657
Едно е да се адаптираш в Европа, друго е в Америка. Тя само с баща си ли да общува?
Ние дето сме си в БГ-то имаме други дертове.
Мисълта ми за Росица е, че не е толкова лесно  да се впишеш в американската реалност. Все пак все още е жива в онази токсична среда.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 16:48 от LadyCharming

# 1 658
Любка лежала, а младата невеста едно кафе не предложи от възпитание, даже им е в обичая.

# 1 659
Спомням си, че се бях изказала ласкаво за Синтия в един момент, та си го връщам обратно. Пази Боже, тази да ми е детска учителка на децата и да започне да коментира кой какво куче е и да следва на повод останалите. Като е толкова интелигентна и начетена, да се сети защо е грозно. Претенции много, но съдържанието не е чак толкова голямо.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 16:33 от 7Vivi7

# 1 660
Росица е отишла да учи там, та възможност за среда е имала от раз. Точно в това отношение нищо геройско не виждам.

# 1 661
Едно е да се адаптираш в Европа, друго е в Америка. Тя само с баща си ли да общува?
Мисълта ми за Росица е, че не е толкова лесно  да се впишеш в американската среда. Все пак все още е жива в онази токсична среда.
Колко да се е вписала, като казва, че общува главно с българи и европейци, както и проблемите с мъжете американци?

# 1 662
Мисълта ми за Росица е, че не е толкова лесно  да се впишеш в американската среда. Все пак все още е жива в онази токсична среда.
Като я гледам се вписала само в лицемерието. Не изглежда да общува с много хора.

# 1 663
Мисълта ми за Росица е, че не е толкова лесно  да се впишеш в американската среда. Все пак все още е жива в онази токсична среда.
Е, не е толкова трудно. Тя има и приятели българи в ЛА, в инста се вижда в каква компания движи.

# 1 664
Петя, аз съм фенка на Ана. Има си качества.. всякакви, шарена и цветна ми е. Но ти ме изгуби като описа Дана като интелигентна. Joy
Не се карайте кой седял кой лежал,Косара обра точките с "много ми е на о... работа" Хаха толкова ѝ беше писнало, щом преди това търсеше дИпрИсанти. Grinning
Сори, но Роси ми е льохман на мен.

Общи условия

Активация на акаунт