СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 809
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
Смисълът на едно обучение е, да подобриш резултата си. Ако става въпрос за задържане на резултат, за какво ти е учител, щом си стигнал до този резултат без учител.
Освен това ако някой не може да пише тези, ще наблегне на преразказа и ще компенсира.
По тази логика няма смисъл от никакви упражнения. Щом си научил нещо, то не трябва да го упражняваш, защото се счита, че вече го знаеш. Само дето, ако не го упражняваш, започваш да го забравяш...

# 61
Представих си мозъкът на детето като сито, в което Йонова налива със същата бързина, с която изтича през дупките.

# 62
Себе си ли опитваш да убеждаваш нещо?

# 63
Не, смешно ми е. Не се напрягай толкова

# 64
И аз това съм го чувала, но  е по-скоро за четвъртокласните изпити, които са със същата трудност като пробните, че и по-зле.

# 65
Голямата ми дъщеря казваше същото за статистиката. Ако не я била  преговорила вечерта преди ДЗИто, нищо нямало да помни

# 66
Изобщо не се напрягам. Ти си тази , която се обяснява.  Не мога да разбера защо, нали не си си дала парите, където смяташ, че не е добре....?

# 67
  • София
И според мен, ако детето има 85+ т на входен тест и повечето деца в курса са подбрани по този критерий, не е кой знае какво постижение, че на НВО ще изкарат, дори всички деца да са, 90т+. Повечето ще си го постигнат при всеки друг учител с редовни домашни и проверки. Може би дори биха имали шанс да се понаучат да мислят, без да преписват и учат наизуст анализи.
Не оспорвам ничии качества, така изглежда отстрани. Иначе в класа на сина ми има 3 момичета при нея, доволни са всички, най-вече, че ходят в най-престижната школа в София, друга разлика засега не се забелязва.

# 68
При който и да е записано едно дете, важен е основният учител, този в училище, защото все пак там се поставят трайните знания. Няма ли добър учител в клас, с курс се компенсира много трудно.

# 69
Абсолютно съм съгласна, че е лесно да работиш с деца с 85+  точки, съвсем друго е от 40 да стигнеш 80 точки.Това е успех.

# 70
Здравейте, включвам се и аз в седмокласната тема, за да чакаме, разискваме и треперим заедно следващите няколко месеца 😊 От Варна сме, моят седмокласник посещава школите на Вектор и ходи на пробните изпити там, засега изкарва някакви задоволителни резултати - първите два пъти по 86т. На БЕЛ, и 77, 78 по МАТ, но последният път резултатите му паднаха на 71 по БЕЛ, а математиката повиши на 86... Очаквах да имаме плавно покачване на резултатите, но явно се натрупва умора в децата и прегарят в един момент... Искрено се надявам това с времето да се изчисти и да успеят да се успокоят и съберат за  матурите.
Отделно наблюдавам голямо стягане от учителите в училище, всеки си държи на предмета и дори по рисуване и музика излизат с някакви непосилни изисквания и се налага да рисува картини посред нощ и да прави по две презентации на седмица...
Успех пожелавам на всички деца, а на нас нервите и спокойствието да им помагаме по пътя! 😊💐🌹

# 71
Да благодаря и аз за новата тема!

# 72
  • София
Евала и правя на Йонова, развила си е бизнеса жената. Ама да се пробва с обикновени деца. Щото то и аз да взема нейните, ще се бия в гърдите колко съм добра.
Добрите преподаватели умеят да работят и със слабаци, и с отличници.

# 73
Благодаря за новата тема!
При нас мина втори пробен по БЕЛ в училище. Очаквам втория по математика и дали ще нанасят оценките след моята реакция.
В частната школа където ходи на пробни изпити, без да е записана правиха обсъждане на работите и се оказа, че сме назад с материала и по двата предмета. При дъщеря ми са до "Бай Ганьо" и не са започнали неравенства. Има ли и друг толкова назад?

# 74
  • софия
Аз днес получих резултата от ПИ по БЕЛ от НИЯ. Това е първият, който прави извън училище или вкъщи. 65т. Triumph Такива глупости е писал, че чак ме хвана срам докато чета. Има и забележка да пише по-четливо, защото на места на преразказа не са му разчели. Имате ли съвети за подобряване на почерк? Мисля да оставя разговора с него за довечера, че сега ако му звънна....

Общи условия

Активация на акаунт