СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 630
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
За сертификати от Кембридж говорим. Иначе, всеки може да си напише каквото си иска.

# 361
Много ми стана омразен този министър, особено това постоянно появяване по медии и тези безобразни изказвания. Чета, че общественото обсъждане по въпроса с религиите е било някакво фиаско. Има добро чуждоезиково обучение в момента, и него иска да бастиса, 15 дена по домашни причини са му трън в очите, военно обучение, имам чувството, че тези от МОН страдат от някакво обсесивно компулсивно разстройство.
Изобщо не отварям дума, че шестокласните родители даже не знаят какво ще е тяхното нво.

# 362
Е какъв сертификат от школа? Това да не е грамота за първи клас... И школите си пращат децата на изпитите за Кеймбридж и Пиърсън.

# 363
  • София
Санака, не знам. Качена е програмата в първи пост на темата за АК - там я гледам. По осем часа са всеки ден, като в понеделник започват задължително с някакви тестове. За мен осем часа са много, особено в АК, където съм сигурна, че лежерни часове няма. Не знам в ДГ колко са, но по спомен са 7 часа на ден и един ден по 6 часа.

# 364
Дават и техен сертификат от школите по принцип и ако проформа се изисква  документ за език, би свършил работа. Иначе, обявяват дата за изпит по Кембридж, плащаш си таксата, ако имаш желание, и детето се явява.

# 365
  • София
Санака, не знам. Качена е програмата в първи пост на темата за АК - там я гледам. По осем часа са всеки ден, като в понеделник започват задължително с някакви тестове. За мен осем часа са много, особено в АК, където съм сигурна, че лежерни часове няма. Не знам в ДГ колко са, но по спомен са 7 часа на ден и един ден по 6 часа.
Ама това в първи пост е общо разписани на седмичната програма - не конкретно по предмети и часове. Такова има и в ДГ и пак е по 8 часа. Ето например https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=18 /един блок е два учебни часа без междучасие/.
Това не означава, че всеки ден имат по 8 часа, а че са максимум по 8. То и в ДГ има по осем часа в някои дни.

# 366
  • София
Възможно е. Но на мен ми харесва, че свършват в 13.40 ДГ, които ни интересуват. Но пък единият срок са 2ра смяна.

# 367
  • София
Свършват в 13:40, защото започват по-рано и нямат по над час обедна почивка, както е в АК. ФЕГ са на едносменен режим . Започват по-късно, но и свършват по-късно.

# 368
  • София
2 АЕГ почва в 7.30. Там няма блокове, нали. Има едно голямо междучасие и останалите са по 10 Мин. В АК междучасията са по 5 Мин., така че 6 междучасия х 5 Мин.  горе долу компенсират разликата между обедната почивка в АК и голямото междучасие в ДГ. Тази ДГ започва 45 минути по-рано от АК а не 2 часа по-рано. Колко дни в седмицата по осем часа имат във 2 АЕГ - два или повече?

# 369
  • София
Е, не може да се каже така общо. Зависи кой клас, как е разпределена програмата, има ли часове ФУЧ. Синът ми сега в 8-ми клас има един ден по 8 часа, дъщеря ми имаше два дни. В 9-ти клас ще е различно и така. И в АК е така Основното е, че няма съществени разлики в хорариума между частните и държавните гимназии, за разлика от основните училища. Но ако частните гемназии решат да компенсират орязаните от МОН часове по езика, ще трябва да увеличат дневния/седмичния хорариум. Просто не виждам как би могло да стане по друг начин. Рамковият учебен план трябва да го спазват и те.

# 370
Трябва да се следи много внимателно какво се случва. Знам им номерцата на гербаджиите - в последният момент могат да оттеглят някое предложение, което е "скандално", за да прокарат нещо друго. Та и тук така - като нищо ще се откажат от премахването на 15те дни по лични причини и религията, но ще си прокарат промените в гимназиите. Които според мен са далеч по-важни.

# 371
Да, пълно са със селски номера.

Могат да учат религия на чужд език. Имаше едно частно американско и учебниците им бяха библейски текстове.

# 372
  • София
Имам чувството, че това не е седмокласната тема. Много потребители, които не се пържат като нас, си обсъждат някакви езици. Нямам нищо против нови хора да ни обгрижват и да ни съветват, но темата замина в друга посока.

Може ли да се върнем на по-приятни теми?  Да си приказваме за по-прозаични неща като оценки, тийнове  и джин примерно!

# 373
  • Отвъд алеята зад шкафа
В АК обаче към основните 8 часа не се ли добавят задължителни елективи и CAS дейности, които изяждат времето след 15.00 часа?

# 374
Грета, винаги в седмокласната тема е така, много е активна и пишат хора, които не са в момента с деца в седми клас, но това не е проблем. Нека са информирани от рано, няма лошо. Плюс това нечие чуждо мнение никога не е излишно....

Общи условия

Активация на акаунт