СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 759
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
  • у дома
Абе таблицата, която аз гледам, не е като на Хоуп. Гледах от сайта на РУП и от Данибон. В таблицата на Хоуп пише, да.
3 и 4 профил ясно, че не се определят с ДПП, но къде има инфо за тях - само на сайта на училището ли.
Няма как да има инфо за тях-в дадено училище дори и да има сега пп физика,ако учителят напусне е не успеят да открият такъв кадър,просто предлагат друг пп.

# 181
  • София
Да, ходиш по сайтовете и гледаш учебния план какво учи този профил в 11-12 клас.

Едва ли физика за природни, много е кът.

И- дали навсякъде е испански или може да се окаже италиански?

Ит е италиански, И - испански.

Ако става дума за втория задължителен профилиращ предмет и не го пише в ДПП, по-добре да се обадиш да питаш в училището, щото на сайта учебният план е за сегашните 11 и 12 клас. И може да има промяна.

# 182
Заради това и не ги пишат, защото може да се окаже, че в десети клас нямат съответния учител.
Учителите по физика, информатика и математика са кът. Гледам на доста места вече преподават и студенти.

# 183
# 184
# 185
  • София
Малко се чете в тази тема. Joy Айде пак - освен за паралелките, които са с профил чужди езици, за всички останали паралелки езиците са посочени само информативно в ДПП и не са профил.

Трети и четвърти профил се определят с училищните учебни планове. А училищните учебни планове се приемат година за година. Та дори и училището сега не може да ви каже със сигурност какви профили ще предложи в 10-ти клас за вашия набор. Плановете на сегашните 11-ти и 12-ти клас, публикувани на сайтовете им, са ориентир, но не и гаранция. Най-вероятно е училището да продължи да предлага тези профили, които е предлагало досега, но не е сигурно. Но друг, по-добър ориентир, просто няма.

# 186
  • София

Абе нещо ми се върти, че тази година в 125то ще е с физика.

# 187
  • София
Физика + биология. Подсети ме да питам МОН като как точно става тази комбинация.

# 188
  • у дома

Абе нещо ми се върти, че тази година в 125то ще е с физика.
Да,а в 18то е мат и информатика.

Физика + биология. Подсети ме да питам МОН като как точно става тази комбинация.
Сподели после.

# 189
  • София

😂 Сигурно ще излезе, че е грешка.

# 190
Малко са избързали с публикуването на плана и не са го доогледали. Те така и с промените бързат.

# 191
  • у дома
Който го интересува може да се обади в 125то да потвърдят.

# 192
За трети и четвърти профил вече няколко пъти обясних, че не се определят с план-приема, а се избират в 10-ти клас. Така че няма как да ги пише в ДПП.
A този случай например: Профил: Хуманитарни науки - АЕ интензивно,  ИЕ, БЕЛ и ИЦ (според ДПП), това не означава ли че и 4-те профила са фиксирани отсега?
В този профил БЕЛ и ИЦ са профилите. Езиците не са, но могат да се изберат като 3 и 4 евентуално. Тук само са посочени кои езици се учат и как.
Т.е. БЕЛ и ИЦ се учат в 11-12 клас, а АЕ интензивно,  ИЕ - кога, също тогава, ако ги изберат или как? А език учат ли изобщо 8-10 клас в този случай, единия или идвата посочени?

# 193
  • София
АЕ - интензивно означава интензивно в 8 клас с 18 учебни часа седмично, в девети - не знам колко часа, а в 9ти и 10ти клас се учат и разказвателни предмети на английски. Вторият чужд език се учи от девети клас.

A този случай например: Профил: Хуманитарни науки - АЕ интензивно,  ИЕ, БЕЛ и ИЦ (според ДПП), това не означава ли че и 4-те профила са фиксирани отсега?
[/quote]
 В този профил БЕЛ и ИЦ са профилите. Езиците не са, но могат да се изберат като 3 и 4 евентуално. Тук само са посочени кои езици се учат и как.
[/quote]
Т.е. БЕЛ и ИЦ се учат в 11-12 клас, а АЕ интензивно,  ИЕ - кога, също тогава, ако ги изберат или как? А език учат ли изобщо 8-10 клас в този случай, единия или идвата посочени?
[/quote]

# 194
За трети и четвърти профил вече няколко пъти обясних, че не се определят с план-приема, а се избират в 10-ти клас. Така че няма как да ги пише в ДПП.
A този случай например: Профил: Хуманитарни науки - АЕ интензивно,  ИЕ, БЕЛ и ИЦ (според ДПП), това не означава ли че и 4-те профила са фиксирани отсега?
Т.е. БЕЛ и ИЦ се учат в 11-12 клас, а АЕ интензивно,  ИЕ - кога, също тогава, ако ги изберат или как? А език учат ли изобщо 8-10 клас в този случай, единия или идвата посочени?
И двата езика се изучават , АЕ от 8 клас, ИЕ от 9 клас. Те могат да се изберат като профил 3 и 4.

Общи условия

Активация на акаунт