СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 637
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И двете крайности не ми звучат добре.

# 571
Има и един друг момент, родители, които не са наясно+ подвеждаща информация от училищата и мармаладът е пълен. При нас продължават да повтарят мантрата за годишната оценка, съответстваща на оценката от НВО. Имаше и проведена от РУО панорама на средните училища в града, за която от училище даже не информираха учениците.

# 572
  • Бургас
При нас тази седмица ще има родителска среща само за седмокласниците, за да ни запознаят с организацията по изпита. Имам и много подробен файл от друго училище, но ще изчакам нашата среща и ще споделя по-хубавия.

Отдавна не ви бях чела, изпуснала бях доста страници, но реших, че и на вас, също като на мен, не ви се пише. Положението втория срок е майка плаче, оценки и резултати от пробни вървят надолу, вместо да е обратното.

# 573
И тук така.

# 574
И двете крайности не ми звучат добре.
Така е, само дето едните си живеят спокойно и щастливо Wink

# 575
Може ли някой да ми разясни какво представлява профил предприемачество? Чета, че бил с математика, но като отворя програмата са някакви икономически неща.

# 576
  • София
Може ли някой да ми разясни какво представлява профил предприемачество? Чета, че бил с математика, но като отворя програмата са някакви икономически неща.
Не е с математика. Върви с география или ИТ. Самото предприемачество са основно икномически неща, да. И малко юридически.

# 577
Хайде и аз да стартирам седмицата с два въпроса Simple Smile

1. Как ще бъде организирано НВО-то във вашето училище след като денят се води учебен? При нас още няма окончателна информация, но се надявам да им осигурят по някакъв начин спокойствие.

2. Особено важен и значим въпрос Simple Smile Гледах, че в сайта с онлайн учебниците на Просвета има учебник по ТП за 8ми клас. Не съм виждала досега в някой учебен план този предмет, от тези които съм разглеждала за 8ми клас. Къде изобщо го учат?

# 578
Доколкото знам, само в АК предприемачеството включва и математика като ПП.

# 579
  • София
Gato, по първия въпрос още няма яснота и при нас. Класната каза,че ако все пак не измислят нещо за останалите ученици извън сградата, ще ги отделят в едната секция (или на последните етажи) и няма да има звънци. По-притеснителните за мен слухове са, че квестори щели да са наши преподаватели, именно защото ще е присъствен ден. Това тотално ще опорочи системата.

# 580
  • София
Доколкото знам, само в АК предприемачеството включва и математика като ПП.
Включва я, защото са я включили от АК, а не защото се включва по наредба в профил "Предприемачески". И във всяко друго училище може да се включи като 3/4 профилиращ предмет по избор на ученика. В АК няма свободен избор на 3/4 профилиращ предмет, отделно от профила, който се формира от първите два задължителни по наредба предмета.  Комбинирали са в няколко комбинации всичките 3 или 4 профилиращи предмета за съответния профил, който предлагат.

2. Особено важен и значим въпрос Simple Smile Гледах, че в сайта с онлайн учебниците на Просвета има учебник по ТП за 8ми клас. Не съм виждала досега в някой учебен план този предмет, от тези които съм разглеждала за 8ми клас. Къде изобщо го учат?
ТП се учи в 8-ми и 9-ти клас по рамков учебен план за профилирана подготовка в задочна форма. Само там.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 11:08 от sanaka

# 581
... По-притеснителните за мен слухове са, че квестори щели да са наши преподаватели, именно защото ще е присъствен ден. Това тотално ще опорочи системата.

Това действително може много да изкриви картинката.

# 582
При нас идеята е всички занятия в дните на НВО да са следобед. Окончателно ще ни информират на родителка среща, която е предвидена за края на този месец.

# 583
Квесторите са от други училища.

# 584
Квесторите са от други училища.

Досега винаги е било така за 7ми клас, но ако е учебен ден ще е интересно наистина как ще ги организират. Освен да мобилизират всички от завършилите вече 1-4 клас.

Общи условия

Активация на акаунт