СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 26 148
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София

От този сборник са.

# 631
Три седмици ми се вижда много, но седмицата на изпитите сигурно ще го спра. Вероятно нищо няма да прави вкъщи, но поне ще се наспи.

# 632
Ивалета,  много много благодаря!

# 633
И през ум не ми е минавало да си спирам детето от училище. Евентуално между двете НВО деня... Просто не виждам смисъл - нито ще учи вкъщи, нито ще си почива пълноценно.

# 634
Идеята на спирането е да не забършат някой летен вирус с рядкото щастие или подобни екстри, защото тогава отива и НВО и всичките пари за подготовка на кино. Аз това не мога да обясня на моята магарица, която е запънала копитата да ходи нон-стоп. Забрави в шести клас какво ми донесе вкъщи, не можех от леглото да прибягам до тоалетната без авария, с извинение.
Не ми е толкова за учене, който научил, научил, ако се учи интензивно в последните дни най-много да се изпокараме.
Голямата точно два дни преди НВО си счупи пръста на ръката, добре, че беше на лявата.

Ако зависи от мен, врътвам и ключа седмица преди НВО и храна на подносче, но в живота, уви, не става както на мен ми се иска

# 635
Всеки родител си има идея. При голямото в деня преди нво ги беше впрегнала физичката с тест на целия материал и заплаха, че каквото изкарат, това ще им е оценката. Някои си спестиха този стрес за след НВО-тата.

# 636
Аз ще спра детето от тук насетне всеки петък, и без друго нищо не правят петъците, отделно тя не се разбира със съучениците си, нека се фокусира върху матурите. Не виждам нищо лошо в това, така или иначе стреса им идва в повече.

# 637
  • София
Не смятам да го спирам моя. Така или иначе дни по домашни причини няма да има останали. Днес се прибрахме от пътуване из Италия, доста добре ни се отрази и съвсем своевременно изпуснахме напрежението, а в края на Май съм планирала кратко моренце в Гърция, и то сме издумкали всички възможни дни за отсъствие.
С медицинска бележка не ми се занимава да го освобождавам. Дори и да се прецака на самото НВО, приет е в АК, тоест има вариант.
Утре чакам да отворят за записване състезанието на НПМГ.

# 638
Дъщеря ми спомена, че някои деца няма да ходят на училище през юни, а аз реших, че не е разбрала нещо. Това вече е...нямам думи, изсипаха се купища пари за уроци,  ходи се при 2-3 учители и се трепери все едно ще влизат в Харвард. Тази мила родна картинка дами и господа я нарисувахме ние.

Естествено, че това е продукт на нашето общество. Какъв Харвърд....много повече от него е заложено тука.
Истината е, че някои деца имат нужда да са вкъщи и да кълват без спир, други просто да спят и почиват, а трети им е по-добре да си ходят на училище.

# 639
  • ПЛОВДИВ
Здрвейте!

Учителки са ми казвали през цялата тази учебна година да го спирам преди матурите 1 седмица + седмицата на матурите.

Към днешна дата - вероятно ще е спрян в седмицата на матурите - за да се наспива и ако мога да го защитя от евентуално разболяване...
Не вярвам, че ученето в последния момент ще е уауу на фона на цялата година.

По литература са на Неразделни, а по математика на успоредник.
Не мога да преценя как се движат, но българичката им си ги готви целенасочено за първи модул от началото на годината. Всичките им изпитвания  и домашни са с тази насоченост - поне тези, които виждам в класрум.

На мен официално ми писна, на набора също!

Последно беше решил химия и биология с интензивно изучаване на АЕ в хуманитарната, днес говори за испански в езиковата, а на мен ми се ще трето нещо...

Казала съм му, да направи така, че да има право на избор, а не да влезе там, за където му стига балът.

Да са ни здрави и всичко ще е наред.

# 640
Ей, дадохте ми идея с това спиране. Поне да не занимава със заядливи учители и проекти, домашни. Иначе не виждам как ще решава по цял ден, да го видя няма да повярвам Joy

# 641
За нас спиране от училище в седмицата на матурите беше оптимално. Понаспа се, попреговори си. Иначе щеше да е във вторник вечера втора смяна до късно и хоп в сряда сутринта на НВО - не ми се стори добра идея това.

# 642
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята госпожица в седмицата на НВО-то няма да ходи на училище, за да си почине и да се наспи. На нея много й влияе ранното ставане. Сега бяхме 1 седмица в Париж, не е учила през това време. Ценни дни, но предпочетох да не мисли за задачи.

# 643
  • София
Моята госпожица в седмицата на НВО-то няма да ходи на училище, за да си почине и да се наспи. На нея много й влияе ранното ставане. Сега бяхме 1 седмица в Париж, не е учила през това време. Ценни дни, но предпочетох да не мисли за задачи.
Синът ми е същият. Основно заради това искам да го оставя.

# 644
  • София
Моето не се е изморило от нищо.
Всичко на всичко ходи на школа по БЕЛ, но не учи допълнително, само си пише домашното. По математика е шапка на тояга- обещал е да реши вторите модули на няколко реални матури "като му дойде времето".

Общи условия

Активация на акаунт