СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 559
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома
Квесторите са от други училища.
Миналата година,не си спомням в кой от морските градове Варна или Бургас квесторите си бяха от училищата,даже и не си спомням дали е миналата или по-миналата,но се коментираше...Което не означава,че е редно.
Намерих го-миналата година РИО Бургас е преценило,че във всяка стая ще са 1 квестор от самото училище и 1 външен квестор.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 13:21 от svetlaem

# 601
Квесторите са от други училища.
Миналата година,не си спомням в кой от морските градове Варна или Бургас квесторите си бяха от училищата,даже и не си спомням дали е миналата или по-миналата,но се коментираше...Което не означава,че е редно.
Намерих го-миналата година РИО Бургас е преценило,че във всяка стая ще са 1 квестор от самото училище и 1 външен квестор.

Това ако е така ще да е било голяма гавра с децата. Ми, то направо след НВОто, да хванат учигелите от същота училище и да си проверят на учениците си работите!

# 602
То ще е гавра с останалите, не с тези, чиито учители "ги пазят".

# 603
То ще е гавра с останалите, не с тези, чиито учители "ги пазят".

Да, това имах предвид.

# 604
Здравейте, включвам се с едно малко по-различно питане. Смятате ли да освободите децата си от учебни занятия последните дни преди изпитите и какво мислите по въпроса. Въобще не се бях замисляла да го правя, докато не разбрах, че няколко майки планират да спрат децата си от училище още в края на май. Като цяло разбирането ми е, че за две седмици детето едва ли ще повиши значително подготовката си, но затова пък със сигурност може да се изнерви, изтощи и пренавие, което да доведе до отрицателен ефект.

# 605
Аз още мисля, не съм решила. Зависи дали ще има да оформя оценки по другите предмети. Два-три дни може да го освободя, но две-три седмици - не.

# 606
Ще го освободя в седмицата на матурите. Това са общо 4  дни - 3 преди българския и 1 между двата ище му се съберат с уикенда общо 6 дни за преговор. Сега съм го оставила 2 дни също у нас -събират му се 6 дни и ако няма контролни ще го освободя и на 23 - ще има 5 дни без училище. В така получените дни преговаряме стаия материал. Не изпуска кой знае колко от училище, но се пак му се събира време концентрирано за преговор.
Другите родители освобождават децата си от училище, за да ходят по екскурзии, а аз - за да учи. Страшна майка съм, няма що Wink
От края на май няма как да освободят дете по семейни причини - може да са максимум 5 дни накуп, общо 15 за годината. Може по медицински, но да лъжеш, че детето ти е болно, не е ОК според мен.

# 607
И аз си мисля да освободя сина ми в седмицата на матурите! Той предпочита да ходи на училище, че вкъщи е гърч😄

Ако той поиска бих го спряла юни месец! Ще решаваме в движение...

Леле, то не остана време:)

Да подсетя, че от 7 май започва записването за състезанието към НПМГ.

# 608
Оффф, пък при нас майки-активистки пускат предложения за подарък за класната и оферти за празнуване в някакви луксозни ресторанти - тип гурме. Въртят се предложения за екскурзии, бижута и т.н. Бясна съм.
Предложих да отидем в комплекси с ресторант да празнуват децата на открито - даже им дадох предложения / има игрища за футбол, места за "фотосесии" за девойките / - не, не можело така. Ами как бе, алоууу? Бясна съм.
Отделно искат събирането да е около 25-26 юни. Предложих седмица по-късно, за да им раздадат и дипломите - отговор: " Не може, децата щели да се разпръснат." Къде бе? Ужасни са някои родители...
Моето мнение е такова, и само споделям. Да не се обиди някой.

# 609
  • София
Оффф, пък при нас майки-активистки пускат предложения за подарък за класната и оферти за празнуване в някакви луксозни ресторанти - тип гурме.
Честито на ресторантитв-гурме 😁. Още са пред очите ми 25 разбеснели се келеша от класа на големия, хем в пицария бяха!
При нас се съмнявам да има някаква инициатива за подарък, ще трябва да мисля за нещо индивидуално. Пак на големия подарихме чаша ли беше, чайниче ли (от тези, които са две части) с имената на всички деца от класа. Също и екземпляр от албумчето на класа. Абе - символични подаръци.

# 610
Аз мисля да освободя от училище, само не съм решила колко дни. Като стане юни ще го измислим, според това как върви преговарянето, как са оценките по другите предмети в училище и предвид умора, настроения, емоции...

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 20:44 от Mur

# 611
Оффф, пък при нас майки-активистки пускат предложения за подарък за класната и оферти за празнуване в някакви луксозни ресторанти - тип гурме. Въртят се предложения за екскурзии, бижута и т.н. Бясна съм.
Предложих да отидем в комплекси с ресторант да празнуват децата на открито - даже им дадох предложения / има игрища за футбол, места за "фотосесии" за девойките / - не, не можело така. Ами как бе, алоууу? Бясна съм.
Отделно искат събирането да е около 25-26 юни. Предложих седмица по-късно, за да им раздадат и дипломите - отговор: " Не може, децата щели да се разпръснат." Къде бе? Ужасни са някои родители...
Моето мнение е такова, и само споделям. Да не се обиди някой.
В класа на девойката е същата работа. Все едно завършват Харвард. То се планира фотосесия за албум, то се платират всенародни тържества в ресторант, то се планират подаръци... И всичко това на фона, че на никой не му дреме да си седне на трибуквието и да учи. Успехът е плачевен, но пък ще пируваме. Joy

# 612
  • София
Че нас от поне година ни обработва класната да си спрем децата от училище преди матурите. Според нея били напрегнати, не учели по нищо и най много да им пишат двойки.
То моето си опука дните по домашни причини, на май ще е на училище.

# 613
  • Бургас
И при нас тече организация за "харчИ парИ". Тази седмица ще стане ясна датата за снимките за албума, на 29-30 са на екскурзия, имаме към 300 лв в касата, които силно се надявам да покрият подаръка на класната и евентуално дребна почерпка за децата (още не са завалели предложенията за подарък). За първокласника вече запазихме заведение Angry, със седмокласничката мисля, че ще е по-разумно, сякаш нямаме кой знае какви активистки сред майките.

# 614
  • София
И при нас тече организация за "харчИ парИ". Тази седмица ще стане ясна датата за снимките за албума, на 29-30 са на екскурзия, имаме към 300 лв в касата, които силно се надявам да покрият подаръка на класната и евентуално дребна почерпка за децата (още не са завалели предложенията за подарък). За първокласника вече запазихме заведение Angry, със седмокласничката мисля, че ще е по-разумно, сякаш нямаме кой знае какви активистки сред майките.
В повечето случаи е  нечий бизнес. Преди 2 години за седмокласниците от училището предложиха 4 дневна почивка в Слънчев бряг - сигурно и безопасно, настаняването в хотел на майка на дете от випуска, цената - нито малка, нито много голяма, с няколко учители. 
Добре, че ги вънаха живи и здрави, но са били по 6 деца в стая с една баня-тоалетна,  много щуротии,  носен тайно алкохол, при това от деца на видни хора, че и чалга-дискотека по вечерно време. Беше прохладно и не са се къпали в морето. Учителите, които са били с децата си се грижили предимно за тях, другите били млади и либерални.
---
А може да е спортен празник или  пикник-да се набеснеят на открито в някой парк, без да се залага на това, че на тая възраст ще са дисциплинирани и ще спят следобед по стаите си.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 03:10 от xxxxxx

Общи условия

Активация на акаунт