СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 26 075
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Дъщеря ми спомена, че някои деца няма да ходят на училище през юни, а аз реших, че не е разбрала нещо. Това вече е...нямам думи, изсипаха се купища пари за уроци,  ходи се при 2-3 учители и се трепери все едно ще влизат в Харвард. Тази мила родна картинка дами и господа я нарисувахме ние.

# 616
Моята иска да си ходи до последно, да си приказва с дружките. Вкъщи и било скучно. Не знам, обаче, дружките дали ще са налични, че както са настроенията, училището ще опустее

# 617
Цитат
Че нас от поне година ни обработва класната да си спрем децата от училище преди матурите. Според нея били напрегнати, не учели по нищо и най много да им пишат двойки.

Поздравление за тази класна! Чудесен пример за човек, на който му пука за децата! За съжаление, ние не случихме ... за пореден път!

# 618
  • София
Аз момичетата ще ги спра, ако те преценят че имат нужда. Дори исках и утре сутрин да ги спра,за да отидем на отворени врати в 51-во, но ми отказаха, щели проекти по Физика да представят. Мен много ме притеснява химията, нямат учителка от около месец, нямат оценки, замества я госпожата по математика, която им пуска клипчета от уча.се. Тази седмица ще говорим с директорката , да каже какво смята да предприеме по въпроса.
За подарък на класнатанай-вероятно индивидуален. Тя и класната не е нещо по организациите, така че нищо не планира за завършването, нито децата в класа им нещо се разбират. Моитв момичета ще ходят с класния на малката в Созопол за 10 дена...заминават съботата веднага след матурите 😁 .Миналата година бяха пак там трите с него,много им хареса и сега пак.

# 619
Не. Няма да спирам. Абсурдно е това

Изобщо не поздравявам такива класни, просто не искат да им се мотаят из училище..

# 620
Нашето училище е основно - така че след 15.06 остават само 3 седмокласни класа. Най-вероятно ще я спра, ако учат в дните на НВО. За други дни - ще преценя "на място".

# 621
  • София
Не ми е хрумвало да освобождавам покрай изпитите, евентуално тя ако изрази желание и някакъв смислен аргумент, ще помисля.
Беше крайно незаинтересована за албум, все пак избра някаква там опция.
Има леко повишение на резултатите на третите пробни изпити, но все още е крайно недостатъчно по мое виждане. Така или иначе няма твърде какво да се стори - учителят по математика просто каза, че не иска да натиска повече, за да не се почупят нещата. Няколко деца са така в групата. Колкото - толкова. За успокоение на майките, които само четат и се смущават да пишат покрай вайканията за нечие чудотворно дете, което учи денонощно по свое желание, знае желанията си от втори клас или пък изкарало "само" 83 точки на седемнайстия си пробен изпит, казвам, че има и деца с петдесетина, които просто толкова си могат.
Още малко, дръжте се, проверете запасите с вино.

# 622
Честит Гергьовден на групата:)

Вече хич не ми пука за НВО, каквото такова...
Всеки, като родител, прави всичко възможно да подсигури детето си, кой с уроци, кой със занимания у дома...Важното е да знаят, че ние сме до тях, за да ги обичаме и подкрепяме, независимо от това дали постигат 50 или 100 точки на един изпит!

Относно общи събирания и големи празненства с класни и родители - няма да организираме подобни и честно не са ми на сърце. Символичен подарък за класната, букет цветя е достатъчно и така и ще направим.

Хубав и усмихнат празничен ден!

# 623
Екскурзията ни ще е СЛЕД НВОто. Безумно ми се струва да е преди.
Албум обикновен ще правим..снимки в един парк ще правят.
За спирането - от темата разбрах за тази опция..странно ми е честно казано..не я разбирам?
Уж да си починели..пък щели да учат вкъщи усърдно..последно не разбрах ама карай..кой както го разбира Simple Smile

# 624
  • София
В класа да сина ми нищо не организират. Предпочитам така. Преди имаше една майка, която много държеше да се изхвърляме, но синът й вече не е в класа ни, та настана мир и спокойствие.
Най-вероятно ще го спра няколко дни преди изпитате. Ще го видя и той какво мисли.

# 625
И при нас нищо не се организира...засега. Надявам се да не избухнат с някакви грандиозни идеи в края на месеца.
Ще ходят на зелено училище в края на май. Мисля, че ще им дойде добре преди финалните напъни. А и ще прекарат свободно време заедно, че после като се пръснат...
Младежът е все така лежерен. Всякакви допълнителни занимания са табу. Няма идеи  за желани училища, в същото време всички предложения отривисто се отхвърлят. Явно всичко ще решаваме в крачка. Оммм и квото такова Simple Smile

# 626
И моята първосигнална реакция като чух за отсъствие от училище покрай НВО-та беше "Хайде, няма нужда!", но като ми казаха за случаи на изходни нива по разказвателни предмети в седмицата на матурите, съвсем излишни (меко казано) ми се виждат подобни занимания точно в този момент. Освен това смятам, че децата наистина стават напрегнати и едва ли внимават особено в часовете, та може и да отнесат някоя ниска оценка в края на годината, което също е ненужна емоция.
При нас по математика вече взеха целия материал и започнаха преговор. Планирани са тестове по формата на НВО и допълнителни консултации, което ще е много полезно за всякакъв тип индивидуални въпроси. По БЕЛ така или иначе не разчитаме на у-ще. Така че всеки трябва да прецени как ще е най-правилно за неговото дете и в конкретната ситуация.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 17:14 от Mur

# 627
И моят син предпочита да ходи на училище.
А като гледам - вероятно  и оформянето по предметите ще се забави до последно, имат предмети, по които нямат още и една оценка за втори срок,  цари спокойствие и никой не се е юрнал за нищо. Последният месец явно ще е динамичен Smiley

# 628
Здравейте, дали някой може да разпознае от кое помагало са тези примерни изпити по БЕЛ? Много ми е важно да открия точно същото. Имаме едно на Регалия, пак така са номерирани и по месеци, но не е то... Благодаря Ви!     

# 629
Здравейте,
споделям моя опит - синът ми го спрях 3 седмици преди матурата, повечето, не го намират за нормално. Но той имаше допълнителен изпит в началото на юни. Ставаше сутрин и решаваше задачи. За него беше супер. Спокойно дете, ранобудно. Иначе като се прибереше в 14ч от училище и денят минал. Влезе там, където искаше т.е. за него това беше успешно. Имайки в предвид, че решаваше по 50 задачи на ден по физика, това за него беше единствения вариант. Сигурна съм, че за всяко дете е различно.
Сега с дъщеря ми не знам какво ще правя, сигурно и нея ще спра, но по-късно. Но тя пък е на обратно, вечер и е по-продуктивно, сутрин дреме.

Общи условия

Активация на акаунт